|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spontani pobačaj
25.12.2010 15:01:01   
jabudic
Verolino, bitno je da si ti jaka, ne sumnjam ja da ces uskoro dobiti jednu malu user posted image , koja ce ti biti nadoknada za sve te teske trenutke, i uvjek ti dati snagu da krenes naprijed u bilo kojoj situaciji....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 276
26.12.2010 10:32:29   
potyi
verolino,    user posted image

Konacno prosao i Bozic. Nikad nisam imala bolniji

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 277
26.12.2010 10:36:16   
Anoniman
Maco, ja te razumem...Nocu sam se budila i plakala...Bol ces odbolovati To je neminovno i najzdravije sto moze da ti se desi..Placi, kukaj, smori sve oko sebe...A onda ces dici glavu i zamisliti sebe sa detetom u narucju..Ali ne onim koje si mogla da rodis, vec sa onom buducim, zamisljenim, koje ce imati oci na tebe, a obrascice na tatu..I tad ce poceti da ti biva bolje..A, ja sam vec rekla..Bicemo mi super mame-jer pre ili kasnije dete dodje svakome ko ga zeliuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu potyi)
  Direktna veza do poruke: 278
26.12.2010 10:36:30   
Jeca*
Verolino....zao mi je user posted image

a ne mogu da ne primetim da si nam se vratila user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 279
26.12.2010 10:37:59   
Anoniman
user posted image
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Verolino....zao mi je user posted image

a ne mogu da ne primetim da si nam se vratila user posted image

Nema vise tugovanja, ni u ovom, ni u onom smisluuser posted image
Sve ce biti bolje sa pozitivnim mislimauser posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 280
26.12.2010 12:43:28   
kospica
Cao devojke,na zalost i ja sam imala missed pre 3 meseca i evo sad sam ok,jos malo cu sacekati pa ponovo u akciju,nadam se ovog puta ce sve proci kako treba. Razlog zasto pisem je to sto je Verolino pomenula progesteron kao razlog spontanog. Ja sam u 6 nedelji imala neko slabije krvarenje i prepisan mi je utrogestan 3X2 vaginalno i ono je zaista stalo nakon jednog dana,ali u 8 nedelji vise nije bilo otkucaja srca. Sta se tebi tacno desilo,zasto mislis da je progesteron kriv? Meni su rekli da cu ga u sledecoj trudnoci preventivno uzimati pa si me sad malo uplasila :( pozdravljam vas puno i samo hrabro...Selimo se mi brzo na neke vedrije temeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 281
26.12.2010 13:03:12   
kospica
I da todam jos nesto...svekako da su bol i toga neizmerni,ja sam mislila da se vise nikad necu nasmejati,mrzela sam svaki novi dan,bila ljuta na sebe,na ljude,lekare...kada su mi rekli da se ne cuju otkucaji srca pozelela sam da i meje stane jer sam mislila da se nikad necu izvuci iz toga. Plakala sam danima neprekidno,kosmari su me ubijali,nisam smela ni da zaspim. Ali tada mi je neko rekao najvecu istinu,a to je da ako zelim jednog dana bebu,prvo ja moram biti dobro jer ako nema mene,nece biti ni bebe. To mi je dalo snagu i evo posle 3 meseca,stvarno sam ok,dodje i meni tezak dan,bude i poneka suza,ali ne zadrzavam je jer to je moja tuga i ja imam prava na nju. I verujte mi,onaj ko to nije prosao,ne moze vas razumeti,ali eto,ovde smo na zalost sve sa istim problemom i tugom i kao st sada placemo zajedno,isto tako cemo zajedno i caskati o nekim lepim stvarima i bebama. Glavu gore jer to je jedini nacin da jednog dana zagrlimo nase bebe.

(odgovor članu kospica)
Direktna veza do poruke: 282
26.12.2010 13:35:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kospica

Cao devojke,na zalost i ja sam imala missed pre 3 meseca i evo sad sam ok,jos malo cu sacekati pa ponovo u akciju,nadam se ovog puta ce sve proci kako treba. Razlog zasto pisem je to sto je Verolino pomenula progesteron kao razlog spontanog. Ja sam u 6 nedelji imala neko slabije krvarenje i prepisan mi je utrogestan 3X2 vaginalno i ono je zaista stalo nakon jednog dana,ali u 8 nedelji vise nije bilo otkucaja srca. Sta se tebi tacno desilo,zasto mislis da je progesteron kriv? Meni su rekli da cu ga u sledecoj trudnoci preventivno uzimati pa si me sad malo uplasila :( pozdravljam vas puno i samo hrabro...Selimo se mi brzo na neke vedrije temeuser posted image

Taman otkucah poruku i puce netuser posted image
Ovako, u petoj nedelji sam vadila progesteron i bio je 8.8 (ref 4-35). Sve trudnoce sa progesteronom ispod 10 (po ovoj referentnoj vrednosti su osudjene na propast). Kod mnogih zena se desava da dodje do ovulacije, a onda u lutealnoj fazi progesteron padne. To je moj slucaj..E sad, zasto ja nisam primila progesteron, to je vec neka druga pricauser posted image
No, glavu gore. Mojoj kumi se desilo isto sto i tebi u aprilu, pa sad ponovo trudnjaci i bas je juce usla u cetvrti mesec i to bez progesterona...Svaka trudnoca je za sebe..Bitno je pozitivno razmisljatiuser posted image user posted image

(odgovor članu kospica)
  Direktna veza do poruke: 283
26.12.2010 16:20:05   
kospica
Ja se nisam prepustila nekim dubljim analizama,jednostavno sam prihvatila da je moj organizam odbacio nesto sto nije bilo kako treba,ali zato ce sledeci put sve biti super user posted image Znam puno zena kao sto je i tvoja kuma dozivela tako da sam odlucila da sledim njihov primer,a ti me pratiuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 284
28.12.2010 6:12:23   
potyi
Slazem se sa kospicom, to je zaista tako najpametnije shvatiti.
I ja sam pocela sasvim malo da krvarim u 8. nedelji. Boze, da sam tada znala razlpg....

(odgovor članu kospica)
Direktna veza do poruke: 285
29.12.2010 17:58:30   
Amber
Ja sam bila u bolnici pre 3 dana, missed u 9 nedelji plod je prestao da se razvija oko 6 ili 7 ali smo cekali ali ipak nije uspelo.
Meni se uopste vise ne ide na preglede, nemogu da smislim da sam u bolnici, pre 2 godine laparskopija(6meseci ponovljenih nalaza dok sve niej bilo uredu), diferelin i livijal 6 meseci, kontrole na svakih 6 meseci naredne 2 god, pre toga punktacija grlica nema hpva, onda svi doktori da moram sto pre da zatrudnim jer se jedino tako nevraca endometrioza, zatrudnim, pa sad na pocetku trudnoce sline provere, hcg, pa ultrazvuk da se vidi da li je vanmatericno, pa posle to je bilo uredu, onda dobijem progesteron inekcije preventivno, doktorka u DZ mi nadje polip na grlicu, posle 5 dana on otpadne, na sledecem ultrazvuku vec novi problem embrion je malecan, cekanje sedam dana da li ce porasti, ipak  je embrion premali i nema otkucaje srca, skupljanje onda dokumenta za bolnicu, pa cekanje par dana jer me zadesio vikend a ja se brinem koliko plod koji nije ziv sme da stoji unutra, pa kiretaza srecom sa anestzijom...i sada sam kuci imam samo jednu zelju da ne moram vise na ni jedan pregled...treba ce mi vremena da se odlucim na na novu trudnocu.

Da li se mozda neko seca koliko dana je pio kapi za skupljanje matericeuser posted image , meni je dobro imala sam krvarenje samo taj dan po izlasku iz bolnice i uvece je nestalo. Ali ove kapi su bas neprijatne, uvek kad ih popijem, posle stomak boli kao da sam dobila, ali prodje za par sati. Pijem ih vec 3 dana da li ih je neko pio duze?

< Poruku je uredio Amber -- 29.12.2010 17:59:39 >

(odgovor članu potyi)
Direktna veza do poruke: 286
29.12.2010 19:17:29   
dunja RR
Amber draga baš mi je žao user posted image

da li su ti rekli koji je razlog, da li je endometrioza ili nešto drugo?

(odgovor članu Amber)
Direktna veza do poruke: 287
29.12.2010 20:23:30   
Anoniman
amber, draga, mnogo mi je zao zbog svog tog mucenja.
sto se tice kapi - trudnoca ti je bila mnogo mala i mislim (laicki naravno) da nema potrebe da ih dugo pijes. i ja sam imala spontani u 10oj nedelji i uopste ih nisam pila. nakon dve nedelje (posle kiretaze) kad sam otisla na pregled materica se sama od sebe skoro vratila u prvobitno stanje.

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 288
29.12.2010 22:11:10   
Amber
Hvala na brzom odgovoru, onda cu da izdrzim sa kapima jos danas jer me bas muce, a nije endometrioza razlog pobacaja ona mi se nije vracala 2 godine sam zdrava, mada mi svi kazu da se vraca da ne moze da se sasvim izleci pa je zato dobro zatrudneti sto pre, to mi je svaki ginekolog rekao. Doktor kaze da je verovatno greska u hromozomima kad plod ne dobije informacije za dalji razlog, ali mozda ce mi nesto reci u nalazu koji dobijam za 20 dana.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 289
29.12.2010 22:41:00   
choopa choops
Amber zao mi je jako user posted image
Ja pokusavam da se sjetim, ali ne ide user posted image Cini mi se da sam ih pila 3 dana??? Stvarno ne znam. Znam da sam pila to i Bactrim, ali ne sjecam se koliko dugo.

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Amber)
Direktna veza do poruke: 290
29.12.2010 22:43:44   
Suncicabg
Amber user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 291
29.12.2010 22:55:13   
Amber
Hvala na podrsciuser posted image user posted image user posted image

A da li ste imale blage grceve par dana kao na sredini menstruacije? Hladno je pa nisam izlazila, neznam da li me boli od lezanja prethodna dva dana ili od stomaka pomesano je.
Nije nista jako, ali je losije kad popijem kapi nekih sat dva bolucka pa se smiri.

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 292
29.12.2010 22:57:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Amber

A da li ste imale blage grceve par dana kao na sredini menstruacije? Hladno je pa nisam izlazila, neznam da li me boli od lezanja prethodna dva dana ili od stomaka pomesano je.
Nije nista jako, ali je losije kad popijem kapi nekih sat dva bolucka pa se smiri.

To te ne boli od kapi...Kad si zatrudnela materica ti se uvecala i pocela je da se povlaci ka ledjiva...sad se vraca u prvobitan polozaj i to boli...Mene je znalo tako da presece kao da me je neko ubo sa nozem...kratko traje i prestane..trajalo je par dana...Ne brini, to je normalnouser posted image

(odgovor članu Amber)
  Direktna veza do poruke: 293
29.12.2010 23:01:05   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: verolino

IZVORNA PORUKA: Amber

To te ne boli od kapi...Kad si zatrudnela materica ti se uvecala i pocela je da se povlaci ka ledjiva...sad se vraca u prvobitan polozaj i to boli...Mene je znalo tako da presece kao da me je neko ubo sa nozem...kratko traje i prestane..trajalo je par dana...Ne brini, to je normalnouser posted image

da, to sto boli je zapravo skupljanje materice. Sto je veca trudnoca bila, vise se materica rasirila pa je i teze da se skupi.

Drzite se zene, poslije kise uvijek dodje sunce user posted image user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 294
29.12.2010 23:02:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: choopa choops

Drzite se zene, poslije kise uvijek dodje sunce user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 295
29.12.2010 23:17:09   
Anoniman
ja sam i zaboravila da je bolelo user posted image  a jeste i trajalo je danima.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 296
29.12.2010 23:19:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ksena

ja sam i zaboravila da je bolelo user posted image  a jeste i trajalo je danima.

Aha...Ja sam se prvo uplasila da nesto nije u redu, jer me je znalo zaboleti uzasno..DR mi je rekla da je to potpuno normalno...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 297
30.12.2010 9:15:06   
Anoniman
da, i mene je moja odmah obavestila da ce me boleti da se ne uplasim. al nekako cak i kad ti kazu, nisi siguran da li to bas tako treba ili nesto nije u redu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 298
30.12.2010 9:27:50   
Amber
Dobro je da ste ovo napisale, da znam, celu noc sam imala strasne bolove iznad levog jajnika, koji se se protezali kao ubod nozem do ledja, oteznao mokrenje i malo sukrvice.
Zvala sam hitnu sinoc da ih pitam sta je to, oni su mi rekli da ne mora da znaci da je upala jajnika jer se ona siri ka nogama a da ovo ka ledjima lici na bubrege da se verovatno pokrenuo pesak koga imam od pre ali me nikad nije boleo, a sada sam uzimala dosta vode zobg kapi. Takodje na ciprocinalu (antibotiku) pise da su mu to nuspojave.
Zvala sam doktora jutros on putuje pa me je zbrzao rekao da to telo verovatno hoce da izbaci neki zaostali deo i da sigurno nije upala. Ja cu ipak otici negde privatno nemogu ovo da podnesem, racunam da treba da ispadne neki delic imala bih grcenje same materice i krvarenje, kao menstrualni bolovi, a mene bas probada oko jajnika, drugarica mi kaze da ni njoj nisu znali da odrede je li pesak ili upala pa je na kraju isaplo da je upala.
Ja sam bila kuci nisam izlazila nema razloga za prehladu.
Malo mi je lakse sto ste rekli da je i vas bolelo i da je to normalno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 299
30.12.2010 9:29:09   
majared
Ja sam pila kapi tri-četiri dana i imala sam grčeve čak i kada sam prestala. Bukvalno sam osetila da mi se grči i opušta materica. Vrlo različito od menstrualnih bolova. Prošlo je posle desetak dana.

(odgovor članu Amber)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here