nina26 -> RE: Histeroskopija (30.4.2012 11:28:12)
|
a ni sada nakon ovog spontanog nije utvrdjeno zašto i gde je došlo do krvarenja i stvaranja hematoma. Jedna sestra u bolnici mi je savetovala da radim histeroskopiju, pa sad razmišljam da li da je poslušam. Mod, i ja bih ti savetovala da uradis histeroskopiju cim budes mogla. Sto se tice hematoma, i ja sam prosle godine imala spontani, isto blizanacka trudnoca (kazu da je cesce kod takvih trudnoca) i niko ne moze da ti da odgovor zbog cega se to desilo. Histeroskopijom , mislim da ne mogu da ti vide krvne sudove, vec samo priraslice, miome, polipe, i da ti urade biopsiju endometrijuma. Sobzirom da si imala 2 spontana, savetovala bih te da odjednom odradis i histero i laparo, i naravno da potrazis strucnog hematologa i ako nisi radila, da ides da radis imunoloske analize i pod obavezno analize za trombofiliju. Ako se intervenicijom ispotavi da ti je unutrasnjost/spoljasnjost materice uredu, onda je problem drugi prirode, imunoloski. Ja sad u drugoj trudnoci koristim preventivno antikoagulanske inekcije, i hvala dragom Bogu za sada je sve uredu.
|
|
|
|