Yula
|
Tash, pre dve godine ja drzala dijetu, nisam jela nista posle 18h uvece, htela da skinem 2kg viska. Elem, meni pocnu kilogrami brzo da spadaju i skinem 4kg sto je za mene puno! Posle nekog vremena pocne da mi se isusuje koza lica, da se peruta od cela, suva koza da poludim. Nista ne pomaze. Nema sta nisam mazala! Randevu kod dr-a mi zakazu tek za 2 meseca, a ko ce do tada da ceka! Citala ja o tom seboreicnom dermatitisu i vidim da moze da mi pomogne didermal, koji sam imala u kuci. I uzmem ga ja i namazem. Odmah mi je pomogao. Ali, djavo ne da mira, pa posle nekog vremena, mozda je bilo proslo mesec dana, uzmem ja pa namazem celo lice da prenocim sa tim, mislim se, nece da skodi, to ce da mi oporavi lice jer mi je poslednjih godina malo problematicno. Tako jednu noc, tako i sledecu. Kada sam se ujutru pogledala u ogledalo brada crveno-braon boje! Ono, kao da sam se udarila. Ja brzo na net, imam sta i da vidim. Ja sam jos dobro prosla kada sam videla kakve posledice moze takva steroidna krema da ostavi, obicno ljudima ostanu fleke po bradi, oko usta, nosa, ma katastrofa! Eto, i posle 2 godine, meni se potpuno lice sredilo u trudnoci i posle porodjaja, ali ta fleka i dan danas stoji. Zapravo, to ne izgleda kao fleka, ali brada mi je dosta tamnija od ostatka lica! E, od tada sam nahvatala strah od kortikosteroida i aj bih ih izbegavala ako mogu. Opet, mislim da si u pravu ako je ekcem tezak i ne povlaci se od obicnih vitaminskih krema, koristila bih korti kreme, dok ne prodje to, pa onda odrzavala obicnim kremama. Ali, ipak bih prvo pokusala bez njih.