Sanchy -> RE: Bojkot vakcinacije (11.4.2014 1:22:54)
|
IZVORNA PORUKA: superm Ne znam sta da mislim... ponekad mi je zao sto sam vakcinisala decu... i to ne zbog ove frke sada nego sam i ranije imala taj osecaj Ne treba da ti bude zao,,ne smatram da su sve vakcine bespotrebne jer kao sto vec napisah medicina nije uspela za toliko godina ,toliko istrazivanja i toliko potrosenog novca,da pronadje niti jedan lek protiv ovih bolesti ,da ne pricam o sidi,raku itd,,za koje cak ni vakcina ne postoji.BCG vakcina je ziva vakcina ali je to pojedinacna vakcina i smatram da ne moze da naskodi jer je imunitet cak i deteta sposoban da se izbori sa njom takodje petovalentne vakcine sadrze inaktivisane viruse i takodje ih ne smatram opasnim ni bespotrebnim ali mmr u obliku u kojem je eto cistom logikom stvari ,tri ziva virusa odjednom ubaciti u deciji organizam???I vecina dece ce se izboriti i sa tim,temparatura,otok itd,,su znakovi da se organizam bori pri tom stvarajuci antitela ,,ali jedno dete u nekoliko hiljada nece se izboriti i to nije rekla kazala jer postoje dokumentovani slucajevi gde deca imaju ime i prezime i gde je sud doneo presudu da je mmr okidac razvoja tog i tog poremecaja itd..znaci ne baba vanga nego sud..I kada se vec dize prasina oko bas te vakcine najvise,zasto nam ne omoguce pojedinacne vakcine protiv ovih bolesti?Jedan mesec morbili ,drugi rubeola treci zauske?M.vakcina je postojala jer smo je mi dobijali,posebna vakcina protiv zausaka mislim da i dalje postoji ,hrvati su je pravili L Zagreb se zvala ili tako nesto,za rubeole ne znam tacno ..ali to je izgleda skupoo,kao sto je izgleda skupo napraviti mmr vakcinu koja bi sadrzala inaktivisane viruse i bila prihvatljiva za sve nas koji strahujemo..i ovako i onako..
|
|
|
|