Jeca* -> RE: Parket ili laminat? (25.7.2009 23:15:35)
|
Evo da se oglasim i ja kao "strucno" lice. Parket je parket i tu nema govora da ista moze da ga zameni. Drvo je prirodan materijal i kao takav najkvalitetniji i najbolji za stambeni prostor, pogotovo spavace sobe i sl. Laminat je "zamena" tj moderna varijanta poda koja se brzo montira, jeftinija je, odmah useljiva, lako demontazna, ali da se razumemo...na laminatu se, za pocetak, vidi svaka kap vode, svaka trunka prasine, bio on antistatik ili ne. Ako dodje u kontakt sa vodom, dize se garant i nema mu spasa (nazalost i licno iskustvo). Ovo sto guppy kaze je ziva istina. Laminat se dosta cuje, a drvo ne. I tako...Ako mene pitate mnogo vecu prednost ima parket!!! Laminat je super ako nemate bolje resenje tj evo i primera. Ja sam zivela u stanu koji je imao dotrajao parket i nije mu bilo spasa. Nismo imali tad love (studentski zivot) da menjamo parket a ni vremena, jer se montira danima, pa susi, pa lakiranje....uh....mnogo vremena... I onda smo preko parketa stavili laminat. Nazalost, par godina kasnije poplava je odnela i laminat i parket ispod, pa smo morali da menjamo pod u celom stanu. Ali sad u novom stanu imam hrastov parket [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|