pepeljuga -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (25.1.2013 23:03:32)
|
Moje dete je imalo atopijski dermatitis (imas puno da procitas o tome na ovoj temi, kreni od pocetka), najgori oblik bio je u predelu oko kolena. Pocelo je u jesen pretprosle godine, kad je krenulo hladno vreme. Probali smo svasta. Isli smo kod mnogih specijalista, radili testove, probali gomilu preskupih krema i kupki ali jedino sto mozes je da isprobavas pa sta pomogne. Uostalom, moj utisak je da i sami doktori nagadjaju i kazu ti da se to samo povuce do trece ili do sedme godine. Moj sin sada ima jos cetiri meseca do treceg rodjendana a ekcem se, hvala Bogu, potpuno povukao (prosle godine u ovo vreme izgledalo je potpuno beznadezno). Ono sto je njemu najvise pomoglo je more i sunce, tada se situacija smirila. U isto vreme ja sam potpuno izbacila sve osim kupke, mleka i kreme za lice bez parabena, boja, mirisa, svih tih mirisnih dodataka, koje kupujem u DM prodavnicama, kolekcija Babylove (nije sve iz kolekcije bez parabena, treba procitati na ambalazi). Oko kolena, gde je bilo najgore, mazemo Sudokrem, svakodnevno, obavezno.
|
|
|
|