LunaLu -> RE: Trudnice, imate li prednost u redovima za čekanje? (28.9.2010 17:51:54)
|
Prosto sta reci, a ne zaplakati. Mi i kultura, to je nespojivo, mozda je i nekad postojalo, ali danas sigurno ne postoji. Mene u redu propustaju, ali tako sto je pozove apotekarka ili sluzbenica u banci, i naravno meni bude neprijatno, jer se osecas kao da nesto krades ili da si kuzan sto si trudan. Neko vece smo cekali neki super hleb u jednoj pekari na Vozdovcu i bilo je oko 20 ljudi i kad je stigao hleb jedan stariji gospodin je meni i jednoj gospodji takodje trudnici, a obe smo imale vidne stomake (ja sam sesti mesec, ona koju nedelju manje) kaze da krenemo preko reda i kad je on to rekao jos neki momci su to podrzali. Kad jedna baba, ma nije ni baba, mladja od moje majke : A gde ce te Vi, preko reda? Ovi pozadi odgovaraju : To su trudnice i trebaju preko reda. Na to ce ona : Pa ja cu da uzmem malo dete iz komsiluka, pa da idem preko reda. No comment. Secam se kad je moja kuma bila trudna i sedela je u prevozu, bila je 4-5 mesec, ne bas vidljiva trudnoca, ali tu je i neki deda je trazio da mu ustane. Kad je rekla da ne moze zbog trudnoce, njegov odgovor je bio : Tako mlada, a vec laze.
|
|
|
|