Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 7.9.2015 22:07:07
|
|
|
|
choopa choops
|
hahah vjerovala ili ne, da, svinjska crijeva, i to ne ona za kobasice što se koriste, nego ja mislim baš od debelog crijeva Pune se sa kukuruznim brašnom, pa se suše kao kobaje I onda se jede pretežno sa kuvanm krtolom (krompirom) ili raštanom i kobasicama. Ma obožavala sam to, a sad mi je muka i na samu pomisao A roštule, slatkiš sličan uštipcima, samo tvrđi. Spremaju se kad se nosi kufijer (korpa sa poklonima, pogačom i pršutom) za svadbe ili kad se rodi prinova pa se ide na čestitku.
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 4.9.2017 15:43:42
|
|
|
|
krin 40
|
Ims toga dosta..baka mi je adocijacija za ružice sa orasima i Vasinu tortu❤Onda se sećam "cigan pečemja" i komplet lepinje.Dosta spremam po njihovim receptima
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 4.9.2017 22:03:51
|
|
|
|
mama Jo
|
Joj od kolaca one sapice... evo osecam miris kod bake i deke u kuci... A zna li neko sta je kljukusa? 😁
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 4.9.2017 22:05:07
|
|
|
|
Ana RR
|
Znam ja šta je kljukuša A šape me uvek podsete na moju sestru ona i baka su znale svakih par dana da spremaju, obožavala ih je.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 4.9.2017 22:07:07
|
|
|
|
krin 40
|
Šta je kljukusa?
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 4.9.2017 23:15:49
|
|
|
|
mama Jo
|
Kljukusa, na tome sam odrasla, moja baka je to staaaalno pravila, a kasnije i mama, mada dosta redje. Staro bosansko jelo, brzo, jednostavno, napravi se tj.ispece kao neka kora od krompira, i onda se zalije uljem, sirom, lukom... veruj da ni ja ne znam tacno sastojke, pa sam sad malo izguglala i evo recepta, skinula sam ga sa nekog sajta: Krompir oprati, oguliti, i fino narendati. Dodati narendani luk, so, biber, jaje, prašak za pecivo i 2 šolje brašna. Sve to zamutiti vodom, otprilike da tijesto bude slično kao za palačinke (ni previše rijetko, ni previše gusto). Fino umutiti kašikom i izliti u podmazanu uljem tepsiju. Peći na 200 stepeni 45 minuta Da napomenem ko voli može umutiti pavlaku sa sitno isjeckanim bjelim lukom i preliti preko kljukuše.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 4.9.2017 23:50:18
|
|
|
|
Ana RR
|
Ja više volim presnac takođe bosansko jelo koje se pravi od par sastojaka: jaja, pavlaka, belo kukuruzno brašno. I mljac je.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 5.9.2017 11:00:28
|
|
|
|
mama Jo
|
Jeste, znam i to ☺☺
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 5.9.2017 11:42:38
|
|
|
|
krin 40
|
Ja ovako pravim palačinke od krompira a slično i od tikvica
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 16.11.2017 22:13:06
|
|
|
|
mama Jo
|
Joj secam se i gibanice koju je baka pravila a onako celo jutro se rastezu kore preko ceeeelog stola, sto bi oni rekli astala 😊
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 16.11.2017 22:39:14
|
|
|
|
MamaNecaVo
|
Prebranac i gibanica. Mljac mljac
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 20.2.2018 16:31:30
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Neznam da li je mozda neko pisao o tome vec ovde ako jeste dajte mi link ako ne, ovako... Secam se da nam je baka spremala neku pitu il kako se vec zove sa sirom pavlakom i makaronama, toga se secam da je bilo unutra i mi unucici smo to obozavali. Onako dublja tepsija i puna toga, predivno je bilo. Od kako je umrla niko to nije pravio, nisam se ni setila da pitam, dok nisam videla sad temu ....kako to ide, jel to klasicna pita il sta vec? Jaooo kad god procitam naziv teme ovoga se setim . Mogla bih praviti za koji dan.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 21.2.2018 9:07:39
|
|
|
|
mama Jo
|
Bakina strudla sa makom - nezamenljiva 😊
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 21.2.2018 12:38:43
|
|
|
|
Dragce86
|
Hm, nisam cula nikad pre za kljukusu...zvuci ukusno! Moja baka je pravila mlecnicu (mleko i kukuruzno brasno i so), to smo bas voleli. Kriska hleba, masti i secera ( ili aleve paprike) mene seca na dane kod bake :)
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 21.2.2018 12:44:12
|
|
|
|
AnaTamara
|
IZVORNA PORUKA: Dragce86 Hm, nisam cula nikad pre za kljukusu...zvuci ukusno! Moja baka je pravila mlecnicu (mleko i kukuruzno brasno i so), to smo bas voleli. Kriska hleba, masti i secera ( ili aleve paprike) mene seca na dane kod bake :) Jaooo hleb, masti i secer :) To smo jeli kod stare komsinice :) odemo i kazemo da nemamo kuci sta da jedemo :) Takodje i popara, koju sad ne bih mogla pojesti ni za kakve pare :) cak ni detetu ne spremam :)
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 21.2.2018 12:48:12
|
|
|
|
mama Jo
|
Moja baka je pravila i strudlu sa sirom.... kako je to dobro, ljudi moji... neki tako specifican i neobican ukus, milina 😊
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 21.2.2018 12:50:31
|
|
|
|
Sarav
|
Moja baba je pravila jufke. Ne znam kako se to zove u Srbiji, ali to su sukane kore koje se osuše, pa se onda zapeku sa sirom i ne znam čime još. Preukusno je kad se onako vruće tek ispečene preliju jogurtom. Odavno ih nisam jela..
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 21.2.2018 12:58:15
|
|
|
|
AnaTamara
|
Sad bi mi bas legla domaca gibanica..mmm..njam,njam...
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 5.11.2023 7:52:35
|
|
|
|
flamingos
|
Prženice,popara,mekike,prava domaća gibanica,krompir u kaputu(neko ga zove krompir u"gaćama),domaći hleb,vanilice,makovnjača.Tatine orasnice(baš smo ih volele)...
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 6.11.2023 13:28:55
|
|
|
|
Srecko47E
|
Sve sto je baka spremala. Nisam birala mnogo,a ona je to radila s ljubavlju. Njn prebranac je poseban,sarma,podvarak... To suu sustini omiljena jela iz mog detinjstav,sve ono sto ja danas,spremam svojoj deci po bakinom receptu...Uz minimalne izmene.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 8.11.2023 17:44:04
|
|
|
|
flamingos
|
Da,bakina kuhinja je nezamenljiva.Mene na baku sećaju njeni uštipci te je i to jelo mog detinjstv.Zamiriše cela kuća.Ali,rano sam i nju izgubila...
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 13.11.2023 9:09:03
|
|
|
|
Srecko47E
|
Musaka-bas je baka spremala u nedelju.Sve po zeljama.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 13.11.2023 9:52:02
|
|
|
|
flamingos
|
A tek bakina sarma.Niko je nije bolje spremao.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 22.11.2023 9:48:28
|
|
|
|
Srecko47E
|
Niko!Ja sarmu nisam jela od kako je baka ne sprema,jednostavno,njena je bila posebna-znala je da zapece ,drugi dan budu tek ..Jos bolje! Nadam se da ce me nauciti po njenom receptu,jer kod nje,recepta nema.
|
|
|
|
RE: Jela iz našeg detinjstva 22.11.2023 10:01:00
|
|
|
|
flamingos
|
Prebranac koji je moj tata spremao.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pire od karfiola i šargarepeRingerajin kuvar: little_one
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.