|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Musaka
22.9.2010 9:37:56   
Lu
mmmm, superuser posted image
Samo ima puno posla oko toga, možda ne moraju baš prenoćiti patlidžani,ja inače kad ih pohujem odma ih pipremam... a još će se peći u rerniuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Musaka
22.9.2010 9:49:53   
pepino
To je Lu recept od mm bake,on i brat su stalno kod nje u Njemacku svracali na tu musaku i probijali mi mozak kako je dobra!
Sad se baba vrnula ovamo,pa mi pokazala,iako mislim da im je ljepsa babina,a ja vise volim kad ja napravim,urednija sam i detaljnija od nje,njena je nekako masnija,socnija,neko to voli,ja bas ne!
Jeste patlidzan oduzme najvise vremena,zato je najbolje da se spremi dan prije,meni pohovanje oduzme bar 2 sata,jer uzmem 2 tavice u svaku stane po 3-4 kriske,i pohujem bas dosta....user posted image
Ne mora se navece ostaviti da se cjedi,ali onda ujutro mora da se bas dosta osoli i bukvalno iscjedi svaki list posebno,tako su mi rekli i samo tako bude kako treba!
Kazu da bi bila previse kisela,ne znam?!user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Musaka
29.3.2011 11:55:14   
Anoniman
Pileća musaka
  1,5kg krompira
300-400g pilećeg mesa
300g šampinjona
2 manje glavice luka
ulje
300g pavlake
1dl mleka
2 jajeta  
Obariti krompir da bude skoro gotov i kad se ohladi iseći ga na ploške. Piletinu iseckati na sitne kocke, najlakše je ako je polusmrznuta. Šampinjone iseći na listiće, a luk na sitne kockice. Na ulju izdinstati luk, pa dodati meso. Kad pobeli, dodati šampinjone i krčkati dvadeset_ak minuta, dok ne ispari voda iz šampinjona. Dodati vegete i bibera. U vatrostalnu činiju ili dublju tepsiju ređati red krompira, red mesa, pa red krompira. Ako ostane svega, ponoviti, važno je završiti sa krompirom. Umutiti pavlaku, 1dl mleka i jaja, i u to dodati malo vegete, pa time preliti krompir i meso. Ako ne prekrije sve, zaliti sa još malo mleka.Može se koristiti i neutralna pavlaka umesto kisele pavlake i mleka.


< Poruku je uredio Nedja RR -- 29.3.2011 11:56:32 >

(odgovor članu pepino)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: Musaka
29.3.2011 11:57:01   
Ana RR
Mljac user posted image




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Musaka
29.3.2011 11:58:24   
Anoniman
Ja je ne volim sa svinjskim ili junećim mlevenim, prejak mi je ukus, a ova je baš letnja, osvežavajuća, uz puno krastavac ili zelene salateuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 30
   RE: Musaka
29.3.2011 12:43:36   
bebać
Neko veče pravila....sa junećim mljevenim mesom....mi je svi volimo:)

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Musaka
29.3.2011 12:43:59   
New Mom
Ja improvizujem sa testeninom umesto krompira.
500g spirala (ne znam kako da ih nazovem)
500g mlevenog mesa (vrste po želji)
nekoliko šampinjona
2 paradajza (ili sok od paradajza)
1 crni luk
1 beli luk
pavlaka
2 jaja
300g parmezana (ili nekog sira za rendanje)
vegeta
bosiljak (ili peršun)
soja sos
ulje

Skuvati rezance. Pola poređati u nauljenu tepsiju, staviti od gore malo vegete.
Propržiti na ulju crni i beli luk sitno iseckan. Dodati meso. Začiniti (po želji). Dodati isečene i oljuštene paradajze, iseckane šampinjone i malo soja sosa. Dinstati nekih 15-ak minuta.
Preliti preko testenine smesu. Na to staviti drugi deo testa. Umutiti pavlaku i jaja i preliti na sve. Zapeći u rerni na 180 stepeni nekih 20-ak minuta. Izvaditi iz rerne i posuti sirom i bosiljkom. Vratiit na još nekoliko minuta u rernu.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Musaka
29.3.2011 15:48:03   
JMPM
Mmmmmmmmmm NM,mnogo mi se svidja ovaj tvoj recepAt user posted image !
Ja pravim varijantu sa makaronama i nekoliko vrsta sireva,bez mesa user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Musaka
14.9.2011 18:48:56   
Ana RR
Musaka sa krompirom i prazilukom (za Alexx user posted image )

Ovo je originalan recept, ja pravim maaalo drugačije, to ću dopisivati

800g krompira
50g maslaca (ja koristim maslinovo ulje)
400g praziluka
3 češnja belog luka (ja stavim u granulama pošto ga ne volim)
so, biber, peršun (ja stavim i vlašac)
250g kačkavalja (obično ne stavljam)

300ml slatke pavlake (ja stavljam običnu pavlaku)
4 jajeta (2)
vegeta

1.
Krompir ogulite, operite, isecite na kolutove i kuvajte u posoljenoj vodi oko 20 minuta.
2.
Očišćen i na kolutove iseckan praziluk propržite na maslacu. Dodajte naseckani beli luk i peršun, posolite i pobiberite. Sklonite sa šporeta i pustite da se prohladi.
3.
Kuvani krompir ocedite. U nauljenoj posudi rasporedite polovinu krompira, preko njega stavite praziluk i narendani kačkavalj, pa prekrijte preostalim krompirom.
4.
U posudi pomešajte jaja i pavlaku, dodajte vegetu i prelijte preko musake. Pecite u rerni na 160 stepeni oko 50 minuta.




_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Musaka
30.10.2016 15:48:32   
Anck Su Nmaun
Mi svi jako volimo, pravim i sa krompiirom i sa tikvicama i karfiolom. Ne sve od jenom user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Musaka
30.10.2016 15:51:05   
Divnica
Mi svi volimo musaku a najvise moj muz. Samo sa krompirom pravim i jedemo kupus salatu uz nju. Bas mi se sad jede. Pravicu sutra. ;-)

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Musaka
30.10.2016 16:57:16   
gagana83
Nikad nisam jela musaku sa karfiolom. Bas cu da probam.
Najvise volim a najredje pravim grcku musaku jer mi najvise vremena treba a i prava je kalorijska bomba.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Divnica)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Musaka
30.10.2016 17:32:34   
Anck Su Nmaun
Nisam probala nasu verziju ali sam probala u grckoj njihovu, mnogo je dobra!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Musaka
30.10.2016 17:45:04   
Khaleesi
Ja obozavam tu grcku. Mada kada nemam patlidzan ili svez paradajz ja stavim sta imam u frizu. Pa bude karfiol i tikvica ili samo tikvica krompir, uglavnom brO spremim i brzo je i nestaneuser posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Musaka
30.10.2016 18:42:44   
gagana83
Anck probaj, nema bolje. Krompir, meso i patlidzan, neko stavlja i paprike. Odozgo ide besamel i kackavalj na kraju. I tajni sastojak - cimet.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Musaka
30.10.2016 19:50:04   
Ana RR
Meni je prejaka, moj stomak to ne može da podnese.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Musaka
1.7.2018 13:50:24   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: New Mom

Ja improvizujem sa testeninom umesto krompira.
500g spirala (ne znam kako da ih nazovem)
500g mlevenog mesa (vrste po želji)
nekoliko šampinjona
2 paradajza (ili sok od paradajza)
1 crni luk
1 beli luk
pavlaka
2 jaja
300g parmezana (ili nekog sira za rendanje)
vegeta
bosiljak (ili peršun)
soja sos
ulje

Skuvati rezance. Pola poređati u nauljenu tepsiju, staviti od gore malo vegete.
Propržiti na ulju crni i beli luk sitno iseckan. Dodati meso. Začiniti (po želji). Dodati isečene i oljuštene paradajze, iseckane šampinjone i malo soja sosa. Dinstati nekih 15-ak minuta.
Preliti preko testenine smesu. Na to staviti drugi deo testa. Umutiti pavlaku i jaja i preliti na sve. Zapeći u rerni na 180 stepeni nekih 20-ak minuta. Izvaditi iz rerne i posuti sirom i bosiljkom. Vratiit na još nekoliko minuta u rernu.

Jaooo sto je ovo dobrooooo
Moram da probam.

ja sad nisam imala mleka pa prelila jajima i jogurtom, bice to fino.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Musaka
1.7.2018 14:22:14   
IvanaSK RR
Ja nekad spremam sa makaronama. Mada, to onda zovu lazanje sa makaronamauser posted image zavisi jel stavim besamel ili ne.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Musaka
1.7.2018 19:02:38   
mirana1
Leti pravim sa tikvicama musaku. Umesto krompira stavim tikvice.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Musaka
1.7.2018 19:05:05   
Maraj
Ja obozavam musaku. Pravim sa tikvicama ,krompirom, karfiolom ,makaronama..... ma vokim u svakom obliku

(odgovor članu mirana1)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Musaka
11.7.2018 10:42:51   
veselicaa
Sada je pravim sa tikvicama,deca je jedu.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Musaka
11.7.2018 14:45:06   
gagana83
I ja volim sve varijacije musake. Ova sa makaronama je zapravo kao grcki pasticio, samo sto oni odozgo stavljaju besamel i kackavalj. I tako je odlicna!

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Musaka
11.7.2018 14:49:08   
Sanjica26 RR
Kad god pitam sta cemo za rucak one vicu musaku pravi.user posted image Evo sad jedu musaku.
Pravim i ja cesto pasticio. On mi je njami, njami.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Musaka
11.7.2018 14:51:43   
veselicaa
I moje smilze vole,sa svim povrcem.Mm ne voli bas ali jede user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Musaka
11.7.2018 14:54:04   
Sanjica26 RR
Ma, ko pita muzeveuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR
Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Јаслице или дадиља
пеперутка16

Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?

Click Here