Shizika -> RE: Histeroskopija (6.5.2009 22:35:57)
|
IZVORNA PORUKA: Jacaca To je vrsta dijagnostike kod mene i mini operacija (koja je mene jako bolela) uglavnom sve uspavaju, mene nisu. Otvara se grlic materice ulazi se kamerom koja snima grlic i cela materica, da li je pregradjena kakav je endometrijum, da li ima mioma ili polipa, pa ako ima na licu mesta se kroz siroku iglu [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] (kroz koju ide i kamera) seku ili makazama ili ga uvrcu i cupaju. Pustili su me kuci istog dana sa obrazlozenjem da sam dobro podnela i da je polip izvadjen u celosti. mada ja sam i posle imala uzasne bolove povracala sam im tamo od istih, jedva su se smilovali da mi daju injekcije protiv bolova, tada se smirilo. Nakon 10dana stigao je nalaz histo patoloski koji je kod mene bio ok.[sm=bravo.gif] [sm=smiley13.gif] Volela bih da se javi neko ko je operisam na taj nacin. P.S. Doktor mi je rekao da se polip tesko vidi na UZ. a da obicno pretstavlja spiralu, pa je nemoguce zatrudneti sa njim. Evo kopirala sam posto imamo dve teme histeroskopija. Mene ceka to isto...ja imam mali polip na samom pocetku jajovoda,medjutim doktorka mi je rekla da to nije prepreka trudnoci ,s obzirom da nije zaglavio otvor jajovoda,ali u svakom slucaju ce mi to odstraniti...e sad,neke zene ostanu trudne i sa jednim jajnikom i jednim jajovodom,ali bem li ga....trebala sam to da radim pre nekih dvadesetak dana i taman se spremila,primili me,znas i sama kako to ide....kad ono aparat otisao na servis....kakav sam ja sreckovic pa nemam reci...i sad cekam da se vrati aparat pa da radim to....a isto su mi rekli da to ide na zivo...doduse,ja se vise plasim anestezije,tako da mi to i odgovara,ali sta sve necemo istrpeti,da ne poverujes....
|
|
|
|