biljanb
|
IZVORNA PORUKA: vocicana RR Biljanb, ovo je sve u redu osim genetike koja je naglasena da se treba uradiit, i postoji kompatibilnost izmdju muza i tebe , sto je super, znaci zacece je moguce, ali, ti si ta koja najverovatnije dete muskog pola ne moze da iznese, msm da su to uglavnom bili decaci,, jer postoji dokaz da majka odredjene stvari prenosi na genezu muskog detea, ako se trudnoca ne iznese, kao kod tebe, ili se iznese i rodi ali kasnije se pojavi nesto od genetskog nasledja, tipa gomilanje kalcijuma i magnezijuma sto nije dobro, genetiku morat eodraditi ti i muz, da se vidi sta je problem. Da li si znala kog su pola bebe koje su iz missed-a. Rekla bi po rezultatima da si uvek na granici anemije, nizak ti je b12, na donjoj granici, folna isto, radjeni su ti bas detaljni nalazi. Gvozdje kakvo ti je obicno, hgb...? Moras malo da pohranis organizam. Gvozdje je inace normalno van trudnoce, u prve cetri trudnoce je bilo nize, dok je u zadnjoj petoj bilo 140, a ref. vrednost od 120-160. U prvoj trudnoci je bila devojcica i izvukla sam do 24 nedelje, bez lekova jer smo mislili da je sve OK, u izvrsenoj obdukciji dete je rodjeno bez malformacija a na posteljici su uočeni infarkti posteljice, Druga trudnoca je bio decak i izvukla sam do 26 nedelje, i celu trudnocu sam bila sam na lekovima utrogestan i folnak. Isto je prilikom obdukcije dete rodjeno bez malformacija a na posteljici su uočeni infarkti posteljice. Treca trudnoca je bio decak, u trudnoci nisam pila nista, do 24-nedelje kada su mi ubacili Utrogestan i veripamil i uspela sam da izvucem trudnocu do 28 nedelje, kada su u roku od 24 casa na Betaniji uočili vecu Lakumu na posteljici , a nakon toga i hematom, da bi odmah zatim doktor dao Deksazon za sazrevanje pluca i ujutru uradio hitan carski rez i izvukao zivog malisu tezine 980gr i posle 14 dana borbe, malisa je dobio emboliju pluca i umro. U toj trudnoci sam radila Aminosintezu koja je bila uredna i sve ostale analize koje sam ti napisla u prethodnom postu a iste su radjene pre trudnoce. Cetrvrta trudnoca je od pocetka ubacen fraksiparin od 0,6 ml, Utrogetsan od 100mg dva puta dnevno, i Folnak, ista je zavrsena u 12 nedelji jer je konstatovan prazan gestacijski mesak. Ovu zadnju petu trudnocu je bio decak i od pocetka sam bila na Fraksiparinu od 0,6 ml i na Folnoj kiselini do 12-nedelje, a posle 12-te nedelje sam pocela da pijem Elevit i Utrogestan 2x100mg na preporuku lekara, sve dok nisam stigla do 25 nedelje kad se izgubila plodova voda, a prilikom pregleda UZ na posteljici nisu uočeni infarkti posteljice, niti hematom i nisu znali gde se izgubila plodova voda, posto mi nije pukao vodenjak.....Nalaz sa obdukcije i ph posteljice tek treba da dobijem, pa cemo videti dal ce nesto novo otkriti. Ova zadnja trudnoca za razliku od prethodnih je bila po svim parametrima, kada sam vadila krvi i mokracu bila odlicna.... gvozdje i sve ostale stavke su bile u srednjem proseku, dok mi je u prethodnim trudnocama gvozdje bilo smanjeno.....Jedino je rezultat sa odeljenja za klinicku Biohemiju, koji je radjen u 21 nedelji i to pod stavkom CRP rezultat bio 12,0 mg/l a dozvoljena vrednost je bila 0,0 - 5.0, dok je Glu bio 4,2 mmol/l a dozvoljena vrednost je bila od 3,9 do 6,1., kao i rezultat Analize Hemostaze, gde je Fibrinogen (Clauss) bio 5,63 g/l a referntne vrednosti su od 1,86 do 4,86 , kao i D-dimer koji je bio 0,83 H mg7l FEU a dozvoljene vrednosti su od 0,00 do 0,49, takodje mi je Trombin time bio ispod vrednosti i to 0,84 L, a dozvoljne vrednosti su od 0,85 do 1,50..... Sad koliko sam ja kao laik uspela da u ovoj situaciji pohvatam konce......Cini mi se da je kod mene u pitanju i trudnicka trombofilija ili urodjena i plus jos genetika kod mog muza, posto je sam ja radila genetiku pre trece trudnoce i nalazi su bili uredni???????
|