RE: duda/laža/kako li se već zove (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Mama 78 -> RE: duda/laža/kako li se već zove (24.2.2012 9:18:55)

Mi smo se sinoc uspavali sa dudom i bilo je mnogo lako,a ja zaspala sa njom i nisam joj izvadila iz usta,tek posle sat vremena.Moja starija cerkica nije volela dude,a sad me zanima koliko je pametno koristi ti ih?A da olaksavaju posao,uh milina.Da li ih koristite i koliko?

branki* -> RE: duda/laža/kako li se već zove (24.2.2012 10:13:33)

ja dajem bozi cuclu,mada sam cula da ih neki dr ne savetuju.meni su sestre iz IMD-a rekle da probam da mu je dam jer je dosta plakao kad je imao 3 nedelje.od tad je redovno koristi.sad ce skoro godinu dana,preko dana mu je ne dajem ili retko,ali ga uspavljujem pomocu nje.

Anoniman -> RE: duda/laža/kako li se već zove (24.2.2012 10:18:08)

Mi ih obilato koristimo. Za uspavljivanje obavezno, ja joj nikad ne vadim, ona sama pljune u snu. Kad prodje muka sa izbijanjem prvog zuba pocecu polako da joj smanjujem vreme sa lazom jer je mi grickamo i kad ne spavamo, ako joj je pri ruci ona uzme i stavi sama ako je ne vidi onda je i ne trazi. Laza je manje zlo od prsta, pa sam uvek za lazu jer se deca u oralnoj fazi necim moraju utesiti pa bolje ortodontska laža nego prst.

Lilla -> RE: duda/laža/kako li se već zove (24.2.2012 10:31:27)

I mi koristimo cuclu za uspavljivanje, bilo preko dana bilo uvece, u auto sjedistu i kada primjetim da je nervozan. Hvala onome ko je ismisli! Dok je nismo koristili, tacnije dok je nije prihvatio muke smo imali kada bi doslo vrijeme da spava. Znala sam ga ljuljati po sat vremena i na rukama mi zaspi, cim ga spustim oci k'o fildzani, i sve opet. Od kako koristimo cucu ni jednom ga nisam uspavala na rukama, spustim ga u krevetic, dam mu cucu i sam spava [sm=smiley1.gif] I savijet ako beba nece cucu, probajte Nuk Genius [sm=bravo.gif]

Olga75 -> RE: duda/laža/kako li se već zove (24.2.2012 11:02:15)

stomatolozi ne preporucuju cucu zbog pojave gotskog nepca
ali ako se na vreme duda ukune , mislim da nije problem
ustvari , odbijanje od cuce je cesto veliki problem

Anoniman -> RE: duda/laža/kako li se već zove (24.2.2012 14:18:08)

Ja se nadam da mi nećemo imati velikih problema, jer kad je ne vidi ona je i ne traži, osim za uspavljivanje. Kad zaspi sama je izbaci, a noću kad se probudi sama stavi lažu i nastavi da spava, opet čim učvrsti san pljune... Sad se mučimo sa prvim zubom pa mi žao da je odvikavam od laže kojoj preko dana više glođe plastiku nego što je sisa... Al čim izbije taj ptvi i nadam se najgori, izbacujemo je preko dana a onda ćemo da tražimo i alternativu za uspavljivanje. Ako to slučajno bude prst, vraćam lažu iz mesta!

Mama 78 -> RE: duda/laža/kako li se već zove (24.2.2012 15:38:15)

I ja bi je koristila samo za uspavljivanje i cim zaspi ja bi joj vadila,ako ne zas[imo zajedno[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Anhelito -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 17:41:39)

Pomagajteee!!!
Moja beba ima tri nedelje pune i krenuo je pre dva dana da trazi stalno da sisa ali ne da vuce mleko, znaci nije gladan nego samo da spava na sisi i tako ceo dan. Stavim ga na dojku on ne sisa nego se uspavljuje tako i cim se sklonim place. Ako ga pustim da place onda krene panicno ruke da hvata ili pelenu, bilo sta sto mu je pod rukom. Znam sigurno da nije gladan jer vidim kada guta a vidim kada se samo zanima. Znam da bi resenje bila duda, to bi ga sigurno smirilo ali meni je rano za to, bojim se da posle nece moci bez nje a i nesto sam stava da mu ne dajem dudu uopste. Ne znam sta da radim, jer sa ovakbim njegovim ponasanjem ja ne mogu da mrdnem od njega. [sm=smiley19.gif]

melody -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 18:21:16)

I moja beba neprestano traži da sisa, ali ne vuče, već samo želi da se uspava na dojci. Čak, kad mleko krene, nju to iznervira i počne da vrišti. Zato sam krenula s dudom i to nam je spas. Moja starija deca nisu htela dudu, ali jedna je sisala prst, što je, po meni, veći problem. Videćemo kako će se stvari odvijati, planiram da izbacim dudu iz upotrebe čim malo poraste.

Anoniman -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 18:40:34)

Mi smo je koristili do godinu dana , nesto malo pre godine , odvikavanje je trajalo jedan dan .

Anhelito -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 19:19:18)

A zar nije rano davati dudu sa tri nedelje koliko ima moja beba? [sm=smiley19.gif] cula sam da dok se ne uspostavi lepo dojenje kao ne treba davati a to je posle mesec ili dva, sta znam, pitam.

Anoniman -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 20:17:53)

IZVORNA PORUKA: Anhelito

A zar nije rano davati dudu sa tri nedelje koliko ima moja beba? [sm=smiley19.gif] cula sam da dok se ne uspostavi lepo dojenje kao ne treba davati a to je posle mesec ili dva, sta znam, pitam.

Nevena je bila i manja nego tvoja beba kad sam joj dala dudu.

nenja22 -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 20:29:16)

nama to ništa nije smetalo, naprotiv i te kako mi je značila tih prvih dana, dok sam se i snalazila sa dojenjem, da se on teši dok se ja muzem ili tome slično...a evo, sad, kosta lažu kako kad...nekad ga smiri super, nekad noću na nju samo još gore pošizi, uopšte ne mogu da ga pohvatam...mada mislim da bi i totalno mogao bez nje, više mu je po danu nekad uvalim, kad je nervozan pa kenjkav, dođe mu kao čep, uobičajeno i kod druge dece, pretpostavljam [sm=smiley1.gif]

LillyT -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 20:32:36)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

stomatolozi ne preporucuju cucu zbog pojave gotskog nepca

Nama je stomatolog rekao da je ova njena cucla (obična Nuk) skroz ok i da nema potrebe da nešto forsiramo da se odvikne. L se odvikla od dude, ali zbog rasta ne znam ni ja više kojih zuba, počela je sve da glođe (bukvalno sve) i da trpa u usta, pa je opet dobila dudu. Znam da nije ok, ali bolje duda, nego neka infekcija.

Anoniman -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 20:36:26)

Sad su laže ortodontske i ne uništavaju ni nepce ni zube, al zato prst nije ortodontski nikako.

Anoniman -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 20:46:34)

Ja sam mojoj dudu dala cim sam izasla iz porodilista. Kad vidim da vise ne jede neko ze zabavlja na sisi ja bih joj munula dudu. Ona je hoce samo kad se uspavljuje i to samo kad lezi na strani. Pljune je ili joj ispadne kad zaspi, ali drugi deo noci samo juri za dudom, kako joj ispadne buni se i trazi je. Za sada zna da je uzme i da je drzi, da je lansira daleko to zna fantasticno, ali jos nije savladala vracanje u usta. Ja sam joj danas kupila neku NUK valjda tu ortodontsku/anatomsku, da vidim da li ce manje da joj ispada, do sada je koristila one male avent. Necu joj jos izbacivati, ona i onako svako malo promeni nacin kako hoce da se uspava. Verovatno ce je izbaciti sama. Drugacije uopste nema zelju za dudom, probala sam par puta ali ona je odmah pljune. A valjda joj smeta i da prica, posto ne zatvara [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 20:58:26)

kad sam ja pitala jel smem da mu dam dudu, moja dr je rekla "a jesi videla bebu bez dude?"
nosila sam i u porodiliste, ako bude plakao da ima cime da se zanima. tad nam nije trebala. prvih nedelja sam je koristila da ga podstaknem na sisanje, nije hteo sisu u usta da stavi - dam mu dudu, povuce par puta izvadim i brzooo gurnem sisu. uspelo je.
sad je i ne voli nesto, a ima 4 meseca. sisa pa kad mu dojadi ispljune je

Azra_ -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 21:04:48)

I mi smo sa lazom krenuli cim smo dosli kuci. Odmah je hteo da vuce. To ga najbolje smiri, ali kada je nervozan mora neko da mu drzi cuclu jer je stalno pljuje. Kad se smiri, lepo vuce, to ga uglavnom i uspava. Imamo i Nip(svetli u mraku) i Nuk i Avent neka svemirska(cela je ravna i nekako pljosnata).

Anhelito -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 21:28:51)

Mi dobili na poklon dve Aventine dude pa sve ih gledam da li da mu dam ili ne dam [sm=smiley36.gif] Ok, dacu mu kad je bas nervozan pomalo [sm=smiley1.gif]

Anhelito -> RE: duda/laža/kako li se već zove (16.3.2012 21:33:53)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Sad su laže ortodontske i ne uništavaju ni nepce ni zube, al zato prst nije ortodontski nikako.

Da prst definitivno ne treba da bude izbor, sve drugo je bolje od toga.

Sesilija 83 -> RE: duda/laža/kako li se već zove (17.3.2012 8:52:50)

Usustini je nece osim kad joj na prevaru ubacim jer se uspava dok doji i samo joj zamenim i ona se uspava,posle par minuta kad zaspi ispadne joj i cao!!!

Lilla -> RE: duda/laža/kako li se već zove (17.3.2012 11:17:15)

Dudu sam probala mojoj bebi dati odmah cim smo dosli kuci iz porodilista, ali nije htio. Poceo je da je prihvata tek sa nekih par nedelja starosti. Sada je prihvata uvijek bez problema, ali koliko sam primjetila kad mu se spava on zaspi i bez dude.

3 nedelje nije prerano. Bebe imaju potrebu da sisaju, to ih smiruje.

liliana -> RE: duda/laža/kako li se već zove (17.3.2012 17:42:57)

IZVORNA PORUKA: Anhelito

Ne, nije rano. Mi smo iz porodilišta došli 7. dan po rođenju (jer se rodila na carski), a sa 12. dan sam joj dala lažu. Dala bih joj ja i ranije, nego nisam znala koju, a patronažna mi došla tek 5. dan od kad smo došle kući.[sm=zmeden.gif]..a nisam imala koga da pitam... Ma, laža je zakon!!![sm=smiley36.gif]

Doogie -> RE: duda/laža/kako li se već zove (17.3.2012 19:05:17)

Help! mi smo probali kad treba da se smiri, nije odmah htela, ali iz drugog-treceg pokusaja je prihvatila. super je umiri, ALI... toliko se pritom naguta vazduha da posle bude muka da podrigne sve to! da li neko ima taj problem? ili je samo nasa beba takva [sm=zmeden.gif]

Guardian -> RE: duda/laža/kako li se već zove (20.3.2012 13:46:53)

Nuk Genius

Gde mogu da kupim tu dudu Nuk genius? Nama ispada svaka, baš smo smotani izgleda [sm=duda.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>