prase -> RE: 40 dana kod kuće ili šetnja? (26.11.2008 12:32:53)
|
Nama je patronažna sestra rekla da dete koje je rođeno sa više od 3 kg može da ide napolje od 15-og dana. Znam, meni to isto zvuči odokativno, ali mi smo jedva dočekali da imamo dobar izgovor da se prosetamo. U ostalom, kada je imao 13 dana, morali smo u Dom Zdravlja da vide zašto neće da mu otpadne onaj patrljak od pupčane vrpce sa pupka. Onda smo išli da mu to skidaju kada je imao 15 dana, pa na kontrole danima posle toga... Ako možemo da idemo u čekaonicu koja je (otvorenim) vratima spojena sa ORL (gde deca kašlju kao luda), zašto ne bismo išli napolje? Elem, šetali smo kada je lepo vreme, a sada smo malo utanjili zbog hladnoce i vetra. Pedijatar nam je, inače, rekao da možemo da šetamo slobodno sve dok temperatura ne padne ispod 0 stepeni... Zbog toga smo MM i ja odlučili da tempiramo sledeći porođaj u kasno proleće, da bismo mogli po ceo dan da budemo na svežem vazduhu a ne u zatvorenom prostoru [sm=smiley36.gif] Na kraju, te prve šetnje i izleti do lekara su veći problem bile za mene nego za bebu (epiziotomija + odeća sa šavovima + ležeći policajac = [sm=smiley19.gif]).
|
|
|
|