Zell -> RE: Jednodnevna dijagnostika bračne neplodnosti GAK NS (11.6.2012 13:24:56)
|
Nisam ni videla do pre neki dan da imam i foto sesion sa dijagnostike [sm=smiley36.gif] bitno da je sve ok samo nikako da mi ovaj braonkasti iscedak prodje, mada mislim da mi je sad i M krenula. Ostala sam duzna napisati svoje iskustvo. Pa ovako, jedina negativna stvar je ovo sto sam vec napisala, veliki mi je pomak sa mrtve tacke sto sad znam u kakvom su mi stanju reproduktivni organi tj da nema nekih fizioloskih prepreka. Zakazala sam dijagnostiku u oktobru za februar 2012. Krajem decembra sam pocela da prikupljam nalaze (misleci da vaze bar 3 meseca). Treba da donesete sledece: spermiogram supruga - ako nemate, uzmite od dr opste prakse ili urologa uput da vam muz odradi kod njih jer postoji mogućnost da ne priznaju nalaz iz neke opstine (kao sto je sa nama bio slucaj), folikulostimulirajući hormon (FSH), luteinizirajući hormon (LH), estradiol (E2)i prolaktin (PRL) – 3. dana ciklusa, laboratorijski nalazi osnovnih krvnih pretraga (kompletna krvna slika, sedimentacija, secer, vreme koagulacije, trombociti, proteini, HBS antigen, Rh faktor + krvna grupa, urin, glikemija, fibrinogen, vreme krvarenja, APTT, PT, urea, keatinin) i negativni vaginalni sekret bris, cervikalni bakteriološki i bris na hlamidiju. S tim sto mi je u vaginalnom bilo enterococcusa, a u cervikalnom enterococuss i esherihija coli u malom broju pa me vratise jer nisu sterilni a i zbog toga sto krvna slika, urin i cervikalni i vaginalni bris imaju ROK VAZENJA 14 DANA. Vodite racuna o ovome da vas ne vrate bzvz. Od pocetka februara do kraja maja traje borba sa svim mogucim i nemogucim vrstama bakterija sa takodje svim mogucim i nemogucim sredstvima: antibiotici, vaginalete, cajevi itd. (pisala sam o tome u temi brisevi). U proseku sam vadila briseve 2 x mesecno + tempirala kad cu ih raditi da ne moram i sledeci mesec da pijem mikroginon ako opet ne budu u redu jer ga nisam podnosila uopste. Elem, docekala sam sterilne briseve, otisla da izvadim i krv i urin (zbog datuma) i cim je M stala otisla na Betaniju. Taj dan su pregledani svi nalazi, uradjen gin.pregled i vag. ultrazvuk, otvorena istorija i receno je zvacemo vas (bila sam kod dr. Bujas). Za tacno nedelju dana zovu na mob da kazu da se pojavim sutra u 7 za dijagnostiku. Za rucak sme da se jede samo supa i pire krompir nakon cega se popiju 2 supene kasike ricinusovog ulja (tacno 2 sata posle sedecete na wc-u). Takodje da se ponese spavacica, papuce i mrezasti ulosci, da se dodje bez sminke, nakita, nenalakiranih noktiju. U 7:00 se javite, odete na prijem da vas zaprime i smeste u sobu (e mene su stavili sa zenama koje su na aspiraciji jer je jedan krevet bio slobodan a ja prva stigla) u 08:15 sam bila zakazana za dijagnostku koju je radila dr. Kopitović. Probudila sam se iz anestezije odmah kad su me vratili u sobu i nikakvih negativnih propratnih efekata nije bilo (osim sto sam taj dan posle rucka zaspala i probudila se u 21:30, vecerala i nastavila do ujutro 06:00). Sto se tice uputa, za prvi pregled moze ambulantni uput od ginekologa (svrha tipa pregled i misljenje) dok se za dijagnostku mora doneti uput za stacionarno lecenje. Ukoliko ne spadate pod istu filijalu RZZO, uputi moraju biti overeni od strane lekarske komisije sa kojom sam ja, by the way, imala problem koji srecom nije prerastao u nesto vece, jer su naime prvo bili "zacudjeni" kakav je to pregled i zasto me salje i ko me salje i sta mi fali i sl. mslim alo da bi me kad sam dosla za overu stacionarnog za dijagnostiku ubedjivali da ne mogu to overiti jer ne spada na teret RZZO a nakon mog insistiranja ipak overili (kako sad moze?)ali i boldovanim slovima iskucali da se odnosi samo na usluge koje spadaju u obavezno zdrav.osiguranje. Ukoliko ne spadate pod NS, slobodno trazite od gin. uput i idite na komisiju moraju da vam overe pa nek dokucaju sta hoce. Moram da napomenem da nisam platila ni 50 din za participaciju iz razloga sto sam i sama bila spremna po nekim tekstovima na koje sam naisla da platim izmedju 5.000 i 20.000 din a mozda cak i vise (zbog napomene od LK na uputu) najvise zbog ostalih koje ce, isto kao i ja, traziti pravu i pouzdanu informaciju. Ako ima jos nekih detalja da nekog zanima, slobodno pitajte ja nabacala ovo osnovno sto mislim da je bitno. I, zamalo da zaboravim najvaznije: Hvala Ringeraji sto postoji i Ringerajkama koje otvoreno i nesebično pomognu (i to cesto veoma mnogo) a da neretko toga nisu ni svesne pojedincima kao sto sam ja - same cete se prepoznati. Sve vas puno [sm=smiley27.gif] [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|