nenja22 -> RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta (5.10.2012 8:19:27)
|
ja sam od skoro počela da dajem imuno sirup, neće da ga popije samog,pa ga uvali u mleko ili kašicu neku već. izguraćemo bočicu njega, pa ću videti šta dalje, mislim da ću ga do proleća dopingovati po nečim sve vreme. pre ovoga je pio jedan period bacilac infantis (slično je probiokid immuno) jer je imao stoačni virus, pa sam mu to nastavila davati. ono što htedoh reći je da imate u vidu, jedan preparat za imunitet, koji god on bio (sem ako nije izričito drugačije preporučeno od strane proizvođača) potrebno je davati u kontinuitetu između mesec i dva da bi postigao svoj puni efekat. takođe, za multivitaminske sirupe, tipa pikovita, sanostola i tome slično preporučuje se uzimanje do tri meseca u kontinuitetu, nakon čega je potrebno "odmoriti" organizam dve do tri nedelje. ovo je prvenstveno zbog prisustva liposolubilnih vitamina u njima (onih što se rastvaraju u mastima) jer može doći do njihovog taloženja u organizmu, a to baš i nije poželjno. ako nešto želite davati u međuvremenu, to može biti probiotski preparat, tipa probiokid imuno. izvinjavam se ako se ponavljam, verovatno je na ovu temu već i pisano, ali mislim da su ovo veoma važne stvari za naglasiti, a na žalost znam da većina mojih kolega po apotekama baš i nema običaj išta da priča sem ako nisu eksplicitno pitani.
|
|
|
|