|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spontani pobačaj
6.2.2012 19:25:39   
nink
Slavice jako mi je zao. Podseti me prica tvoja bolnice i odeljenja gde sam ja lezala posle kiretaze,uzas. Njima je to kao vadjenje zuba a nama....bol,bol...Niko mi nije prisao posle kiretaze da me pita kako si nego sam ja na kraju vukla doktora za rukav da ga pitam koliko da cekamo do nove trudnoce,kada da ocekujem sledecu mecu..a on meni ce ma mozes i odmah kada dodjes kuci da se sex...as.Bezobrazlukkk

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 601
6.2.2012 19:37:03   
Cindarella
Ne mogu da verujem sta sam procitala,Slavice!user posted image

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 602
   [Obrisana poruka]
6.2.2012 19:43:58   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu IVA 11)
  Direktna veza do poruke: 603
6.2.2012 23:09:55   
Slavicaa
Oni nisu bili tu kad mi je trebalo,posle svega mi nisu ni bili potrebni.user posted image Ostalo je samo gomila pitanja,user posted image user posted image user posted image Na koje verovatno necu nikada dobiti odgovor.Samo da znam razlog,lakse bi mi bilo.Pomirila bi se sa tom sudbinom,ovako samo mislim da sam ja negde pogresila.Da nisam nesto pogresno uradila.user posted image Strasno je to kad nosis pripisan teret na ledjima koji i ne treba da bude moj.Ali je ceo na meni sada.

(odgovor članu Cindarella)
Direktna veza do poruke: 604
6.2.2012 23:18:47   
^iva^
user posted image user posted image user posted image bozeeee

iva

(odgovor članu Slavicaa)
Direktna veza do poruke: 605
6.2.2012 23:24:18   
Cuftas
Slavice user posted image za ovo nemam reci utehe user posted image

(odgovor članu ^iva^)
Direktna veza do poruke: 606
7.2.2012 0:58:02   
hanka
Ja sam zgranuta user posted image Kakva neodgovornost,nepaznja,bezobrazluk,bezosecajnost
Jos jutros sam procitala i bila bez komentara
Slavice user posted image

< Poruku je uredio hanka -- 7.2.2012 1:00:25 >

(odgovor članu Cuftas)
Direktna veza do poruke: 607
7.2.2012 9:16:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Slavicaa

Pomirila bi se sa tom sudbinom,ovako samo mislim da sam ja negde pogresila.Da nisam nesto pogresno uradila.user posted image Strasno je to kad nosis pripisan teret na ledjima koji i ne treba da bude moj.Ali je ceo na meni sada.

Ne ne ne iiiiiiiiiiiiii NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niposto ne smes tako da razmisljas. Niposto!!!!! Nesto je krenulo po zlu i valjda je tako moralo da bude. Prosla si kroz Golgotu, ali moras da nadjes snage da se psihicki oporavis. Preporucujem ti da ides kod psihologa da te usmeri kako da resis problem u svojoj glavi, jer te vec vidim u patoloskoj depresiji. Ne zelim da naskodis svom psihickom i fizickom zdravlju. I naravno da ces ponovo biti trudna i roditi jos jedno ili dva bisera. Samo daj sebi vremena da se oporavis. user posted image

(odgovor članu Slavicaa)
  Direktna veza do poruke: 608
7.2.2012 9:38:56   
Shishica
Ovo je neverovatno... Treba ici i na tv, ali sta se ikad postiglo? Nikad nista! Bagra koju cuva jos veca bagra!
Aaa necu ni da trosim reci..

Slavice nista drugacije niko od nas ne bi uradio verovatno. Ono sto ti osetis to je u 99% slucajeva ono sto je pravo. Retko kad instinkt pogresi, a mislim da je kod tebe tako moralo. Cak i da si ti gresila, oni su napravili jos vece sra*e. A to kako su postupili i sa tobom i detetom....

Ne razumem zar se majka ne pita nista kada rodi dete makar u petom mesecu? Mozda neka majka zeli da vidi dete, neka ne. Mozda bi neka majka zelela da sahrani to dete, ne postoji mogucnost da uzme i sahrani dete??? Neko ce reci da lupam sad, ali... meni je strasno kako to oni rade user posted image Nije bas izvodljivo ni to oko sahrane, ali ne mogu da zamislim...jaaaaoooo bolje da cutim sve cu povrediti tako sto ce o tome misliti sad...

Volela bih da mogu bilo kako da pomognem svakome od zena.. user posted image
user posted image Sta da vam kazem... nista vam nece znaciti... ljubim vas i podignite glavu, onaj od gore vidi sve.....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 609
7.2.2012 11:56:57   
Slavicaa
Ustajem prazan osecaj me kida,kuvam kafu gorku,a znam da nista nema gorce od ovgo osecaja praznine.Da mogu da vratim vrema sam 7 dana u nazad.Kada je sve bilo normalno,jaka sam govorim sebi.Necu da klonem duhom.Nisam jedina ima i gorih i tezih gubitaka.Stezem grudi,srce mi lupa nenormalnom brzinom imam osecaj da boli.Kazu srce ne moze da boli.E pa lazu,moje boli.Suze su vec ukopale brazde na mom licu,plasim se ogledala.Sneg napolju je prekrio sve,i sve je belo,prazno.Hocu zivot svo ja di mi se vrati.Pala sam na dno,razbila sam se,brisem krv sa rane na dusi,ali je i dalje tu.I znam sa vremenom prestace da krvari,ali oziljak ostace.Trudim se da ostanem normalna,svom detetu ali je tesko.Osecam da me niko ne razume.Slusam price,mlada si imaces dece.To se desava,to je sudbina,bla,bla,bla.Dodje mi da vrisnem zna li neko kako je meni? I dalje cekam da mrdne,da me zagolica u stomaku.I dalje se plasim da legnem na stomak,da me neko ne zakaci.I dalje cekam jutarnje mucnine.A nema nista,nema bebe,nema mene.Ako me umor prevari i zaspim,onda sanjam,sanjam kosmar koji sam prezivela.Zaista se saosecam sa svim zenama koje su prezivele moj kosmar.Znam kako im je,kako su ne shvatljive u svojoj okolini.Osecaju se same i dobacene.I neka tuguju i tuga je za ljude.Neka padnu i puze po dnu,bez srama.Ne moramo uvek biti jake.Ustacemo sa tog dna,dicice se prasina tuge i bola .Krenucemo dalje,ali nikada necemo zaboraviti taj bol.Za sve zene koje su iz izgubile svoje bebe,tugujte koliko je god potrebno,ono sto nas ne ubije mozda nas ojaca.A kada se podignemo i bol postane manji.Tada ce svi reci znam to:“Eto rekli smo da ce proci.“ Odjednom ce svi biti u pravu a,samo mi cemo znati koliko je zaista bolelo i da li je proslo.Ali opet cu se zahvaliti svima koji su bili uz mene ovde,koji su me razumeli a totalni neznaci.Zahvalicu se sajtu sto postoji,sto mogu da kazem sta osecam bez srama i stida.HVALA VAM DRAGE MOJE, STO STE UZ MENE SADA.

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 610
9.2.2012 13:12:56   
kokoloko
DRaga Slavice,
ne znam da li ti je ikakva uteha, ali i ja sam imala vrlo slično iskustvo. Osim trudnoće koja je bila mnogo manja, sve ostalo je isto.
Nemoj da razmišljaš da li bi ti bilo lakše da su skinuli serklaš, jer ne bi. Ja nisam imala serklaž i desila mi se potpuno ista stvar. Gotovo sam se uplašila koliko je identična. trajalo je od 8 ujutro do 18h. Taj užas nikada neću zaboraviti. To mi je bila treća trudnoća a drugi spontani. Bilo je pre 1,5 godinu i još uvek ne prolazi užas koji osećam. Takve bolove, grčeve i toliko krvi nisam ni na filmu videla. Ja sam upala u takozvani DIK. Nisam mogla da ležim od bolova već dam pokušavala da stojim, misleći da će tako lakše, Bože oprosti, ispasti. Ali niko ko nije osetio taj užas, ne sme da zameri. Pritom imam dete, i znam šta je porođaj. Porođaj je SMEŠAN naspram ovih bolova. TRagediju pogoršava nekonstatovanje stručnih lica, očaj žena koje su u sobi i tvoja nemoć. JA ti želim svu sreu da se psihički i fizički oporaviš. Sve najbolje.

(odgovor članu Slavicaa)
Direktna veza do poruke: 611
9.2.2012 13:17:37   
zivka
Izvini ja nemam komentar...user posted image

(odgovor članu kokoloko)
Direktna veza do poruke: 612
9.2.2012 13:28:43   
kokoloko
I draga Slavice,
moj ti je savet porazgovaraš sa nekim stručnim oko ovoga. Mislim na psihologa. Fizički se čovek oporavi. Mi, koje smo već majke, imamo mnogo veću obavezu da se što pre "oporavimo" i vratimo našoj deci. I samo pomisli da je dobro što nam se to nije desilo u prvoj trudnoći. I da je dobro što ako želimo opet možemo zatrudneti, i majvažnije, što imamo živu i zdravu decu. Zato - GLAVU GORE, POLJUBI DETE, OSMEHNI SE I NA SNEG U ŠETNJU! Nema ti druge. Veliki pozdrav.

(odgovor članu Slavicaa)
Direktna veza do poruke: 613
12.2.2012 14:07:29   
Slavicaa
Kokoloko,veruj mi znam kako ti je bilo,od prve do poslednje sekunde.Ja i dalje svake noci sanjam sve redno.Od sedativa mi je muka po ceo dan kao klonirana sam.Tu sam,a nisam prisutna i trudim se da ne mislim na to.Al jednostavno sam se pojavi film u mojoj glavi.I tada nastupa bes,besna na sebe ,doktore,sneg,zimu ma na sve.Pa ispocetka opet popijem sedativ i krevet.Bar sanjam, ne smetam okolini.Osecam se suvisnom u bilo kom drustvu.Ne pripadam nigde.Jos na svu muku, i drzava je pukla.Zakon o bolovanju nakon spontanog pobacaja je samo mesec dana. 2 marta, moram na posao.A nisam spremna.Fizicki stomak mi je ostao i dalje izgledam ko trudnica 5 mesec,da obucem ne mogu nista.A psihicki da ne pricam,radim sa ljudima,a strasno mi je da gledam ljude.Uopste nemam volje za posao,jednostavno nisam ovo imala u planu,nisam spremna na odgovronosti.Otsutna duhom sam.Ne razumem,kako tek tako ides da radis,treba da se ponasas normalno,da se smeskas a,dusa boli.

(odgovor članu kokoloko)
Direktna veza do poruke: 614
12.2.2012 14:28:02   
Mama 78
Slavice duso nikad ne prestane da boli i mnogo nas je na rr koje su izgubile bebu ili bebe(kao i ja).I nije bitno u kojoj nedelji,jer boli isto i nije bitno da li imas dete pre toga ili ne,cak i sad dok mi jedno spava u krevecu,a drugo se igra meni su pune oci suza,jer sam sa tvojom pricom opet prozivela svoju.Lek je vreme,ali ne jer prestane da boli,vec naucis da nemislis o tome.Izvini sto nemogu da te utesim,mozda jeste necija greska,ali tvoja nije.Isplaci se kad god mislis da ce srce da ti pukne imas sva prava na to.Grlim te!

(odgovor članu Slavicaa)
Direktna veza do poruke: 615
12.2.2012 14:46:05   
mtajcica83
Joj Slavice, sad iscitah tvoju pricu i isplakah se najstrasnije...I sjetila se svoje situacije od prosloga ljeta tako da sva drhtim...Drzi se, nemam druge rijeci....user posted image

Moj maji bubicicak 08.10.2010

(odgovor članu Mama 78)
Direktna veza do poruke: 616
12.2.2012 14:54:27   
Anoniman
slavice,user posted image user posted image user posted image sve smo uz tebe, procitala sam tvoju pricu pre nekoliko dana, i nisam znala sta da napisem, isplakala sam se sama sa sobom, i evo opet sam se vratila da procitam, mogu samo da zamislim kako ti je teskouser posted image . I devojke su u pravu, probaj da nadjes neku pomoc, potrebna si svom detetu.user posted image Ti ni za sta nisi kriva, krivi su ti neljudi koji se zovu lekari.user posted image

(odgovor članu Mama 78)
  Direktna veza do poruke: 617
13.2.2012 10:28:20   
majared
I kada me pitaju kako sam, šta da kažem. Fizički dobro ali me duša boli. I kako da kažem bilo kom, ko će da razume što stalno plačem i hoće srce da mi iskoči. Nemam snage za bilo šta. Ja sam dobila tri meseca porodiljskog ali ni ostajenje kući sa svojim mislima nije rešenje. Samo kada bih mogla iz ove kože makar na pet minuta. I eto, nema pravog odgovora samo nada da će vremenom da manje boli.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 618
13.2.2012 11:08:45   
mama kukunka
majouser posted image
drago mi je da te vidim.. Da ti olaksamo ne mozemo, ali mozemo da ti skratimo vreme druzeci se..
Hrabra si ti , i jaka.. i moras da preguras.. i
Jesi li radila nesto od analiza?

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 619
13.2.2012 12:33:24   
majared
U Dragiše Mišovića gde sam se porodila rekoše mi da ništa ne treba jer je bila infekcija i dete je živo rođeno. Uzela sam uput za Narodni front odnosno savetovalište za planiranje porodice i otićiću najverovatnije sutra

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 620
13.2.2012 17:03:02   
mama kukunka
kakva infekcija? od amniocenteze?

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 621
14.2.2012 18:41:54   
Kamy
Dobro vece,
nova sam na forumu .... toliko ovih dana citam i pokusavam naci odgovor na milion pitanja ... ali nista. Naime , u prosli Pon. radila test i pokazao pozitivno ... nakon toliko god.iscekivanja (8,5) .... u Srijedu odmah doktoru sva sretna ... ali dok ne vidi nista , sumnja da test nije dobro pokazao, jer nema znakova u maternici, nije zadebljala ... samo nesto cudno pored desnog jajnika gdje sam osjetila pritisak. Posalje nas da radim betu .. rez. 860 ... opet suze radosnice. Pocnem malo smedjkasto krvariti, nazovem dok-a i kaze mi da pijem dobroston. U subotu vec vece krvarenje .. opet na pregled ... opet sumnja na vanmatericnu , ali sada se nesto sitno vidi i u maternici ... beta 680, pad i tuga. U ponedjeljak opet beta .. 717 . I sada ne znam sto je ... sutra opet moram ponoviti betu. Ako je vanmatericna ... da li ona moze sama ocistiti, jer od jucer dosta obilnije krvarim? A najgore od svega sto jos uvijek imam one prekrasne osjecaje trudnoce, koje sam tako dugo cekala.

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 622
14.2.2012 18:54:10   
slavica.
Kamy dobrodosla,i od srca ti zelim da sto pre posecujes teme prvog tromesecja,a kako vreme prolazi,i ostala tromesecja!
Ono sto si ti opisala meni lici na biohemijsku trudnocu,i ja sam jednu imala. Verujem da ce se jos neko javiti da ti kaze svoje iskustvo,ali mislim da nije vanmatericna,jer nju prati i jak bol koliko sam cula. Ako je bila biohemijska,najverovatnije ce sve otici sa menstruacijo?,barem je tako bilo kod mene. Ali i u tom slucaju razmisljaj pozitivno ako mozes,ako nista drugo,to je znak da mozes da zatrudnis!

(odgovor članu Kamy)
Direktna veza do poruke: 623
14.2.2012 22:13:54   
nink
I ja mislim da je biohemijska trudnoca Kami,ako je mala otici ce sa user posted image . Kada ti je bila pslednjauser posted image

(odgovor članu slavica.)
Direktna veza do poruke: 624
14.2.2012 22:25:29   
Kamy
Posljednja je bila 06.01. ... i da nisam napomenula da vec imamo curicu od 10,5 g, trudnoca se desila prvi mjesec kako smo poceli planirati, i sve je bilo super ... nisam znala ni za nalaze bete , ni milijon drugih ... o kojima sada mogu napisati doktorat.

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here