Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 11:27:43
|
|
|
|
Jeca*
|
jela mog detinjstva: pogača sa sirom, bakine krofne, mamine carska torta i jastuk torta, bakini išleri....sve me to podseća na detinjstvo...na slave, proslave
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 11:28:00
|
|
|
|
snješka
|
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba. Magnetic pogača i hljeb nije jedno te isto - joj šo volim da zakuhavam kad su bosanska jela u pitanju
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 11:28:10
|
|
|
|
*Alexx*
|
Jeco, wow!
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 11:28:38
|
|
|
|
Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR Bravo Jeco Ti si žena za primjer, sve stigneš da uradiš, izgledaš kao milion dolara i uvijek si vesela ovaj kompliment cu sebi staviti na desktop, super zvuci!!!
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 11:54:21
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: olga75 onda je moja baka pravila lokume ali ih je zvala ustipci i moje bake su pravile ustipke, ali recimo razlika izmedju njihovih ustipaka i ovoga sto zovu "lukumas" u grckoj jeste sto je u grckoj to natopljenos nekim sirupom od meda...ja glasam za babine ustipke
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 11:55:22
|
|
|
|
Jeca*
|
i ja zamalo da zaboravim na bakine uštipke
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 11:55:48
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR U slavoniji su pravili nešto što je bilo slično krofnama (to mi je najbliži opis). Testo se seklo na kocke pa se u sredini napravi prorez i zvalo se poderane gaće dupe bi svoje dala samo još jednom da pojedem bar zalogaj, mama se uopšte ne seća recepta Anci, mislim da je to ono sto mi zovemo lepinjice (a mi smo iz Slavonije, hehe). pravi se mislim od obicnog kiselog testa, samo napravis takav oblik i posle posolis kako se nisam setila da kazem mami da pravi kad sam bila?
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 11:56:55
|
|
|
|
Ana RR
|
Ksena, ali mi smo pravili slatke ja sam ih tamanila a nikad nisam volela slatkiše! Uh što mi nekad nedostaje moja slavonija
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 11:58:30
|
|
|
|
viking
|
Ja kao dete ništa nisam jela, sve mi je bilo bljak, tako da ova tema apsolutno nije za mene
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 11:58:44
|
|
|
|
Anoniman
|
E, onda ne znam. Ja ih volim onako momacki slane
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 12:01:20
|
|
|
|
Ana RR
|
Sigurno su dobre slane, ja inače volim slano! Ali ovde se u testo nešto dodaje (tipa vanilin šećer ili tako nešto) pa kad ono zamiriše, pa se posle pospe šećerom u prahu mmm mmm mmmm
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 12:01:27
|
|
|
|
viking
|
Ana, možda mami ovo pomogne da se seti recept 1 recept 2 recept 3
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 12:01:43
|
|
|
|
Ana RR
|
Viking, partibrejkeru
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 12:03:33
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: viking RR Ana, možda mami ovo pomogne da se seti recept 1 recept 2 recept 3 Jaooooo, eno ih na slici!!!! Moram mami da prosledim!!!!!!! Viking, ti si
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 12:03:53
|
|
|
|
viking
|
Hehe, morala sam da vidim kako izgledaju poderane gaće!
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 12:04:57
|
|
|
|
Ana RR
|
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 12:09:40
|
|
|
|
Didy
|
Dobre su vam ove poderane gaće... Sad na slici vidim da je i nama baka pravila isto, a znala je i mama ponekad. Samo ih nismo tako zvali... U stvari, ne sećam se kako smo ih zvali... Nismo nikako... Možda je baki bilo degutantno, pa nikad nije htela da izgovori.
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 12:10:47
|
|
|
|
Ana RR
|
Uh što mi se sad jedu ogladnim svaki put kad se nađem u ovoj temi
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 13:39:56
|
|
|
|
Didy
|
A mene preplavi neka seta i navru mi sećanja... Divne uspomene... I sva ona ljubav koju sam dobila od mojih milih koji više nisu među živima, ali ja ih jako osećam kao da jesu.
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 13:44:02
|
|
|
|
Anoniman
|
Na detinjstvo me uvek podseti pulav-stari vlaski recept,mnogo jeftin i prost,corba sa dronjcima ,moja pokojna baka je spremala,kacamak sa mlekom,projara.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 13:58:40
|
|
|
|
Didy
|
Čobanska čorba sa čikovima i valjušcima. To je samo maja prabaka znala tako dobro i sa ljubavlju da spremi...
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 14:04:01
|
|
|
|
Olga75
|
evo mene ponovo , ovde nema za sta da mi se prigovara , nadam se gurablice , krempita , nedeljna supa od kokoske koja je bila na dvoristu samo bas za supu , sos od paradajza , sos od jabuke , sargarepa iz supeeee
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 14:05:30
|
|
|
|
Snelle
|
Olga, al ćemo da klopamo kod tebe na proleće Šalu na stranu, šta su sad gurablice?
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 14:08:29
|
|
|
|
Olga75
|
gurablice su slatke i tvrde , kao neko cajno pecivo a kad duze stoje omeksaju , kao medenjaci a ni slicno
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 27.1.2011 14:10:29
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: olga75 kao medenjaci a ni slicno I sad nam je sve jasno
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.