babyblue -> RE: Refluks (GER) (11.2.2012 12:05:14)
|
IZVORNA PORUKA: cimburd IZVORNA PORUKA: babyblue Glad? Sta je to? Nase deca izgleda nikada nisu gladna [sm=smiley19.gif] Ja se trudim da je hranim u budnom stanju, to nam prodje kako kad, izbacila sam nocno hranjenje bas iz tog razloga da bi je izgladnela ali ne vredi ona opet nije gladna. Recimo danas od 11h do 13h sam pokusavala da joj dam da popije 120ml mleka, toliko je vristala da je u jednom trenutku ostala bez daha, zacrvenela se i ukocila [sm=sad.gif] krenem, pa stanem, krenem pa stanem... a nista nije jela vec 8h. Od kako smo poceli sa Humanom AR primecujem da manje povraca, ali zato tek sad slabo jede. A tek kad sam videla na kutiji Aptamila AR ( posto sam i njega sada kupila da vidim kako ce ga prihvatiti) da pise da za njen uzrast treba da popije 5x po 210ml, samo sam se nasmejala, pa to nece popiti ni u mom najludjem snu. Mozda sa godinu dana, nadam se bar. Ja sam stvarno prestala da obracam paznju na to koliko je popila kolicinski, posebno onda dok je pila obicno a ne AR mleko, jer je povracala nekad i vise od polovine ( znam jer sam uspevala da joj mlaz uhvatim u flasicu) E sada od kad pije ovo Ar mleko, htela bi bar koliko toliko da ustanovim njenu dnevnu kolicinu. Cimburd, mozes li mi reci molim te, posto je moja Dunja poput tvoje Milice, bas nam se desavaju identicne stvari, koliko ti je ona pila Aptamila AR sa 5 meseci. Pitam cisto informativno, naravno da je svaka beba drugacija, koliko si uspela da joj das sve ukupno dan+noc, . Hvala unapred. Milica je jela u petom isto otprilike kao sad od 500 do 650ml, kako koji dan. Kad pijede manje kasice onda taj dan popije malo vise mleka ali to je tu negde. Sad je sest ipo i jede isto kao sto je jela i u petom. Prekljuce sam joj uvela palentu sa jogurtom, juce je lepo jela 100g sto je za nju super, a zato je danas brljavila. Milica je dosta krupna beba od rodjenja, rodjena je sa 4140g, a sad ima 8600g i 70cm je bila duga pre mesec dana. :) tako da izgleda kao da joj je godinu dana. Tako da se unos razlikuje i od potrebe za njihov bazalni metabolizam. Po onoj cuvenoj formuli 150 *br kg mi smo uspevali u drugom i trecem mesecu da joj damo tu kolicinu mleka posle toga nikada. :) Ali dobro ta formula se i menja od 6. meseca na 100 * br. kg tako da ja moju debelu vise ne mogu da nahranim. [sm=smiley36.gif] Perisic na polednjoj kontroli kad ma je rekao da je potrebno da joj dam 1200g hrane dnevno ja sam rekla da nema sanse, ja uspem maksimalno 900g ukupmo mleka i kase na dan onda je on rekao ok je i to ali neka bude kaloricnije. Tko da mi rucamo i veceramo meso sa povrcem, a u mleko dodam po mericu rize. Cimburd, hvala na odgovoru. Drago mi je da ste vi sad super [sm=bravo.gif]. Nadam se da cemo uskoro svi mi moci to da kazemo.
|
|
|
|