minavb -> RE: Refluks (GER) (14.2.2011 14:02:26)
|
IZVORNA PORUKA: ivaj mina,molim te, ako ti nije tesko napisi mi ukratko kako je bilo kad si ti pocela Vanji da uvodis cvrstu hranu.Kako si radila i kakve su reakcije bile? Prvo da ti skrenem paznju da joj ne dajes mleko na silu. Ako popije malo i vise nece, pusti je. Svako dalje nutkanje pogorsava stvar. Ja sam sa 3 i po pocle ada isprobavam sa pirincanom kasom ali je povracao, nikako nije islo. Onda sam kad je napunio 4 pocela sa krompirom i polako isprobavala povrce i povecavala kolicine. Nije bilo problema sa stomakom osim sto je nekad povracao mleko koje bi popio posle kase. Islo je dosta tesko i evo sad vec solidno jede. Onao sto je jako vazno, ne vaze ista pravila za nasu i drugu decu. Prvo, mi rano pocinjemo sa kasama, drugo sokovi ne dolaze u obzir nikako a i sa vocem moras biti oprezna. Znaci pocni prvo krompir, po dve tri kasicice dnevno, pa onda povecajavaj. Onda probaj sargarepu, pa tikvicu, bundevu...posle mesaj ali po meni je najbolje da krompir bude u svakoj kasi, sto zbog teksture sto zbog kalorija. Ako vec pije manje mleka, mora se nadoknaditi energija.
|
|
|
|