Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 15:56:42
|
|
|
|
Lu
|
Crnogorka, svako je dobrodošao na ovaj forum, naravno ukoliko se ponaša u skladu sa pravilima i ne kažem time da si ih ti kršila... evo izražavam ti dobrodoščlicu! Ova tema se ni meni ne sviđa ali ne krši pravila foruma i sve dok se kulturno raspravlja na njoj neće biti zaključana! Bilo bi lijepo da se prestanete svi opterećivati sa ovom temom i da se nastavimo družiti na drugim, ljepšim, zanimljivijim i korisnijim! Ovo ne govorim kao moderator nego kao jedan član foruma
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 16:16:54
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: Diabla Crnogorka, nemoj da se ljutis , pridruzi nam se. Divno je sto si patriota cijeli srcem, i ja se deklarisem kao Crnogorka, ali nikada ne ulazim u (zustre) rasprave bas iz tog razloga da ne dodjem u konflikt sa dragim mi ljudima. Svi imamo svoje misljenje iza kojeg cvrsto stojimo, kao i osoba sa kojom se raspravljamo. I koji je onda ishod? Nista! Svadja jedino. Zato nam se priduzi na ostalim temama da se zajedno zezamo, smijemo, dijelimo radost, tjesimo jedni druge, dajemo savjete. Potpuno se slazem sa ovim sto je Diabla napisala, isto osjecam, i vjerujem da niko na toj temi nije mislio nista lose, iako mi, moram priznati, nije bilo svejedno kad je otvorena... Zato nam se pridruzi i vjerujem da ces vidjeti da grijesis, i da ces pronaci sebi drustvo kao sto sam ja, a i ostale Crnogorke na ovom forumu!
|
|
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 16:51:20
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: crnogorka Posjetila sam i rr iz Bosne i iz Hrvatske i tamo ni jedna rijec ne upucuje na nacionalnu netrpeljivost a ovdje postoji cijela tema o tome. Kada se konstituise crnogorski jezik, i kada sastavite svoj recnik, pogledaj odrednicu *nacionalan i to sa kvalifikatorom "netrpeljivost" (lako ces naci jer to je okamenjena fraza), da bi shvatila s kolikom kolicinom neznanja upotrebljavas neke termine. A ako ti je dugo da cekas na vas Recnik, ja cu ti pozajmiti svoj. U njemu su sve one sekvence na kojima su doktorirali profesori koji ce se baviti jezikom u Crnoj Gori Jer, svidjalo se to nekom ili ne, Njegos je svoj "Gorski vijenac" napisao na srpskom, a ta "novootkrica" sa grafemama koje nikada, ALI NIKADA, na teritoriji Crne Gore nisu postojala, mozes da prodajes nekom drugom, ali meni ne. Ja se jezikom bavim, volim ga, postujem svaki jezik i svako narecje, i nikada ga ne koristim u politicke svrhe, a imala bih stosta da kazem na tu temu. E sad, ako i pored ovog nesto nije jasno, pravac Beograd, Katedra za srpski jezik i knjizevnost ili institut SANU, ili Matica srpska, pa trazi potvrdu na sve ovo od ljudi koji su crnogorske nacionalnosti. I jos samo jedno-iz tvojih reci ne vidim diskusiju o jeziku, vec propagiranje nekog umisljenog separatizma. Srbija se ne buni uvodjenju crnogorskog jezika. Srbija se nije bunila ni zbog politickih okolnosti otcepljenja. Ali ja se bunim kada mi neko teoretise o necemu u sta se ne razume!! Hvala!
|
|
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:17:18
|
|
|
|
Alexis79
|
Vala verolino odje sto ti napisa svaka ti je na mjestu ,mi filolozi moramo da se drzimo zajedno. Meni je iskreno ova tema bila onako komicno-zabavna. Kao kad sam kupila hrvatsko-engleski recnik ,pa da bi znala sta je tu pesnik hteo reci trebao mi je i srpsko-hrvatski recnik
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:19:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Alexis79 Vala verolino odje sto ti napisa svaka ti je na mjestu ,mi filolozi moramo da se drzimo zajedno. Bitno je voleti jezik i ne koristiti ga neprimereno. A mislim da misljenje valja slobodno iskazivati, uvek, kada ima smisla.
|
|
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:22:16
|
|
|
|
Volta
|
A onda Šćepana malog,pa Luču mikrokozmu i eve ti je dooomaća književnost i jezik
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:24:46
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Volta A onda Šćepana malog,pa Luču mikrokozmu i eve ti je dooomaća književnost i jezik Jeste da nije u vezi sa temom, ali moram da kazem da Scepana ne volEm , ali Luca je sjajna...Njegos je sve najbolje od sebe uneo u Lucu i pesmu Noc skuplja vijeka...
|
|
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:25:33
|
|
|
|
Volta
|
Kada sve ovde budemo u prst znale Ivića i Belića,a i Pipera,pa i Lompara i prethodnike mu,e onda rasprava ima smisla...a do tada,see you u drugim temamaaaaaaaaaaaa
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:28:24
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Volta Kada sve ovde budemo u prst znale Ivića i Belića,a i Pipera,pa i Lompara i prethodnike mu,e onda rasprava ima smisla...a do tada,see you u drugim temamaaaaaaaaaaaa Ti si sa Filoloskog??..I znas Lompara..Nadam se da ti nije rodjak posto ga ne volem...Dzigericu mi je iscedio na romantizmu...Znala sam da postoji neki skriveni razlog zasto mi se dopadas, sestro po nauci
|
|
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:29:44
|
|
|
|
Volta
|
Inače Crnu Goru,a naročito Boku oboooooooooožavam!!!!!!!! I muž mi vodi poreklo od tamo,ne skorije,ali vodi,i to plava krv...mislim Pozdrav za sestre i braću,ali o jeziku više ne od onoga što sam već abšrajbenovala!!!
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:30:53
|
|
|
|
Volta
|
Krempi,recimo da da,ali nije mi to primarno zanimanje
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:32:00
|
|
|
|
Volta
|
A ja sam Lompar lično,samo se pravim da sam žena,aaaaaaa,hahahahah
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:32:27
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Volta Krempi,recimo da da,ali nije mi to primarno zanimanje Nema veze.... Primarno zanimanje je i meni trenutno muckanje 'ajd na lepse teme...
|
|
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:33:39
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Volta A ja sam Lompar lično,samo se pravim da sam žena,aaaaaaa,hahahahah Polozila ja davno davno romantizam, sad i kafu mozemo piti...
|
|
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:34:54
|
|
|
|
Volta
|
IZVORNA PORUKA: Volta Krempi,recimo da da,ali nije mi to primarno zanimanje Mislim ja sam široko obrazovana ženska,ha ha ha
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 17.1.2011 17:36:19
|
|
|
|
Volta
|
IZVORNA PORUKA: verolino IZVORNA PORUKA: Volta Krempi,recimo da da,ali nije mi to primarno zanimanje Nema veze.... Primarno zanimanje je i meni trenutno muckanje 'ajd na lepse teme... Kreeempi
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 18.1.2011 0:39:20
|
|
|
|
choopa choops
|
Elem da i ja prokomentarisem, ja najiskrenije mislim da Njegosu da je ziv ne bi prijalo ovo prevodjenje na crnogorski jezik. Zasto? Ja razmisljam...rodjena sam u CG, imam crnogorsko drzavljanstvo i da sam kojim slucajem literarno talentovana (a nisam jbga ) i napisem neko poznato djelo na svom maternjem jeziku (srpskom jelte) i umrem i sutra mi ga prevedu na crnogorski, ja bi se zasigurno okretala u grobu Ma nebitno. Bitno da se ovdje slazemo u onim temam koje nas sve interesuju i da pruzamo podrsku jedna drugoj pa makar bile iz Bangladesa. Crnogorka velkom i na druge teme.
|
|
RE: GORSKI VIJENAC-se prevodi na CRNOGORSKI ... 18.1.2011 1:10:43
|
|
|
|
liliana
|
Čupa, legendo!!! E, sva ka ti je Njegoševa!!!!!!!!
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?