Queen Lady
|
Meni je S taj dan kada je bila operacija ceo dan prelezao u krevecu u bolnici. Trazio je uvece da predje kod mene, ali sam uspela da mu objasnim da mora da bude u krevecu jos to vece. Ima 3.5 god, pa razume sve i srecom nisam imala problem da pravi frku oko toga sto je u krevecu. Mada ce ceo taj dan da bude osamucen, pa nece ni da mrda mnogo. Ako taj dan izlazite kuci, onda neka spava sa tobom u krevetu ili spusti sroz ogradicu da ti bude u ravni sa krevetom ako ti spava u krevecu. Ceo taj dan ce verovatno da bude miran. Meni je S sutradan malo prosetao po kuci, ali je veci deo leskario u krevetu. Ne znam koliko ti je dete, ali verovatno ce da oseti da ga zateze ili bolucka, pa nece mnogo biti nemiran. Opet kazem meni S ima 3.5 god, pa je veci i pricala sam mu non stop da mora da odmara. Mi smo u utorak izasli iz bolnice, on je vec u subotu popodne po krevetu pravio cirkus, kao da nije imao operaciju, jedva sam uspela da ga smirim, cak je i trckarao po kuci. Evo ga sad posle mesec dana, kao da nista nije bilo, osim sto ne da da mu se dira pisa, svaki put kad trazi da piski, kaze ne diraj mi kure. I to postujemo. Za pelene ce vam verovatno objasniti doktor, pitaj ih sta god te zanima, sestre isto. Meni S ne nosi pelene, pa sa tim nemam iskustva. Kod nas su sestre za svaku pohvalu, cimala sam ih i pitala svasta nesto i stvarno nisam imala loseg iskustva ni sa jednom. Nadam se da ce i vama biti tako. Doktora smo videli posle operacije i sutra dan u viziti kada je rekao da idemo kuci. I na kontroli. Posle izlaska iz sale meni je S bio u krevecu. U tom krevecu su ga odveli na operaciju, u njemu su ga i vratili. Jaga iskreno nisam uzimala u ruke,a li mi je jedna strana kreveca bila spustena i do kreveta, pa sam nekako uspela da mu se maksimalno priblizim. Posto pominjete pelene, predpostavljam da je manje dete u pitanju, bolje je da neko vreme bude u krevecu, videcete i sami zbog infuzije i svega da li cete moci da ga drzite, a ako vas pustaju isti dan, vidite neka bude sa vama u krevetu dok ste u bolnici, za to vam ne bih davala neki konkretan savet vec vidite u trenutku kada ga dovedu sa oper kako ce da je podnese i vidite sa sestrama da li moze da bude kod vas ili je bolje da bude u krevecu, procenite sami, mozda ce dobro da podnese anesteziju. Meni je S kenjkao mozda deset min, kmecao, nije plakao mnogo i posle 10 min je vec spavao. Izvinjavam se unapred sto ovako opsirno pisem, ali znam kako je meni bilo tih dana pred operaciju, pa bih sto vise detalja da vam kazem. Opet sve zavisi i od deteta. Meni su pricali da posle budjenja ocekujem svasta (kod nas u Kg-u ih bude u sali, pa ih tek onda dovode kod nas u sobu), bacanje, vristanje, ali realno gledajuci po S, mislim da sem nekog plakanja (i to onako vise tuznog, nego nekog dranja), drugo ne mozete da ocekujete, bas zbog toga sto su osamuceni. Pre nas je jos jedno dete bilo na oper, i ono je onako tuzno plakalo mozda nekih 20 min maksimu, posle je zaspalo i nisam vise cula da dete place, bili su soba do nas.
|