RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Verus -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 20:00:32)

Bunny: idem da nadjem u toj temi gde sam pisala njene tezine...

Evo ovo:
IZVORNA PORUKA: Verus RR

13.5 meseci:
(13 maj 2011)

Merili samo tezinu na pregledu usiju: 8830g
IZVORNA PORUKA: Verus RR

12 meseci:

73cm
8kg 306 grama
45cm obim glave

Bubica mrvica

Naci cu i ostalo...

Verus -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 20:17:26)

6 meseci kontrola:  6.5kg
                             64cm
7 meseci: 7kg
IX mesec: 70cm  i 7498g

Fali mi negde 8 mesec, a nije mi njena knjiga pri ruci...

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 20:23:39)

tu smo negde mi sa sedam 7,6
a sa 8meseci 7,8
i dalje stojimo tu ne pomeramo se
zasto bebe male tezine tako malo napreduju[sm=zmeden.gif]sva deca u nasoj okolini i dalje dobijaju po pola kilice mesecno
a mi uzas
yako lose napreduje i pored svog mog guranja hrane,sta bi bilo da ne guram
doktorka kaze,pa onda bi vam dete bolje jelo za glavni obrok,bilo bi gladno[sm=zmeden.gif]

lovens -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 21:42:08)

Cudno je da to kaze vecina doktora. Da li oni stvarno veruju u to, pitam se...

branki* -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 21:52:35)

o,sto mrzim ovaj refluks i glupavu averziju i infantilnu anoreksiju[sm=hudicek1.gif]
adriana,mi smo imali takve stolice,pisala sam o tome.
da,zbilja,da li dr stvarno veruju da ako ih pustis jedan obrok,da ce sledeci jesti bolje?!to,verovatno,vazi za drugu decu,za ovu nasu ne.

minavb -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 22:00:31)

Eh kad bi sva deca bila ista i za svu decu važila ista pravila, mi ovde ne bi piskarale.

babyblue -> RE: Refluks (GER) (11.2.2012 12:05:14)

IZVORNA PORUKA: cimburd

IZVORNA PORUKA: babyblue

Glad? Sta je to? Nase deca izgleda nikada nisu gladna [sm=smiley19.gif] Ja se trudim da je hranim u budnom stanju, to nam prodje kako kad, izbacila sam nocno hranjenje bas iz tog razloga da bi je izgladnela ali ne vredi ona opet nije gladna. Recimo danas od 11h do 13h sam pokusavala da joj dam da popije 120ml mleka, toliko je vristala da je u jednom trenutku ostala bez daha, zacrvenela se i ukocila [sm=sad.gif] krenem, pa stanem, krenem pa stanem... a nista nije jela vec 8h. Od kako smo poceli sa Humanom AR primecujem da manje povraca, ali zato tek sad slabo jede. A tek kad sam videla na kutiji Aptamila AR ( posto sam i njega sada kupila da vidim kako ce ga prihvatiti) da pise da za njen uzrast treba da popije 5x po 210ml, samo sam se nasmejala, pa to nece popiti ni u mom najludjem snu. Mozda sa godinu dana, nadam se bar. Ja sam stvarno prestala da obracam paznju na to koliko je popila kolicinski, posebno onda dok je pila obicno a ne AR mleko, jer je povracala nekad i vise od polovine ( znam jer sam uspevala da joj mlaz uhvatim u flasicu) E sada od kad pije ovo Ar mleko, htela bi bar koliko toliko da ustanovim njenu dnevnu kolicinu. Cimburd, mozes li mi reci molim te, posto je moja Dunja poput tvoje Milice, bas nam se desavaju identicne stvari, koliko ti je ona pila Aptamila AR sa 5 meseci. Pitam cisto informativno, naravno da je svaka beba drugacija, koliko si uspela da joj das sve ukupno dan+noc, . Hvala unapred.

Milica je jela u petom isto otprilike kao sad od 500 do 650ml, kako koji dan. Kad pijede manje kasice onda taj dan popije malo vise mleka ali to je tu negde. Sad je sest ipo i jede isto kao sto je jela i u petom. Prekljuce sam joj uvela palentu sa jogurtom, juce je lepo jela 100g sto je za nju super, a zato je danas brljavila. Milica je dosta krupna beba od rodjenja, rodjena je sa 4140g, a sad ima 8600g i 70cm je bila duga pre mesec dana. :) tako da izgleda kao da joj je godinu dana. Tako da se unos razlikuje i od potrebe za njihov bazalni metabolizam. Po onoj cuvenoj formuli 150 *br kg mi smo uspevali u drugom i trecem mesecu da joj damo tu kolicinu mleka posle toga nikada. :) Ali dobro ta formula se i menja od 6. meseca na 100 * br. kg tako da ja moju debelu vise ne mogu da nahranim. [sm=smiley36.gif]
Perisic na polednjoj kontroli kad ma je rekao da je potrebno da joj dam 1200g hrane dnevno ja sam rekla da nema sanse, ja uspem maksimalno 900g ukupmo mleka i kase na dan onda je on rekao ok je i to ali neka bude kaloricnije. Tko da mi rucamo i veceramo meso sa povrcem, a u mleko dodam po mericu rize.

Cimburd, hvala na odgovoru. Drago mi je da ste vi sad super [sm=bravo.gif]. Nadam se da cemo uskoro svi mi moci to da kazemo.

ivaj -> RE: Refluks (GER) (11.2.2012 12:39:09)

IZVORNA PORUKA: lovens
Kada je tvoja Jeca pocela rado da jede kasice i vece kolicine?

Pa znas kako,ona tek sad pocinje kao malo bolje da jede.Inace slabo katastrofa.Ali najbolje je jela tamo oko devetog meseca kad sam uspevala da joj "uvalim" onu vecu teglicu kasice. To je bio samo jedan period,inace uzme par zalogaja i kraj.

Ispada da se dopisujem samo sa lovens,izvinjavam se sto i za druge nemam vremena,Jeca je hiperaktivna pa stvarno ne mogu[sm=smiley1.gif]

lovens -> RE: Refluks (GER) (11.2.2012 15:51:16)

Ivaj, hvala. Bitno da je vise ne muci refluks, pa koliko pojede neka pojede. Moja trenutno jede pola male teglice, jako retko pojede pola velike Hip keksa, to jedino mogu da joj uguram, ali je od toga najvise muci kiselina i cesto ga povrati.
I moja je aktivna uzasno, do sada je spavala nocu, a sada pocela da se budi, nocas se probudila u 2 i smeje se i nije zaspala do 5. A preko dana 2-3 puta po 15 min. Ne jede, ne spava, moram da je nosam, a u pocetku je bila super, razmazila se i navikla na ruke zbog tog uspravnomg polozaja i nosanja posle jela, tako da sada je nemoguca...

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 12:38:48)

mene psihicki ubija ta odvratna infantilna anoreksija,kada sam iscitala sta je ,mogu samo da zakjucim da sam ja kriva za sve...nisam trebala da guram i navaljujem
i evo sta se desava

infantilna anoreksija
posttraumatski poremećaj hranjenja
Odbijanje hrane temeljeno na strahu javlja se kod djece koja postaju uplašena tijekom hranjenja i koja dosljedno odbijaju hranu određene konzistencije (kruta, kašasta, tekuća) u svim obrocima a u najtežim slučajevima odbijaju jesti uopće. Ovaj tip poremećaja hranjenja se pojavljuje nakon epizode davljenja ili težeg zagrcavanja. Također može slijediti nakon medicinskih intervencija kao npr. intubacija, uvođenje nazogastrične sonde, orofaringealna sukcija. Ovisno o načinu hranjenja koji je dijete asociralo s traumatskim događajem neka djeca odbiju krutu hranu ali nastavljaju piti ili obratno. Pribor za jelo (boca, tanjur i žlica) koji dijete podsjeća na traumatski događaj može kod njega uzrokovati jaku uznemirenost, manifestan strah. Opiru se hranjenju plačem, izvijanjem tijela, zatvaranjem usta. Ako im se zalogaj stavi u usta odbijaju žvakati i gutati. Pokušaju ispljunuti hranu, povraćaju ili spreme hranu u usta da bi je ispljunuli kasnije. Strah od uzimanje hrane izgleda potpuno zasjeni svjesnost osjećaja gladi i djeca koja odbijaju svu hranu, tekuću i krutu, zahtijevaju akutnu intervenciju da se prevenira dehidracija i izgladnjelost (20, 31). Dijagnostički kriteriji za posttraumatski poremećaj hranjenja:
● Odbijanje hrane slijedi nakon traumatskog događaja ili traumatskih intervencija u orofaringealnom području i gastrointestinalnom traktu (davljenje, teže povraćanje, uvođenje nazogastrične ili endotrahealne sonde, sukcija).
● Dosljedno odbijanje hranjenja manifestira se na jedan od sljedećih načina:
▪ odbija piti iz boce, ali prihvaća jesti na žlicu (iako odbija bocu dok je budno, može piti u snu;
▪ odbija krutu hranu, ali prihvaća hranjenje na bocu;
▪ odbija bilo kakvo hranjenje na usta.
● Situacije i predmeti koji dijete podsjećaju na traumatski događaj uzrokuju očiglednu uznemirenost djeteta:
▪ izrazito se uznemiri kada ga se stavi u poziciju za hranjenje;
▪ pokazuje intenzivan otpor kada vidi bocu, pribor za jelo, hranu;
▪ izrazito se odupire gutanju hrane stavljene u usta.

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 12:40:23)

ima jos svasta....i bolje da ne citam,jer me sve ovo jako plasi
minavb,kako si ti kod vanje to resila,znam da je stpljenje jedino,ali kakoooooooo?
lovens,ja takodje ne slusam lekare,izgleda da je strah kod mene jaci,sve mislim damora da jede......
jel su vasa deca napredovala i sa tom malom kolicinom hrane?

minavb -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 12:45:43)

Ne čitaj to a anoreksiji, to me samo dodatno deprimiralo.
Kako sam rešila? Pa ne znma. Prolazili dani, prolazili obroci, i tako odjednom primetim da dete bolje jede. Pisala sam već-obroci uvek u isto vreme, u prijatnoj atmosferi, uz nešto što mu zaokupi pažnju (babytv)... smejala sam se a suze mi išle, to je tako izgledalo.
KAd god je moguče, neka vas neko odmeni u hranjenju. Makar jedan obrok, mnogo znači. Pokušajte da skontate šta vaše dete voli, i držite se toga.

ivaj -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 14:50:49)

I jos nesto...Ako mene pitate,nikada nemojte terati decu na silu da jedu.Sta znam,sve nesto mislim da im je dovoljno njihove muke pa jos ako ih mi kljukamo kako moze da im bude[sm=smiley13.gif]

Naravno,ako oni zezaju ne treba ih pustiti sa dva,tri pojedena zalogaja.Ali ne treba ni razmiljati o odredjenoj kolicini u odredjenom periodu i meriti sa drugom decom.Ipak su "ova nasa" posebna prica.

Meni se desavalo da zapnem posto poto da Jelena pojede 220 gr kasice.I onda ja sva srecna brisem je i mislim kako sam obavila odlican posao.A ona odjednom povrati i izbaci skoro sve.Pa onda razmisljam-bolje da sam joj dala i pola,ali da je ostalo u njoj,nego ovako...

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 16:41:13)

a kad su izlazili zubi,jer su odbijali hranu?

lovens -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 18:51:56)

Ivaj, da li je Jeca pocela da jede gnjeceno, ako jeste, kako si presla na to? Koliko ona sada pojede, kako sada napreduje?

Verus -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 21:30:41)

Naisla sam kroz citanja iskustva drugih roditelja da je PUNO dece bilo bolje od formula specijalizovanih za alergije na hranu: ovde je to Enfamil Nutramigen AA i Similac Expert Care Alimentum.  E sad, mislim da je to u Srbiji Allernova ako se ne varam?  Skupe su, ali eto, vredi pokusati.  Mnogi roditelji kazu da su deca prestala da povracaju.  Jedna zena je ove formule mesala sa rizanom kasicom i imala fenomenalne rezultate....

Sinoc jos 3 krvave pelene pune sluzi...cekam sutra prvu takvu pa kod doktora.  Sada su i zelene sa malo stolice a vise tecnosti, prolivi tj.  Ne znam jel od sveg ovog ili od nekog virusa, ili pak od Zantaca...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

minavb -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 21:39:08)

Probala sam i Alernovu, nije upalilo. Bas me kopka ta Oliverova kaka.

branki* -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 21:43:51)

verus,da to nije opet neka alergija?

Verus -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 21:45:21)

I mene isto.  Mislim, ako sudimo po onome sto je bilo Heleni onda i on ima alergiju na mleko.  Ja jesam izbacila kravlje, sladoled, sir, jogurte odmah, ali ne citam sve sastojke...mozda cu morati i to.  mm danas kupio Similac; on uvece PUNO sisa, uhvati ga i non stop hoce..kaze moja koleginica to je zato sto ga boli stomak, a bebe misle da ce sisa da im resi sve probleme, pa cu mu dati ponekad tu formulu, jer ne stignem mleka da napravim na svakih sat vremena da mu bude dosta...

Verus -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 21:47:32)

verovatno jeste....helena je bila 2 meseca stara kad se pojavila krv u stolici, mada, kazu da i ako ima samo sluzi moze da ima mikroskopskih tragova krvi...a on je bas bas rano reagovao tako lose...ne znam, evo krstim se, spava vec sat i po vremena...danju maltene i ne spava.....bog te, zavrsila sam rucak mm i ja rucali SAMI U TISINI, oba detet spavaju!
IZVORNA PORUKA: branki

verus,da to nije opet neka alergija?

branki* -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 21:50:36)

e,bzv,vise,ne znam,da probas na nedelju dana bas da budes na strogoj dijeti,pa da vidis kako ce se odvijati stvari.

ivaj -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 22:23:33)

IZVORNA PORUKA: lovens

Ivaj, da li je Jeca pocela da jede gnjeceno, ako jeste, kako si presla na to? Koliko ona sada pojede, kako sada napreduje?

Ona nikad nije htela gnjeceno.Sa pasiranog smo odmah presli na seckano[sm=smiley1.gif]
Tamo negde sa devet meseci. Poceli smo npr od krompirica pa meso i sve tako dalje.Pa npr bela corbica i povrce u njoj,nisam pasirala nego ostavljala sitne komadice.Pa supa sa rezancima i vecim komadicima sargarepe.
Eto tako je krenulo,jedno po jedno.Na pocetku su to bile male kolicine,po par zalogaja.

Nemam pojma kako sad napreduje jer nas pedijatar ne meri nju cesto.Sa 13 meseci imala je blizu 10 kg,tako nesto.A sto se kolicine tice-ne znam sta da ti kazem.Zavisi kakav joj je period.Moze danima da jede slabo,a onda da joj naidje pa pojede dve manje visrlice za dorucak ,celu bananu za uzinu i cinijicu supice ubrzo posle toga.
Ma ona je sad super! Kao da nista nije bilo.I ne sekiram se koliko pojede jer non stop nesto zvace.Probala sam da ima samo glavne obroke i uzine ali ne vredi,sama trazi.

Verka,cim su stolice takve meni to lici na alergiju.Ne mogu da verujem da te je kod oboje dece snasla takva muka[sm=smiley13.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 23:00:47)

Ivaj pa ona super jede i ima super kilažu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

babyblue -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 23:22:51)

Kako je divno kad procitam da je bebama koje su imale problem sada, bolje kako sada zvacu, mljackaju i zele da jedu. Ivaj, tvoja Jeca je prava hrabra devojcica sve je to pregurala i sad zvacka [sm=bravo.gif] divnoooo! Ja se nadam da cemo se i mi jednom javiti ovde da kazemo kako nam je sada bar malo bolje [sm=smiley13.gif] ali posle tri dana ne spavanja, vristanja, nosanja i ne jela sve mi to izgleda kao da nam nece biti bolje ko zna kada. 200 ml mleka za ceo dan i jedna pecena jabuka... tako kod nas sad izgleda [sm=smiley19.gif] ali sta da se radi, polako, iz iskustva drugih vidim da ce proci, samo eto ovako covek nadje jos malo snage da se sa svim tim nosi.

minavb -> RE: Refluks (GER) (12.2.2012 23:31:23)

200ml? Ja sam bila na ivici razuma svaki put kad mu naguram manje od 350 ml mleka, dobro se ti drzis.
Danas mi drugarica posla jedan odlican tekst o poremecajima hranjenja kod dece. Ovo sa cim se mi susrecemo, zove se postraumatski poremecaj hranjenja. Kad stignem, okacicu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>