Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 14:11:18
|
|
|
|
Snelle
|
Mislim da znam kako izgledaju. Čini mi se da to i moja mama sprema, ali sad da me ubiješ ne mogu da se setim kako to mi zovemo
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 12:33:39
|
|
|
|
bubulence
|
mmmm lepinjice ili mekike.... zavisi kako ih gde zovu.... obozavam ih olga75 evo da ti ostavim ovde recept za sufnudle, izvini sto malo kasnim. u svakom slucaju ja nikada ne pravim po nekoj meri nego onako od oka ali od prilike su ove mere: skuvas oko 7-8 srednjih krompira, ispasiras kao za pire, stavis oko kasiku masti (ne prepunu), moze i ulje ali nije isto, i ostavis da se ohladi, skroz. onda dodas 2 cela jajeta, kafenu kasicicu soli, 2 kafene kasicice secera, i malo vise od 0,5 kg brasna. moj savet ti je da ne stavis svo brasno od jednom nego po malo i dobro umesis, znaces da je dovoljno brasna kada prestane da ti se lepi za ruke. ja to testo podelim na 6-7 loptica, rolam ih u dugacke stapice debljine prsta i secem na 3-4 cm. skuvas u slanoj vodi (7-8 min) kada ocedis dodas uprzene prezle i secer i to je to..... prijatno
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 12:35:29
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bubulence mmmm lepinjice ili mekike.... zavisi kako ih gde zovu.... obozavam ih olga75 evo da ti ostavim ovde recept za sufnudle, izvini sto malo kasnim. u svakom slucaju ja nikada ne pravim po nekoj meri nego onako od oka ali od prilike su ove mere: skuvas oko 7-8 srednjih krompira, ispasiras kao za pire, stavis oko kasiku masti (ne prepunu), moze i ulje ali nije isto, i ostavis da se ohladi, skroz. onda dodas 2 cela jajeta, kafenu kasicicu soli, 2 kafene kasicice secera, i malo vise od 0,5 kg brasna. moj savet ti je da ne stavis svo brasno od jednom nego po malo i dobro umesis, znaces da je dovoljno brasna kada prestane da ti se lepi za ruke. ja to testo podelim na 6-7 loptica, rolam ih u dugacke stapice debljine prsta i secem na 3-4 cm. skuvas u slanoj vodi (7-8 min) kada ocedis dodas uprzene prezle i secer i to je to..... prijatno To ja obavezno pravim kad pravim knedle sa sljivama...Isto je testo...
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 12:38:17
|
|
|
|
bubulence
|
potpuno isto, samo mi ne volimo sa sljivama... ali od ovoga se ubijamo
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 12:44:48
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bubulence potpuno isto, samo mi ne volimo sa sljivama... ali od ovoga se ubijamo Mi se ubijemo od oba....Moj muz nikada nije jeo knedle sa sljivama dok se nije ozenio Sremicom...A sad se ubija od toga i sufnudlica....
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 12:46:40
|
|
|
|
bubulence
|
hehehehehe, ni moj nije jeo dok nije poceo da se zabavlja sa sremicom, tj. samnom
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 12:49:16
|
|
|
|
Lu
|
Bubulece jesi stavila recept od onog nečeg iz teme šta smo danas pravile što te Iva pitala, zanima me šta je? edit; Zanemari moje pitanje, sad sam vidjela
< Poruku je uredio Lu RR -- 3.2.2011 12:51:55 >
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 12:52:17
|
|
|
|
bubulence
|
mmmm ne, olga me je pitala da stavim receptic
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 12:52:39
|
|
|
|
bubulence
|
hehehe, vec odgovorila....
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 12:55:37
|
|
|
|
Olga75
|
bubulence znaci testo isto kao za gomboce
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 12:58:04
|
|
|
|
bubulence
|
potpuno isto, samo sto ne stavljas sljive i drugacijeg oblika...
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 13:00:17
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: bubulence mmmm ne, olga me je pitala da stavim receptic O Booože, mislim na Olgu a pišem Iva, nešto danas samnom nije u redu, te ne vidim te sam dekoncentrisana
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 13:03:27
|
|
|
|
bubulence
|
ili si mozda gladna . ja uvek ogladnim kada dodjem na ovu temu pa ne znam gde udaram
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 14:41:05
|
|
|
|
Shishica
|
Bubulence, ja to zovem KITACI! Moja baba nam je to pravila.. kitaci sa krompirom kao nasuvo sa krompirom...
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 14:49:51
|
|
|
|
minavb
|
Sad se setih-KITNKES. Ovako se izgovara a da li se tako i pise, pojma nemam. Napravi teta mira u obliku ribe pa meni da rep.
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 14:53:53
|
|
|
|
zoća
|
živele knedle sa šljivama.Knedle svih zemalja ujedinite se
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 14:58:17
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: zoća živele knedle sa šljivama.Knedle svih zemalja ujedinite se I ja kažem. Hm, mogla bih naručiti mami da ih napravi za vikend... ne znam samo odakle joj šljive, možda ih je zamrzla
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 14:58:18
|
|
|
|
red sonia
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Mislim da znam kako izgledaju. Čini mi se da to i moja mama sprema, ali sad da me ubiješ ne mogu da se setim kako to mi zovemo mi zovemo gurabije...mljac,mljac
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 14:58:57
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR IZVORNA PORUKA: zoća živele knedle sa šljivama.Knedle svih zemalja ujedinite se I ja kažem. Hm, mogla bih naručiti mami da ih napravi za vikend... ne znam samo odakle joj šljive, možda ih je zamrzla Iz tegle mi redovno pravimo sa njima i super su
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 14:59:34
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: zoća živele knedle sa šljivama.Knedle svih zemalja ujedinite se Hahhahahahahahahahhaha
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 15:00:36
|
|
|
|
*Alexx*
|
Šljive iz tegle?! Nisam ni znala da to postoji! Mama, kupiću ti šest tegli, samo mi napravi knedle
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 15:05:39
|
|
|
|
zoća
|
a krofne,pa štrudla na sve načine,pa slatka pita sa sirom,rezanci sa makom...
< Poruku je uredio zoća -- 3.2.2011 15:06:58 >
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 15:16:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Jaaooooo,,,,rezanci s makom....Pa ja to moram da pravim.... Nissam to jela 100 godina...
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 15:25:23
|
|
|
|
Olga75
|
pa zaboravila sam testo sa rogacom
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 3.2.2011 15:27:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja volim baklavu i strudlu sa rogacem....
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.