RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

lovens -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 8:03:52)

Oni kazu da nema drugog nacina, a valjda znaju sta rade. Mada je isto mislim da dok sami ne ukapiraju, nista od bilo kakve terapije.

minavb -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 8:09:08)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

VIršle su mi svakako nezgodne za u torbu[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

Mmmm, čvarci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lovens, ja se nadam da su u pravu i da će dete uskoro normalno jesti. MEni je savetovano da pokušam tako da ga hranim , doduše neki drugi doktori su to savetovali, ali ja se nisam usudila. Najvažnije mi je bilo da napreduje.

cimburd -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 8:35:46)

Zao mi je nase decice jako, kako se muce i mi zajedno sa njima. [sm=smiley13.gif]
Nama su isto savetovali da probamo terapiju ponudim joj da jede ako nece odustanem i ne nudim joj nista naredna 3 sata i kako kaze doktor nema sanse da ne pocne da jede jer u uzrastu kad je njoj takav nacin hranjenja predlozen imala je 4,5 meseca i kako doktor kaze u tom uzrastu njima osecaj gladi je jacei od bilo kakve averzije prema hrani. Ja sma bila dosledna 2 dana i nisam mogla vise :( dete mi je sastavilo 12 sati da nije unelo nista u organizam i onda je vristala pred spavanje jer je bila gladan i osecala glad ali nije htela da jede. Davala sam joj tad na spric nekih 20-30 ml da bi mogla da zaspi i onda nastavila proceduru hranjenja u snu jer doktor nije ocekivao da dete bas nista nece uzeti 12h. Cak je i predlago da dodjemo u bolnicu da mi bude sestra nad glavom koja ce me lupati po ruci kad krenem da joj dajem u snu mleko :)
Milica je tih 12h bla zadovoljna kao da je sita :) tek pred spavanje se unervozila. :)
lovens, nadam se da to ipak pali i da samo treba biti istrajan. Nadam se da cete uspeti! E da nam je taj doktor rekao da nam je dete bezobrazno i da zato nece da jede, a da smo se mi prilagodili. Tako da eto imamo bezobraznu decicu.[sm=smiley36.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 8:44:03)

IZVORNA PORUKA: cimburd

Milica je tih 12h bla zadovoljna kao da je sita :) tek pred spavanje se unervozila. :)

I mi smo ovo potvrdili. Dakle averzija je mnogo jača od gladi. Mehanizmi odbrane su čudo.

branki* -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 10:58:11)

evo i mene[sm=smiley1.gif].kad nije napredovao taj mesec,nisu se uzbudjavali puno,kao desava se ili sracunaju koliko je kg imao na rodjenju,koliko ima sad,pa podele sa brojem meseci i izracunaju srednju vrednost,po tome se uklapao u prosek i kazu-eto,sta hoces?ali,to nije to,naravno.i meni su predlagali da ga pustim bez jela,da ga ne jurim,ja nisam imala srca,ni zivaca,najduze je bio 7 sati bez mleka,vristao samo tako,ni tad nije hteo mleko,ja ga jedva nekako uspavala i nahranila u snu.to je jace od mene,jedino da ja nekako ne budem tu par nedelja,a dr i sestre neka ga tako pustaju.da,jos uvek nekad koristim spric.nece da zine.mada,pokazuje interes kad mi jedemo ili pijemo,onda hocei on,ja mu dam mrve hleba ili da gricne keks,to kao hoce.ja sam odustala od lekara,nema vajde i nema cudotvornog leka.bitno mi je da je organski sve ok,odnosno ne odbija hranu zbog neke anomalije ili suzenja.evo,dogurasmo skoro do godinu dana!

babyblue -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 14:12:44)

Glad? Sta je to? Nase deca izgleda nikada nisu gladna [sm=smiley19.gif] Ja se trudim da je hranim u budnom stanju, to nam prodje kako kad, izbacila sam nocno hranjenje bas iz tog razloga da bi je izgladnela ali ne vredi ona opet nije gladna. Recimo danas od 11h do 13h sam pokusavala da joj dam da popije 120ml mleka, toliko je vristala da je u jednom trenutku ostala bez daha, zacrvenela se i ukocila [sm=sad.gif] krenem, pa stanem, krenem pa stanem... a nista nije jela vec 8h. Od kako smo poceli sa Humanom AR primecujem da manje povraca, ali zato tek sad slabo jede. A tek kad sam videla na kutiji Aptamila AR ( posto sam i njega sada kupila da vidim kako ce ga prihvatiti) da pise da za njen uzrast treba da popije 5x po 210ml, samo sam se nasmejala, pa to nece popiti ni u mom najludjem snu. Mozda sa godinu dana, nadam se bar. Ja sam stvarno prestala da obracam paznju na to koliko je popila kolicinski, posebno onda dok je pila obicno a ne AR mleko, jer je povracala nekad i vise od polovine ( znam jer sam uspevala da joj mlaz uhvatim u flasicu) E sada od kad pije ovo Ar mleko, htela bi bar koliko toliko da ustanovim njenu dnevnu kolicinu. Cimburd, mozes li mi reci molim te, posto je moja Dunja poput tvoje Milice, bas nam se desavaju identicne stvari, koliko ti je ona pila Aptamila AR sa 5 meseci. Pitam cisto informativno, naravno da je svaka beba drugacija, koliko si uspela da joj das sve ukupno dan+noc, . Hvala unapred.

ivaj -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 14:35:13)

IZVORNA PORUKA: minavb

Ivaj[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Al smo smrdele na povraćku,a?

Prosto mi nedostaje taj "miris"[sm=smiley11.gif]

slavkaaa,Jeca je svakog meseca napredovala po 600,700 grama,nikad vise od toga.Naravno,kad smo uveli vise cvrste hrane ta brojka je bila i manja.

Verus,Jeca je sad super,ma kao da nikad nicega nije ni bilo.Od devetog meseca na ovamo nije povratila.Znaci kao rukom odneseno.
Tako da imajte nade,mozda necete morati dugo da se patite.
Od sve dece ovde,jedino se kod Vanje to oduzilo,ali ne mora da znaci da ce i kod vas.
Mada i on je sad super koliko znam[sm=smiley1.gif]

noxx -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 14:37:05)

Slavkaaa, moj bebac je sa 4 jeo oko 550-650.. u tom periodu je i poceo da odbija mleko. On nikad nije ni jeo koliko je propisano za njegov uzrast, ali je dobro napredovao. Sad, zadnji mesec smo mu izbacili jedan nocni obrok i vec mi stagnira, ali doktorka kaze da ga ne vracamo.
Branki, pa tvoj bebac je jeo i vise nego odlicno, moj nikad nije popio litar mleka.

babyblue -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 14:45:27)

Noxx, kako je tvoj deckic, sa stolicom bese sve u redu? Jel mu sada Nan sensitiv odgovara, jel manje bljucka? Jao, blago vama vi 14.02 idete na pregled ja cu da svisnem do 27.02. mada cu videti sada u ponedeljak da li mogu da zakazem nesto ranije.

lovens -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 15:01:24)

Ivaj, pa tvoja devojcica je lepo napredovala, s obzirom na situaciju. Optimum je od 500-800g kazu. Onda Jeca nije imala patoloski refluks ili? Ma bitno da joj je sada bolje. Ja isto nekako cekam taj 9. mesec, Perisic je rekao da uglavnom deci tada bude bolje, mada ne verujem, izgleda smo mi bas tezi slucaj. Ona ovako lose jede i povraca jos uz lekove. Cinjenica je da je njoj losije nego Vanji, tako da ne znam kakvo poboljsanje ja da ocekujem.

noxx -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 15:06:24)

Pa i ja sam to zakazala jos januara. Ma sta znam da li mu je bolje, po mojoj proceni je sve isto... neki dan manje bljucka, taman se zaradujem, pa sledeci dan vise i tako u krug.
Sad me brine to spavanje, krene u snu da place, da se uvija, ja ga uzmem, malo ga podignem, dam mu vodice, pa se malo smiri.

cimburd -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 18:34:27)

IZVORNA PORUKA: babyblue

Glad? Sta je to? Nase deca izgleda nikada nisu gladna [sm=smiley19.gif] Ja se trudim da je hranim u budnom stanju, to nam prodje kako kad, izbacila sam nocno hranjenje bas iz tog razloga da bi je izgladnela ali ne vredi ona opet nije gladna. Recimo danas od 11h do 13h sam pokusavala da joj dam da popije 120ml mleka, toliko je vristala da je u jednom trenutku ostala bez daha, zacrvenela se i ukocila [sm=sad.gif] krenem, pa stanem, krenem pa stanem... a nista nije jela vec 8h. Od kako smo poceli sa Humanom AR primecujem da manje povraca, ali zato tek sad slabo jede. A tek kad sam videla na kutiji Aptamila AR ( posto sam i njega sada kupila da vidim kako ce ga prihvatiti) da pise da za njen uzrast treba da popije 5x po 210ml, samo sam se nasmejala, pa to nece popiti ni u mom najludjem snu. Mozda sa godinu dana, nadam se bar. Ja sam stvarno prestala da obracam paznju na to koliko je popila kolicinski, posebno onda dok je pila obicno a ne AR mleko, jer je povracala nekad i vise od polovine ( znam jer sam uspevala da joj mlaz uhvatim u flasicu) E sada od kad pije ovo Ar mleko, htela bi bar koliko toliko da ustanovim njenu dnevnu kolicinu. Cimburd, mozes li mi reci molim te, posto je moja Dunja poput tvoje Milice, bas nam se desavaju identicne stvari, koliko ti je ona pila Aptamila AR sa 5 meseci. Pitam cisto informativno, naravno da je svaka beba drugacija, koliko si uspela da joj das sve ukupno dan+noc, . Hvala unapred.

Milica je jela u petom isto otprilike kao sad od 500 do 650ml, kako koji dan. Kad pijede manje kasice onda taj dan popije malo vise mleka ali to je tu negde. Sad je sest ipo i jede isto kao sto je jela i u petom. Prekljuce sam joj uvela palentu sa jogurtom, juce je lepo jela 100g sto je za nju super, a zato je danas brljavila. Milica je dosta krupna beba od rodjenja, rodjena je sa 4140g, a sad ima 8600g i 70cm je bila duga pre mesec dana. :) tako da izgleda kao da joj je godinu dana. Tako da se unos razlikuje i od potrebe za njihov bazalni metabolizam. Po onoj cuvenoj formuli 150 *br kg mi smo uspevali u drugom i trecem mesecu da joj damo tu kolicinu mleka posle toga nikada. :) Ali dobro ta formula se i menja od 6. meseca na 100 * br. kg tako da ja moju debelu vise ne mogu da nahranim. [sm=smiley36.gif]
Perisic na polednjoj kontroli kad ma je rekao da je potrebno da joj dam 1200g hrane dnevno ja sam rekla da nema sanse, ja uspem maksimalno 900g ukupmo mleka i kase na dan onda je on rekao ok je i to ali neka bude kaloricnije. Tko da mi rucamo i veceramo meso sa povrcem, a u mleko dodam po mericu rize.

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 18:35:05)

eee kod nas je od 8 meseca sve gore i gore,cim me vidi sa kasikom place i vristi
zakazala sam kod Perisica za 20.02,i to preko veze
nadam se samo da mi nece reci da mi dete ima infantilnu anoreksiju,sto mi je kroz salu rekao gastroenterolog ovde kod mene u bolnici
vise ne znam sta cu,danas opet nece da jede,pokusali i bake i deke i svi,ma ne vredi.....nece pa nece
kaze mi drugarica,kao da nije mozda sor,mozda zubi,ko zna...sve su to nagadjanjasto se napredovanja tice kod nas je to bilo ovako
1- mesec 1200,2-890 3-900, 4-550, 5-550, 6-500 7-450 8-100gr dakle sve je gore i gore a ona sve manje jede,a sve vise trosi,a ja sve vise guram i i dalje dajem nocu
najgore je sto je stvorila averziju

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 18:47:21)

minavb, hoce li ovo ikada prestati?
[sm=smiley19.gif]kada ce poceti da jede normalno, pitam se svaki dan........iz ove perspektive deluje mi kao da nikada nece jesti[sm=smiley19.gif]

ivaj -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 18:51:36)

IZVORNA PORUKA: lovens

Ivaj, pa tvoja devojcica je lepo napredovala, s obzirom na situaciju. Optimum je od 500-800g kazu. Onda Jeca nije imala patoloski refluks ili? Ma bitno da joj je sada bolje. Ja isto nekako cekam taj 9. mesec, Perisic je rekao da uglavnom deci tada bude bolje, mada ne verujem, izgleda smo mi bas tezi slucaj. Ona ovako lose jede i povraca jos uz lekove. Cinjenica je da je njoj losije nego Vanji, tako da ne znam kakvo poboljsanje ja da ocekujem.

Pa ne znam da li je patoloski ili ne,ne razumem se,ali bilo je gadno.
Zasto mislis da ste tezi slucaj? Koliko je stara bebica? Nisam u toku.

minavb -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 19:08:15)

IZVORNA PORUKA: Bunnyca

minavb, hoce li ovo ikada prestati?
[sm=smiley19.gif] kada ce poceti da jede normalno, pitam se svaki dan........iz ove perspektive deluje mi kao da nikada nece jesti[sm=smiley19.gif]

Ne očajavaj, biće bolje! Ima li ko da te odmeni bar jedan obrok, da neko drugi hrani dete a ti malo prosetas po komšiluku?

Verus -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 19:09:09)

Bunny jel mozes da je pustis da sama brlja?  Da joj das da se bar igra sama sa hranom u stolici bez toga da je iko tu, da iko dolazi nutka je muci je?  I sama kazes da je zbog svega razvila averziju, pa pokusaj da joj mozda sve preokrenes na igru, zabavu, pa polako, strpace prste u usta sama, sama okusiti itd....

minavb -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 19:12:01)

Ne pali to, probala sam milion puta.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Verus -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 19:34:18)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] helena nije bila jeshna, iako nije imala ovaj problem namucila sam se i UVEK je jaaaako malo jela...secam se tema o ishrani dece i koliko neka deca pojedu, pa idem i gledam koliko grama ima teglica hrane i ne mogu da verujem kako malo jede.  Al eno je, izrasla odjednom, nekad i dalje jede malo (sinoc BUKVALNO 2 zalogaja mesa i povrca za veceru), a nekim danima jede kao mecava...jednostavno je takva, i meni i mm je trebalo vremena da se opustimo u vezi toga, tj. da je ne teramo itd....

Sto se tice glajdera, hoce da lezi u njemu tj. ne povraca, ali jednostavno vise voli/vise mu godi da ga drzim (naravno!) pa ne lezi u njemu dugo...

Evo ga:

[url=http://www.Slikomat.com/slika/5178920.htm][img]http://www4.slikomat.com/11/0210/z9q-unname.jpg[/img][/url

Adriana83 -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 19:37:14)

Moje mrvice veci deo dana preplacu! Izvijaju ledja i nece da leze NIKAKO! Sofia je pocela da ropce kao da je puna slajma a nije prehladjena... Ceo dan povracaju,bljuckaju,podriguju,stucaju i gutaju nesto. U nazad par dana cesto imaju zelenu ili zelenkastu stolicu koja mirise na kiselo [sm=zmeden.gif]Ali uvece od 8-9 pa ujutru do 7 one su super. Lepo spavaju i skoro da ne povracaju,samo malo jace bljuckaju... Da li je i kod vase dece bilo tako?

Verus -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 19:43:27)

Oli isto to radi.  Ali i mekece kad mu je lose, i onda obicno povrati, prdne ili se ukaki itd.  Lekar je rekao cim opet ima zelenu stolicu sa sluzi ili krv da ih zovem i donesem pelenu, pa da vidimo sta dalje.

Adriana: on meni jedino spava na stomaku.  Iako se ne preporucuje svoj deci, deca sa refluxom bolje spavaju na stomaku ili levoj strani. Pokusaj to, makar danju kad mozes da ih nadgledas...

Adriana83 -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 19:46:57)

Danas sam bas probala da ih stavim na stomak. Istog momenta su bljucnule a nisu okrenule glavu nego zabole nos u to! Sva sreca pa sam odmah videla!

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 19:47:28)

danas su je bake hranile,ne vredi nece......ono sto mene cudi jeste da je ona pre mesec dana jela lepo, ne preterano ali 150 gr npr.za rucak meso i povrce sasvim ok,sve dok nije dobila dva donja zubica...od tada uzas
a kada su joj izbijali zubici,ja sam je non stop nutkala i gurala i ludela i histerisala sto ne jede,mozda je ona to osetila,jako sam nervozna kada je hranim,smejem se ja igram sa njom,ali imam unutrasnji nemir,jako sam nervozna,onda odem isplacem se pa se vratim...a ona se igra,prevrce,smeje,skakuce puzi,ma sve super,ali hrana nikako

verus RR,kako je tvoja mala napredovala mesecno od 6 do 12 meseca?
znam da nije tema izvinjavam se ,ali cisto da znam...i da li je bilo dana kada nije htela da jede?

lovens -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 19:55:36)

Bebica ima skoro punih 7 meseci i 6,5 kg. Jede na guranje, da odlepim. Dok je pila mleko samo, nijednom nije povratila u mlazovima. Sada, kase povrati svaki dan u mlazu, dok ne izbaci ceo obrok iz sebe. Jedva joj uguram, a ona ispovraca. Malo se uplasi i posle toga se smeje. A ja placem [sm=smiley19.gif]
Da poludis. Samo da se ovo stanje makar malo smiri. Kada je tvoja Jeca pocela rado da jede kasice i vece kolicine?

Verus -> RE: Refluks (GER) (10.2.2012 19:59:28)

joooj....meni jedino uspeva da nakon sisanja ga drzim uspravno na mojim grudima jedno 20-30 minuta sto znam da je tebi nemoguce sa njih 2...i onda kad se umiri i zaspi, ja ga polako premestim u krevetic na stomak i namestim mu glavu sa strane.  Ne znam jel to jer izvija glavu ili sta, ali on vec od 2 nedelje zivota dize glavu kad je na stomaku i okrece je levo desno, tako da ne dodje do tog da legne sebi na nos..mada mi se nocu desva da povrati tako-mislim da onako ukomirana ne drzim dovoljno dugo uspravno..ne znam...
IZVORNA PORUKA: Adriana83

Danas sam bas probala da ih stavim na stomak. Istog momenta su bljucnule a nisu okrenule glavu nego zabole nos u to! Sva sreca pa sam odmah videla!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>