RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (3.4.2012 9:24:54)

IZVORNA PORUKA: minna

Pa reko da se ne zbuni, sta ja znam[sm=smiley36.gif]
Pa da, mada mi u svakom slucaju odmah ustajemo, spremamo se pa jede u jaslicama. A za vikend mu dam mleko cak kad se probudi za stalno, oko 7 i onda natenane(nemam pojma kako se ovo pise) spremamo dorucak

Neće da se zbuni, daj to mleko u zoru, mali su oni još, a gde su jaslice i doručak...

Sanjice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Vuko, odviknu se oni, ali kada shvatiš da nije glad nego navika, bes, uteha... čemu onda to?

minna -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (3.4.2012 11:16:35)

Da da, i jutros sam mu dala kad se probudio, ali je ustao tek oko pola 8 jer smo bilo budni od 2 do 4. Cini mi se da ide na bolje jer nije kukao nocas nesto strasno, budio ga je kasalj pa se vrteo, na kreju se skroz razbudio i igrao sa nekim tigricem u mraku u krevetu, gleda me i smeje se. Onda je konacno zaspao oko 4 i do pola 8 se nije ni pomerio. Jedino sto sam mu ponudila malo vode i nocas je hteo, ranije je bacao flasicu

Anoniman -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (3.4.2012 11:20:14)

Eto. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Još koju noć će možda hteti vode. Moje dete pije onoliko koliko ima u flašici, tako da sam ja sipala uvek max 60ml, i vremenom je to sam izbacio. 

minavb -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (3.4.2012 11:21:54)

Ovaj moj se ne budi zbog mleka i više ne znam šta može biti razlog. 5 dana spava lepo, onda 5 vileni od 3 do 5, i tako u krug.

Snelle -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (6.4.2012 16:04:15)

Takodje! Mi nemamo noćni obrok od 14-og meseca, tj od kad sam prekinula dojenje. I od tada, malo spava lepo, pa se malo budi, pa hoće da ustane, da se igra, pa je onda odjednom sastavila 6 noći bez budjenja. Ja nisam mogla čudom da se načudim. I onda...opet sve ispočetka. Nekako sam digla ruke od toga da ću se uskoro naspavati. I tih noći kad je lepo spavala, ja sam se budila 1000 puta, jer sam navikla da sam više budna no što spavam. Totalno mi je poremećen bioritam kad je spavanje u pitanju. Mislim da nikad više neću znati da prespavam noć.
I tako sad ja ovim postom ispamovah temu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

minna -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (6.4.2012 20:53:40)

I tako sad ja prestadoh da se radujem[sm=jezicek.gif]
Ali nocas je Vlada prvi put prespavao noc. Ja nisam mogla da verujem. Mislim desilo mu se to 2 puta kad je imao 2 meseca i nocas. Pa se ja ipak nadam da ce tako da nastavi[sm=jezicek.gif] iako ja nisam spavala jer me je boleo stomak, pa sam ustajala, pa se on otkotrljao skroz do donje ivice kreveta...tako da se naravno nisam naspavala. Mislim da ce se nocas buditi, ali ajde videcemo...

Snelle -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (6.4.2012 21:24:27)

Minna, budi sigurna da će se večeras buditi, čim si se ovde pohvalila [sm=smiley36.gif]

minna -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (7.4.2012 20:28:48)

[sm=smiley36.gif] ne da se budio, nego ja mislim jedno 10 puta. poludela sam, malo mi je falilo da mu gurnem mleko, ali sam izdrzala. Izdrzacu jos malo. Nocas ce biti ja mislim 7 dana da mu ne dajem, izdrzacu jos 7 pa cu da vidim. Ma vec vidim da od toga nema nista. Budice se taj dok ne krene u skolu, i to srednju verovatno[sm=jezicek.gif]

minna -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (7.5.2012 11:28:53)

Evo mene opet ovde[sm=jezicek.gif]
Posto je ovo prosli put bilo neuspesno, sinoc smo krenuli opet. Izbacila sam mu flasice potpuno, dobije mleko u solji (eventualno na pisak), operemo zube i ponavljam mu samo da nema mleka nocu, kad su zubi oprani do ujutru dok ne vidi dan - ne moze. Pitam ga jel vazi, kaze on da[sm=smiley36.gif]

I onda se probudio nocas i bacao se i vristao kao nikad do sad. Nudila sam mu vodu na casu, nije hteo, a za mleko mu opet ponovila da saceka da bude dan, a ako se probudi i mrak je jos nema mleka. Samo se taj jedan put budio, posle malo pre pola 6. Onda sam mu dala mleko iz solje na pisak i nastavio je da spava jos sat vremena kad i inace ustajemo, popio mleka sto mu je ostalo.

Necu nista da ocekujem, a opet se nadam ipak[sm=smiley36.gif]

minna -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 8:32:45)

Ipak sam mu vratila flasice za mleko uvece i ujutru jer nece uopste da pije mleko, a ne bih da ga bas potpuno izbaci. Nocu mu i dalje ne dajem, budi se nekoliko puta, malo urla pa nastavi da spava...ma isto kao i svih prethodnih puta kad smo pokusavali

lanajelena -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 8:38:21)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Minna kao da sam ja pisala,nisam karakter uopste izbacim pa vratim i tako i dalje pijemo mleko nocu i budimo se bar tri puta,jednu noc place meko meko ja poludim i kazem nema mleka tek D netu meko [sm=smiley36.gif]

minavb -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 8:42:21)

Ja sam odustala od ukidanja i pustila ga da sam odluči kad će d aizbaci mleko, pa je vrlo brzo odlučio da ga sam izbaci. Recimo, dve nedelje posle bezuspešnog pokušaja izbacivanja noćnog mleka, prespavao je noć, više noći, i evo sad spava ko top. Budi se samo kad ga nešto muči-zub, nos , grlo, i onda mu mleko ne pomaže, vileni celu noć.

minna -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 8:42:44)

[sm=smiley36.gif]
sve izdrzim po 10-15 dana i onda me savlada umor i samo mu tutnem flasicu u usta da zacuti. Nocas me je cak udarao glavom u glavu, poludela sam, viknula da ne sme to da radi i da ce dobiti mleko kad bude bio dan. Jutros mu se toliko obradovao da mi je bilo zao[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 8:44:58)

Žene, zato vas i vozaju, jer znaju da ako dovoljno dugo urlaju da ćete im vratiti.
Morate da izdržite. Koliko god da traje, traje. Kontam da duže od mesec ne može trajati.
S druge strane, možete čekati i da porastu još malo. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

minna -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 8:49:26)

Ja sam juce rekla necu mu dati izdrzacu 6 meseci pa cemo da vidimo cija majka crnu vunu prede, moja ili njegova.[sm=jezicek.gif] Mada se svaki put naostrim pa me nesto spreci, ili se razbolim ja ili on, ili krenu zubi, mozda je trebalo da sacekam da mu izadju i petice pa onda[sm=smiley36.gif]

Sad sam prelistala prethodne strane, vidim pisala sam 13.02. da se odvikavamo pa nam nije uspelo, pa onda 30.03. pa nije uspelo i sad 07.05. e sad ce da mi uspe[sm=jezicek.gif] znaci ovo je 3.put od duzih pokusaja

minavb -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 8:56:23)

Ja sam pokušavala oko 7 dana. Dobila glavu u glavu, ruku u oko, nogu u stomak... spavala 3 sata dnevni i išla na posao i onda se setila Vanjine natalne karte- nikad ništa neći moći da mu nametnem, sve će uvek radi kako treba, ali kad je on spreman a ne kad ja mislim. [sm=smiley36.gif] Odustala, i tako i bi. Baš sam skoro pričala sa mm-om i skontali smo da je bolje da ga ne maltretiramo da plače i nervira se zbog nečega što mi mislimo da treba.

minna -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 9:01:13)

Ja sam skoro za sve u tom fazonu, ali nemam vise snage za ovo pa pokusavam na sve nacine, mada nisam imala snage ni pre godinu dana pa sam izdrzala jos godinu[sm=smiley36.gif] Moracu da mu uradim natalnu da vidim sta kaze, da se mucim ili ne[sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 9:04:49)

kad je prestao da sisa tad smo izbacili i to noćno hranjenje, tj pijenje mleka. Poslušala sam žene sa foruma i nekoliko noći mu nudila vodu kad se noću budio. To je bilo kad je imao godinu dana. Trajalo je mučenje nekoliko noći i prestalo. Ali spavali smo zajedno da bi ga lakše umirila i da bi nastavio da spava

jelena038 -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 9:31:18)

IZVORNA PORUKA: Tash

Žene, zato vas i vozaju, jer znaju da ako dovoljno dugo urlaju da ćete im vratiti.

[sm=bravo.gif]
mozda da pokusate sa postepenim udaljavanjem podoja. svaku drugu ili trecu noc pomerati taj obrok po pola sata kasnije, jednom ce samo da ga prespava. jer to u tom uzrastu vise nije hranjenje, to je obicno nalivanje, njima to mleko ne znaci nista vise od zaj..nja roditelja kad se probude, pa im se ne spava bas odmah.
ja sam mu dala caj, nezasladjen, prihvatio je, neko vreme smo furali caj, onda smo ga razredjivali s vodom dok na kraju nije postao sama voda koju je samo liznuo i nastavio da spava. mozete da probate i sa razredjivanjem mleka, ako ga dajete na flasicu, efekat je isti i proveren. srecno!

minna -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 10:48:31)

I sa cajem i vodom sam pokusavala, i sa smanjivanjem kolicine mleka, nista nije uspelo, jedino nisam jos probala da razblazim mleko postepeno. Za sada cu neko vreme izdrzati da mu uopste ne dajem mleko, ako ne upali pokusacu to!

minavb -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 10:50:10)

Ma nisi ti to dobro razredila [sm=smiley36.gif]

minna -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 10:52:02)

Na kraju kad mu ponudim cistu vodu ubedicu ga da je to mleko samo da sam ga doooobro razredila[sm=smiley36.gif]

jelena038 -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 12:06:38)

IZVORNA PORUKA: minna

Na kraju kad mu ponudim cistu vodu ubedicu ga da je to mleko samo da sam ga doooobro razredila[sm=smiley36.gif]

pa, iskreno, i ovo mleko koje kupujemo u tetrepaku je vise voda, nego mleko, tako da, nije to ne znam kakva trauma za dete.. sto kaze moja majka, kako da ne, dajem tolke pare i jos treba da uzmem mleko s manje masnoce, kao da ja ne znam da sipam vodu i razblazim ga! [sm=smiley36.gif] i to je istina, kad na selu od komsinice uzimamo domace mleko, uvek moramo da dospemo vodu, jer je prejako. ali o tome niko ne razmislja, svi samo gledaju kalorije na poledjini..

Anoniman -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 12:12:20)

Nevena je izbacila noćni obrok sama, sa punih 6 meseci, kada smo uveli večeru kao treći čvrst obrok. Pre oko 2 nedelje je ponovo počela da se budi oko 2, pokušavali smo sa maženjem, vodom, ljuljanjem, ništa nije pomagalo i nije se smirivala dok ne dobije mleko. Onda sam ponudila čaj i upalilo je. Oko 2 popije nezaslađeni čaj od kamilice (Hipp kamilica za bebe) i spava do jutarnjeg mleka. Popije između 30 i 50 ml.

minavb -> RE: Odvikavanje od nocnog hranjenja (9.5.2012 12:17:47)

U mleku sa manjim % masti, isti je % proteina i ugljenih hidrata. Ovo znači da nije razblaženo vodom već da su masti izdvojene posebnim postupcima. Na selu se skida kajmak sa površine mleka.
Deci se ne daje mleko sa manjim % masti, već punomasno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>