dunja RR -> RE: Šta spakovati za more? (24.8.2015 2:18:19)
|
Ja sam za sada spemila: toplomer Jekoderm Hiper hama gel (opekotine, ujedi insekata) Čepiće za T (10) Eferalgan Bebi ampulice fiziološkog rastvora (imam 7, jel dosta?) Hanzaplast Dentokind (naziru nam se gornje četvorke, pa ako baš krenu na moru) Oktanisept Sapun/kupka Češljić Makazice Štapići za uši Par kompresica od gaze Cortinat Krema za sunčanje Četkica za zube Vlažne maramice Pelene obične i pelene za kupanje Nivea bottom za guzu Nabaviću još nadam se narukvice za komarce, mada nemam pojma gde da tražim, ne videh ih nigde, u apotekama gde sam pitala nema. Jel ima možda u Lillyju ili DM-u? Ili da uzmem nešto drugo za komarce? Pored čepića bih ponela možda joši i sirup za T, da li da uzmem Brufen ili neki drugi? Do sada smo jednom koristili Eferalgan, ali pre više od mesec dana pa sam ga morala baciti jer piše da važi tri nedelje od otvaranja. Apotekarka kaže da je bolji Brufen jer važi 6 meseci od otvaranja. Da li antibiotik (videh ga ovde na spisku dole)? I šta za rehidrataciju i kada se to koristi (pojma nemam)? I da li mi je to neophodno? Probiotike nisam pakovala, jer me jednom jedna draga RR-ajka ubedila da mi to nikako ne treba, pa ni ne koristimo ... Da li da nosim povidon jod, ako sam već ponela oktanisept? Da li mi treba alkohol? I šta je još neophodno? IZVORNA PORUKA: Anoniman Sutra idem na more, pa sam pomislila da popišem šta ću sve poneti za dete, možda bude od pomoći: Neseser tašna: - ProbioKid Immuno - Prah za rehidrataciju - antibiotik - nešto za opekotine - Febricet za temperaturu, toplomer - Olynt sprej za nos za decu - četkica za zube i pasta - sapun - autan za decu - makazice za nokte - štapići za uši Tašna za plažu: - peškir - mleko za sunčanje, ZF 40 - sokić u tetra pakovanju - voda - obične pelene i pelene za vodu (nekoliko komada) - vlažne maramice - češljić - rezervna majca - rezervne sandale - šeširić - kantica, lopatica i sl... - bazen na naduvavanje - kolut - fotoaparat sa rezervnim baterijama Garderoba: - što više majci bez rukava, da se ne bi ojeo u onim sa rukavima - 2 šorca - nekoliko majci kratkih rukava - 2 pantalona (ako slučajno bude svežije) - 2 majce dugih rukava, ili još bolje, džemperići - pižamica - čarapice - zatvorneije sandalice (koje idu na čarapice) - peškir Frižider tašna: - čokoladno mleko i nešto za doručak (mi krećemo u 4h ujutro, pa da ima da jede kada ustane) - još sokića u tetra pakovanju i vode Na dohvat ruke u autu: - pelene - vlažne maramice - rezervna garderobica - u zavisnosti kuda se putuje, razmišljati o mogućim temperaturama (npr. išli smo u Crnu Goru preko Bosne, na Romaniji je tu noć bilo 0 stepeni, a mi smo krenuli u šorcevima...) - igračke koje ne iritiraju tatu dok vozi - knjigice - papir i bojice - pošto putujemo noću, ja nosim i jastučić i ćebence, jer on spava - nešto za piće Valjda je to - to. Ako se set__im još nečega - dopisaću.
|
|
|
|