Anck Su Nmaun -> RE: Refluks (GER) (16.9.2016 9:28:15)
|
Sandricak, ista stvar, bas kako si napisala. Ko bi rekao da u trecem mesecu tek otkrijemo obicno se tada vec smanjuje ali eto. I mi smo super napredovali prvi mesec cak nam je rekla da ne preterujem vec da mu odmah izbacim nocni , drugi mesec super a treci ..bummmm! Savetovala nam je tu dohranu bas za GER jer je gusca, mada on i Bebelac manje izbaci ili ne izbaci. Ali u svemu tome ja zelim da ga dojim, tako da ipak necu da uzimam tu dohranu. Povecalo mi se mleko, juce ga ni jednom nisam dohranjivala , jedino sto smo uveli tu jednu kasicu od pirinca. Sandricak samo prati, moj ti je savet, da vam se ne desi sto i nama da malo procitac o GER-u , nije to nista strasno jedino kako sa takvom bebom postupati. I ako ima GER samo treba malo obratiti paznju... Cesce a po malo hraniti, uvek gledaj i dok je hranis da joj glava bude uzdignutija u odnosu na telo, podici mu uzglavlje u kreveticu, ispod stavis neki peskiric, Odmah posle hranjenja podici uspravno i nositi je oko pola sata manje bebe, vece 15-tak min, s tim sto je ne prebacis preko ramena da bebi ne stisne zeludac nego u visini vrata, Kad prepovijas nikad bebu ne dizes za noge nego je okrenes pa stavis pelenu, kad je ljuljuskas opet nikad gore dole nego levo desno, ako spava na bok stavljaj je na levi bok jer se tako prirodno zatvara taj "poklopac"... Ja sam se dobro iscitala i pre nego sto nam je jutros nas pedijatar rekao sta da radimo, a tek smo juce ustanovili da imamo GER, ja sam detetu evo za 10 dana pogigla kilazu na normalutj. taman toliko za koliko je "kasnio" [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|