jelena038 -> RE: 40 dana kod kuće ili šetnja? (28.3.2010 22:34:55)
|
IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA OTI najobjektivnije je kako ti odlucis, a takodze kako ti smatras da je najbolje. Veruj mi ja sam Moniku jeste da set_ala napolje prvo po 5min. pa 10. pa 20min. zatim na saat naravno zavisi i od vremena napolje.nama je bilo hladno posle mesec dana. Sto se tice gostiju, sem moji i njegovi niko nije dolazio prvih 40 dana(ali oni su bili tu samo da mi pomognu,kad kazem pomoc mislim da peru peglaju rucak da ima i mislim na svekrvu i moju mamu) jer em sam bila pod stresom sto mi se sve izdesavalo, i iskreno htela sam da bude samo uzi krug ja mm i beba. Iako bila je jedna sestra od mm koja je navaljivala da dodze jer obicaj je bio kod njih u Pancevo da kod porodilja se dolazi do 40 dana, sve je bilo tako dok ona nije naletela na mene preko telefona i dok nisam je oterama u p***u m***r A tek sam bila izasla iz bolnice a tada je Monika imala 14 dana. I nije ni dosla posle toga. Posle toga znaci sa 40 dana dolazili su nam goste.A sa dva i po meseca bili smo prvi put kod drugarice naravno nije se pusilo. Imala sam posebnu prostoriju da je presvucem sve to.Dojila sma pred njom, a Monika je spavala u drugoj sobi ko zalivena, nista nije joj smetalo.Ali kuci smo bili vec u 18:30 da nezapostavimo ritual kupanja zatim i spavanje. Ovo je moje misljenje ne znaci da sam u pravo. Jedino ti mozes da odlucis draga. slazem se. red je red. mislim na detetov red, koji je primaran. bebi treba mir u prvim nedeljama, to je vreme kada se radja prvi dagoceni odnos izmedju bebe i roditelja i tu je svako sa strane visak! meni je babica rekla, kada me uvatila da neuroticno placem sto nece da sisa: jelena, najteze su neuroze one koje se zarade u babinama. i to me je trgnulo. od gostiju se nisam odbranila, prva beba je sa obe strane, ali sam koga sam god mogla da odlozim - odlozila. beba je bila u sobi, gosti u dnevnoj, iznosila sam ga samo ako niko ne bi pusio, sto je bila prava retkost [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ali mi nije smetalo da bezobrazno odem da se izmuzam po sat vremena da odspavam, da se druzim sa svojom bebom, a oni nek se zabavljaju u dnevnoj, jer da im je do moje bebe, i do mene, ne bi pusili! bio je kod nas na kosovu taj neki, lep obicaj, da se nakon 40 dana napravi veselje, i to se zvalo babine. objavis, ko dodje dobrodosao, ko ne, nek dodje kad hoce, ali ti vise nisi duzan da pravis rucak i tortu svaki drugi dan, jer si ti spremila, i pozvala i zelela da ugostis, a sto neko nije mogao da dodje, prezivece se.. meni je to skroz lep obicaj bio, na zalost, vise toga nema, a i gosti nisu sto su nekad bili, da vam pravo kazem!
|
|
|
|