Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 12.8.2011 1:34:02
|
|
|
|
liliana
|
Medolino, sve što ti je Taša napisala-slažem se. Gumene su zaista bljak kad se duže koriste. Moja beba koristi Avent i mi smo stvarno prezadovolji. + svega korisnog još lepo i izgleaju. Sad imamo jednu sa fluorescentnim zvezdicama koje svetle u mraku.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 12.8.2011 6:10:03
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
mi koristimo silikonsku nukovu,i ok nam je
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 12.8.2011 12:45:07
|
|
|
|
medollino
|
Hvala dame na odgovorima, da li ste onda i flasice kupovale sa silikonskim cuclama?
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 12.8.2011 16:05:44
|
|
|
|
liliana
|
Ja jesam
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 12.8.2011 17:10:44
|
|
|
|
ivaj
|
Uvek smo koristili nukove cucle za flasice kao i dude. I skoro u Aksi kupim nip dude jer su mi po obliku licile na nukove,a nekako su lepse,postoji vise boja i dezena.I jeca ih je prihvatila bez problema.Isto su silikonske.Sve pohvale za njih.A imaju dve dude u pakovanju za samo 220 din.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 14.8.2011 5:09:26
|
|
|
|
medollino
|
Na koliko vremenski menjate varalice i cucle, mesec ili dva?
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 14.8.2011 7:25:26
|
|
|
|
Mishica 77
|
Nikada nisam baš gledala tačno vremenski.... menjala sam čim malo promene boju. Otprilike tako kako kažeš, mesec-dva. Nekada i ranije.
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 23.11.2011 18:39:29
|
|
|
|
bubble
|
Ima li neka mama savet vezan za avent laze? Prvenstveno se obracam mamama cije bebe koriste avent. Upravo smo presli sa Nuk laza na Avent ali ono sto me buni je kako odabrati oblik da ne kazem model. Ima ih raznih. Onih providnih sa rupicama i onih u boji neprovidnih sa lepim slicicama, a ima i nocnih. Mene zanima koje su se pokazale najbolje, te u raznim dezenima ili one sa otvorima, providne? Koji od ta 2 modela je udobniji za bebu? I da li uvek pratite kada kupijete lazu da bebi odgovara po oznakama koje je proizvodjac naveo? Npr. Ako bebe ima 4 m kupujete lazu 3-6meseci a kad napuni 6 meseci prelazite na lazu 6-18meseci?
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 23.11.2011 21:34:17
|
|
|
|
Sashica82
|
Mi imamo avent dude. Kupili smo dve u pakovanju, silikonske, koliko se sećam, nosile su oznaku za uzrast od 0 - 6 meseci. To su one od providne plastike sa rupicama, ali imaju neodređene sličice na prednjem delu, jedna u plavoj, a druga u žutoj boji. Našoj bebi odgovaraju, a naročito kada ima grčeve, baš se lepo s njima smiri.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 23.11.2011 23:47:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi skoro sve Nukovo koristimo, počeli smo od flašica jer sam htela staklene kojih je manji izbor pa kako smo bili zadovoljni tako smo prelazili i na druge njihove proizvode. Tako da i laže njihove koristimo, pošto ih gubimo promenili smo ij ne znam koliko... Imamo za dan dve sa prstenom jer se lakše kače na trakicu a za spavanje jednu bez prstena jer u snu provuče prstić kroz njega i katapultira je na drugi kraj sobe i onda je čik nađi dok ona plače.. A što se kaučuka i silikona tiče ja isključivo koristim silikon jer se on ne menja. Kaučuk razmekša i postane lepljiv. Moji roditelji su prošli 3 dana pakla sa mnom kad sam bila beba, nestala mi je laža, vrištala sam, kao svaki namćor, 3 dana i 3 noći, kupili mi istu kao što sam imala, al nisam htela ni da je okusim, ja htela moju "razgaženu", mekanu... Našli je nedelju dana kasnije u jorganskoj navlaci, i nikad mi više lažu nisu dali... (Imala sam 7 meseci)
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.12.2011 20:09:04
|
|
|
|
bubble
|
Zar bas nikoga nema sa bebom preko 6 meseci da mi odgovori za avent dude? Da li kada beba napuni 6 meseci obavezno prelazite na dude sa oznakom 6-18 meseci ili ostajete na onima koje nose oznaku 0-6m? Moja beba za neki dan puni 6 meseci i u nedoumici sam sta da radim....meni deluje ona od 6-18 meseci preveliko. Pomozite!
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.12.2011 20:11:11
|
|
|
|
boba 11
|
nije obavezno ja sam duze koristila manje dude i za sad su zubi ok ako na to mislis
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 4.12.2011 20:15:20
|
|
|
|
bubble
|
E, bas me to muci. Hvala na odgovoru. Stvarno mi deluju ove od 6 meseci ogromne, a one su cak do 18 meseci....nema ni logike nikakve, ogroman je to raspon, ogromana je razlika izmedju deteta od 6 meseci i deteta od 18meseci, a istu dudu da koriste...ma da.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 5.12.2011 10:30:53
|
|
|
|
maki74
|
Mi koristimo Avent laze, kada je napunio 6 presli smo na one od 6 do 18!
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 5.12.2011 11:12:30
|
|
|
|
bubble
|
A ja danas kupila jednu od 0-6 iako bebac za koji dan puni 6 meseci..... Meni ta od 6-18 uzasno veliko deluje....bebac se nije bunio kad ste mu ponudili vecu dudu? Ja sve nesto mislim bolje manja manja duda, samo ako beba hoce jer je i manja steta za vilicu...sta znam, pametna nisam vise.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 5.12.2011 14:50:18
|
|
|
|
maki74
|
Pre neki dan je napunio sest, znaci otprilike koliko i vas ima. Ne, nije se bunio prihvatio je odmah. Mislim da su one i napravljene tako da prate razvoj vilica i zuba. Mada to opet zavisi od bebe do bebe. Ja sam se nekako vodila time, pa mu tako i menjala laze, a i cucle na flasicama.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 5.12.2011 15:10:56
|
|
|
|
bubble
|
Hvala puno...imam ja u steku 2 u velicini od 6-18, tako da nije problem za to. Za cucle za flasice razumem-one su sve iste samo se razlikuju po broju rupica. Mi to sto su oni napisali ne mozemo da postujemo jer moja beba jos uvek pije mleko na 2 rupice nudila sam mu cuclu sa 3 rupice ali on se bukvalno davi na njima, mogu da zamislim sta bi bilo tek kad bih mu ponudila cuclu sa 4 rupice. Tako jako i silovito vuce da iz jednog cuga prepuni usta pa ne zna sta ce s tim mlekom, a ono curi na sve strane.
< Poruku je uredio bubble -- 5.12.2011 15:11:52 >
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 5.12.2011 20:43:40
|
|
|
|
maki74
|
U pravu ste, sve je vrlo individualna stvar. Moj bebac je prihvatio trojku cuclu vrlo lako, a bebac moje sestre nije...u svakom slucaju pokusajte, a ako nece, odlozite za kasnije!
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 11.12.2011 18:54:50
|
|
|
|
smeskicTB
|
devojke, a koliko videh avent dude su nekako ravne, dok su nuk anatomske,..gresim li? kakva je ova: klik
< Poruku je uredio smeskicTB -- 11.12.2011 18:57:30 >
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 11.12.2011 19:01:49
|
|
|
|
cockic
|
ja koliko se secam laze aventove isto nisu ravne,mozda i gresim. sve su one anatomske neka manje neka vise.mi smo ih kupovali ali nismo koristili . meni mama kaze nemoj davati ni sad bebi,jer sin nije hteo da je lizne. a mislim da moze pomoci u prvim mesecima,a posle odvikavanje je na roditeljima.ja mislim da i to moze lepo do 12 meseca da se ukine. sve je stvar istrajnosti roditelja. jer da znam osobe koje su je koristile i imaju problem sa vilicom znam ali ja mislim da je to bas kad se pretera u duzini koriscenja. pa sad kad vidim dete od 2-3 god sa dudom.mislim da je to bas preterano.
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 11.12.2011 19:33:12
|
|
|
|
MASHKA
|
meni Staša jede dude! voli samo avent ali je počela da ih grize...na svakih 5, 6 dana kupujem opet po dve nove a koštaju 700 din, užas! zato sam rešila da je odviknem i sada joj dajem dudu samo noću. imate li još neki savet, kako npr. da joj zgadim dudu?
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 11.12.2011 19:47:03
|
|
|
|
smeskicTB
|
cockic, ja videh sve neke ravne avent.. moj brat i ja recimo nismo hteli laze, flasicu.. moji su braticini npr prvo poceli da govore da duda ne ide napolje..pa onda samo nocu..i odvikla se..a bas je bila vezana..nekada bi i po dve strpala..imala je pokrete kao da je stavlja usta kao i kada nije u ustima..
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 11.12.2011 19:58:34
|
|
|
|
MASHKA
|
meni ona uopšte više ne traži dudu preko dana, evo ceo dan je bez nje...ali uveče ne može da zaspi ako je nema...
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 11.12.2011 21:42:52
|
|
|
|
Irence
|
Mi smo do pre par meseci koristili Avent lazu providnu sa rupicama 0-6.Sada smo presli na Nuby i to 6+.Ona mi se nekako ucinila zanimljivom posto na onom plasticnom leptiru ima glodalica.I prihvatila je bez problema posle Aventove
|
|
|
|
RE: duda/laža/kako li se već zove 11.12.2011 21:49:35
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: MASHKA meni ona uopšte više ne traži dudu preko dana, evo ceo dan je bez nje...ali uveče ne može da zaspi ako je nema... E tako je Marko do pre nekih 2 nedelje, i od onda samo ide i viče "duda". Uveče dok pije mleko neće zaspati ako mu duda nije u drugoj ruci. Odlepiću!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tata "podojio" bebu dok se mama op...POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?