goda -> RE: Zatvor kod dece (11.6.2011 15:12:02)
|
Trcosava mi imamo problema sa tvrdom stolicom ali ne toliko kao ti. Mogu ti reci da budeš jako JAKO oprezna sa sirupom jer je na bazi sene i može izazvati zavisnost ako se duže vreme koristi a ja dobro znam sta je zavisnost koju sam jedva prevazišla,tek to su problemi. Anastasiji je počela da bude sve tvrđa stolica otkad su joj zubi počeli da rastu i sve je proređivala stolice na 2 dana,pa na 3,4,5 pa se desilo da nije kakila 7 dana (to je bilo u prošlu nedelju) i tada sam joj dala dozu sirupa i pokakila se tačno 10 h nakon pijenja sirupa da bi se narednog dana 3 puta pokakila. Ja sam počela da joj trpam svako jutro prvo jede 4 suve šljive i 2 smokve koje su prenocile u potopljene u hladnu vodu. Voce pojede a sokic (vodu popije),Palentu svakako jede ali ne svaki dan. Evo kakav nam je meni za jedan dan i uspešan je: -8h sljive i smokve pa sokic od njih -9:30 doručak palenta -12h kupus,kuhan,przen na gusto,jer je bogat vlaknima + crni hjeb - 1/2 kruške sveže -16h gust pasulj sa mesom +crni hljeb jer važno je da jede one ljuske od pasulja ,graška nadražuju creva na pokretanje -1/2 kruške sveže - 20h kuvane suve šljive i onda ih izvadim i u tom kompotu skuvam rižolino pa izmikasam sa šljivama Ima 3 podoja u toku dana to ne racunam. Sve namernice koje je jela veoma su dobre za varenje i ona kaki svaki ili svaki 2 dana od tada. Pokušaj pretraži namernice koje su sve dobre i ukalapaj više njih u dnevni meni,jer je veca verovatnoca nego da se osloniš samo na jedno kao recimo suve šljive i kraj. Neznam koliko tvoje dete ima obroka,mi imamo 6 jer jede tako malo pa brzo ogladni,zato nam je pedijatar preporučio više manjih obroka.
|
|
|
|