Ivanka 75 -> RE: Polazak u „veliku školu“ :-) (18.4.2019 14:16:38)
|
Jance, slazem se sa olgom oko paznje, paznja i kncentracija se uče, vežbaju. Tome služi bojenje, crtanje, slaganje kocki u ranijem periodu, do škole. Kasnije je malo teže da se svrteba stolici i usredsrede. Ja sam se propisno namučila oko toga, ivina koncentracija nula, nebojo, ne crta, ne slaze kocke. Jednostavno nista od toga je nije zanimalo iako smo se svisvojski trudili oko nje. Mada zakivanje eksera, busenje, slaganje igracaka za piknik joj nikad nije bilo dosta. Ali, to nije bilo dovoljno za koncentraciju i paznju. 2 godine mentalne aritmetike su uradile ono sto mi nismo i mnogo je bolja situacija sad nego pre 2 godine. E sad, ja pribegavam ekstremima, kad se radi domaci samo se to radi, njena soba, zatvorena vrata. Baba i deda cuvaju deverovog bebana i moraju da ga sklone od nje, to je moje naredjenje. Pre domaceg idie u wc i pije vodu da ne bi izmisljala samo da ustane i proset_a. Takav raspored je bio jedno pola godine u prvom razredu dok se ona nije navikla da sama udje u sobu, zatvori vrata i ne izlazi dok ne zavrsi domaci. Ima izlete kad nije tako ali retko. Znaci, ja sam tiranin ja izdajem naredbe i mene moraju da slusaju. Neko mora da bude glavni. I sada meneza sve pitaju, cak me i na posao zovu da traze dozvolu za nesto. Npr, zavrsila je domaci, da li treba jos nesto da uradi hocemo u set_nju. Koliko god to cudno zvucalo i mozda pteterano to ipak funkcionise. Niko se nikome e mesa, ja sam glavna i ja sam prihvatila odgovornostza svaki uspeh i neuspeh.
|
|
|
|