nea.nea -> RE: Refluks (GER) (7.3.2011 14:34:00)
|
Mi smo imali problem sa tim, ostajali u bolnici, doktor nam govorio o hiruskoj intervenciji, uskratili mu moje mleko... i tako u beskraj. Na kraju se ispostavilo da je moj mali samo poguzija i da puno rucka. Posavetovala sam se sa pedijatrom u penziji koji je nekada bio i moj pedijatar i po njegovim recima i ja sam bljuckala i mnoge druge bebe. To nikada nije bilo povezano sa takvim poremecajem zeluca (verovatno se o tome nije ni puno znalo tada). Zeludac se kod beba najkasnije razvija, tako da problemi sa bljuckanjem mogu potrajati i do godinu dana. Uostalom, koju ste bebu videli da mu nije potrebna portiklica?! Evo saveta koje mi je taj stari pedijatar dao; 1. Beba neka spava na kosoj povrsini 2. Neka ima jastucic ispod glave 3. Sto manje da je spustamo u horizontalu (imamo njanjalicu koja je blago iskosena) 4. Treba da se nosa malo vise 5. Da pravimo pauze izmedju podoja- 15 minuta sisa, pa da podrigne; pa opet. Isto vazi i za vlasicu. 6. Da predjemo na AR formulu jer je gusca i lakse se vezuje(u nasem slucaju AR1 Novalac, mada bih svima preporucila Bebalac), jedan moj podoj, jedan dohrana 7. Da jede manje, ali cesce 8. Posto je majcino mleko najzdravije, a dohrana najmanje zdrava- da uvedemo kasice i sokice ranije, jer ipak to je zdravije od dohrane: mi imamo 4 meseca & 1 nedelju: pre 7 dana smo krenuli sa sokicima, za 7 dana idemo sa kasicama 9. Naravno, ne sme se spustiti u krevetac, a da ne podrigne i bar pola sata nosati je posle klopice 10. Spavanje na strani 11. Jedini problem za mame ovih beba- malo ce cesce da peru portiklice [sm=duda.gif] Verovatno je ovo sve preopsirno, ali poenta je da moja beba raste normalno, dobija na tezini , a njegova mama se zahvaljujuci ovom starom pedijatru vise ne brine za svoje dete. Pozdrav i nadam se da sam barem malo pomogla!
|
|
|
|