|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura
6.9.2010 23:36:24   
lidija 011
InaV dobrodoslauser posted image
pored malog broja, vidim da ima i malo vise leukocita, pa bih rekla da je tm imao i neku infekciju...kad vam je gotova spermokultura ?neka uradi i bris uretre na hlamidiju, mikoplazmu i ureoplazmu...pozz i srecnouser posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu InaV)
Direktna veza do poruke: 2026
7.9.2010 8:27:46   
dacca
Morfologija

normalni formi 0.49 (vece ili jedn 0.60)
abnormalni formi 0.51 (manje ili jednako 0.40)
glava-velika 0.11 <0.30
glava-mala 0.03 < 0.30
glava dupla 0.04 (<0.30)
vrat, repovi,... sve je u redu

Inicijalna fruktoza slabo pisutna (prisutna)
aglutinacija slabo prisutna (odsutna)

e da i progresivno brzih se smanjio broj 12 (> 25%)

< Poruku je uredio dacca -- 7.9.2010 8:28:12 >

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 2027
7.9.2010 8:38:15   
Ana RR
Dacco, to je sličan nalaz kao kod mm..  treba popraviti pokretljivost i morfologiju, mora se povećati broj normalnih formi.

Mnogima je u tome pomogao proxeed, nama nije. MM je najviše pomogao klomifen, iskreno.

Jel bio muž kod lekara, jel dobio neku terapiju?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 2028
12.9.2010 17:49:34   
Parižankaa
Ćao !
Nisam mogla listati od početka ovu temu,po malo ću s vremena na vreme,ali da se i ovde zapljunemuser posted image
mi imamo problem u muškom sterilitetu,i ovako stvari stoje...
brojke i slovauser posted image variraju odu zavisnosti koji ih je embriolog tretirao,jer svrhe nema u laboratorijama običnim da ih radi,tako da sumo sumare,problem je u broju,pokretljivosti i morfologiji.
Uzrok,po našem skromnom mišljenju,nepoznat,jer su mu reprod. hormoni uredu,kao i hormoni štitne,kariotip,i brisevi na hlamidiju,miko i ureaplazmu...
U privatnom razgovoru sa urologom,saznajemo za taj preparat i kupujemo ga-proxxed.Tu  glupost je koristio 6 meseci,i nakon toga se šokiramo nalazom koji je bio cca 10x gori od prethodnog.
Sledeća tura je bila sa vitaminima u dozi za lečanje m. steriliteta: E,Se,Zn,B i folna,Q10,C i piskavicu...ali posle 3 meseca opet gori nalaz...
U strahu da se za naš 1. VTO neće na kraju naći ni komad,dr mi daje odgovor da oladimo od kljukanja njega bilo čim,jer presija je najgori neprijatelj za njih.
Poslušam,i bila je upravu.No,postupak nije uspeo,kako kaže i moj potpis...
Ono što mu dajem,pored zdrave ishrane i života koji vodimo,jesu grickalice: lešnik,badem,sunc.nesoljen-nepečen,golica nesoljena inepečena,brazilski orah,seme koprive u medu sa Se...i to bez presije.Stoji mu pored računara za kojim provodi dosta vremena,i polako.
Stres i presija ne doprinose muškoj potenciji. Da su dovoljno jaki,verovatno bi oni decu rađaliuser posted image ,stoga ne pritiskajte svoje muževe,za postupak VTO se uvek nađe,izuzev težih oblika azoo...
Izvinite na udavu,htedoh sa vama podeliti iskustvo čija je ključna sintagma- nema pravila! Ono što jednom pomogne,drugom ne mora.
Držte se i verujte u uspeh!user posted image user posted image user posted image

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Bog će nam dati sve u svoje vreme ; onako i onoliko, kako i koliko nam je nužno , za naše spasenje.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2029
12.9.2010 19:15:00   
moja ciklama
znate li gde j je u Bg najpouzdanije uraditi spermogram i spermokulturu_?
iz Vaseg iskustva?

Hvala

(odgovor članu Parižankaa)
Direktna veza do poruke: 2030
12.9.2010 19:31:35   
Parižankaa
Ciklama,imaš p.p.

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Bog će nam dati sve u svoje vreme ; onako i onoliko, kako i koliko nam je nužno , za naše spasenje.

(odgovor članu moja ciklama)
Direktna veza do poruke: 2031
16.9.2010 16:42:30   
Suncicabg
Pitanjce...Da li sme da se u isti dan odrade prvo brisevi na hlam, urea, micro...pa spermogram?

(odgovor članu Parižankaa)
Direktna veza do poruke: 2032
16.9.2010 23:12:08   
lidija 011
Draga, nisam sigurna, ali mislim da moze...jer za bris ne uzimaju spermu kao uzorak, tako da ce biti dovoljno za spermogramuser posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu Suncicabg)
Direktna veza do poruke: 2033
16.9.2010 23:19:28   
Anoniman
I ja mislim da sme,ali ipak pitaj dr cisto za svaki slucaj user posted image

Direktna veza do poruke: 2034
16.9.2010 23:24:54   
lidija 011
naravno, pitaj doktora za svaki slucaj...Miljana draga kako proticu tvojiuser posted image dani?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2035
16.9.2010 23:30:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lidija 011

naravno, pitaj doktora za svaki slucaj...Miljana draga kako proticu tvojiuser posted image dani?user posted image
za sad sve po planu user posted image , lepo napredujemo... Kod tebe kakvo je stanje?

Direktna veza do poruke: 2036
16.9.2010 23:36:53   
Suncicabg
Odlucili smo da radimmo spermogram sutra, a briseve u ponedeljak! Hvala devojke user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2037
16.9.2010 23:48:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Odlucili smo da radimmo spermogram sutra, a briseve u ponedeljak! Hvala devojke user posted image
Navijamo za dobre rezultate user posted image

Direktna veza do poruke: 2038
17.9.2010 8:07:18   
Ana RR

Pitanjce...Da li sme da se u isti dan odrade prvo brisevi na hlam, urea, micro...pa spermogram?

Ne rade se isti dan. Uzimanje brisa nije prijatno tako da posle toga nema šanse da će odraditi spermogram.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Direktna veza do poruke: 2039
17.9.2010 22:53:40   
Suncicabg
Sutra rezultati user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2040
18.9.2010 12:22:02   
Suncicabg
Spermogram najgori do sada user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 2041
18.9.2010 13:42:20   
enigmaa
Drage moje imam jedno pitanje pa vas molim za pomocuser posted image user posted image user posted image Totalno me je zbunio nalaz spermogramam mog muza pa ja reko mozda neko zna malo vise o tome.Nalaz 26.3.2009 je nepokretni 51,7,na mestu 3,2 spori 11,6 i brzi 33,5.Zatim je usledio odlazak kod urologa koji mu je prepisao silne vitamine i on je to pio do sledecg malaza koji je radio 12.novebra i on je bio jos gori pre vitamina,progresivno poketrnih 30,u mestu 10,nepokretnih 60.U medjuvremenu smo pozvani na vto i trebao je da uradi spermogram a pre toga je jedino koristio piskavicu a batalio sve vitamine jer mu kako kaze to nije pomoglo.E sad on juce donosi nalaz al me je on skroz zbunio pa sad ne znam da li da se radujem ili su nesto u labaratoriji pomesaliuser posted image volumen 3,2,broj spermatozoida 64%poketnih posle 30 minuta 48%salobo pokretnih 0,21 i nepokretnih 0,31.Ne znam sta da mislim i bas sam zbunjena jer sam mu pre toga spremala silne mesavine,pio vitamine,jeo sve zdravo a u periodu kad je iskljucivo koristio samo piskavicu i nista vise rezultati su bolji,bas sam zbunjena i ne znam sta da mislim ili da ponovimo spermogramuser posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 2042
18.9.2010 13:43:31   
dunja RR

Spermogram najgori do sada user posted image user posted image user posted image

user posted image

Direktna veza do poruke: 2043
18.9.2010 13:45:29   
dunja RR
enigmaa draga, možda je najbolje da ponovi spermogram
ja se nadam da su rezultati zaista dobri user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 18.9.2010 13:46:31 >

(odgovor članu enigmaa)
Direktna veza do poruke: 2044
18.9.2010 13:51:47   
enigmaa
Ali problem je sto ja u ponedeljak predajem sve te rezulte doktoru koji mi je trazio te nalaze za vtouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2045
18.9.2010 14:08:17   
Suncicabg
Enigmaa kako je pio piskavicu? Mlevenu? I koliko? Mi smo pokusali jos odavno, ali je bilo bas user posted image user posted image user posted image
Bas super ako toliko pomaze.

(odgovor članu enigmaa)
Direktna veza do poruke: 2046
18.9.2010 14:50:19   
enigmaa
Jedno vreme sam mu kuvala caj od piskavice,a aonda sam pocela da je meljem u jel znas onom starom aparatu za mlevenje kafe,da ne bi ko ja polomila nesto od nove generacije tj pokvarila savetujem ti da ne probas da to uradis u necem savremenijem,i to je uzimao tri kasicice dnevno pred svaki obrok,znam da je ukus bljak ali morao je inace bi zavrsiouser posted image E sad da li mu je ona pomogla ili su oni pogresili zaista ne znam,ja se nadam da jesteuser posted image

< Poruku je uredio enigmaa -- 18.9.2010 14:51:50 >

Direktna veza do poruke: 2047
18.9.2010 15:04:00   
Suncicabg
Ma male su sanse da je lab pogresila, mozda nije samo piskavica pomogla, nego se jednostavno psiha smirila i to je dovelo do poboljsanja. Zato raduj se user posted image

Znaci mlevenu pisavicu (moze mlin na struju user posted image ), da pomesa sa hranom ili da je samu pojede? Jesam dobro shvatila?

(odgovor članu enigmaa)
Direktna veza do poruke: 2048
18.9.2010 15:21:50   
Ana RR

user posted image

Direktna veza do poruke: 2049
18.9.2010 15:22:40   
Ana RR
Draga, piskavica se obavezno meša sa nečim jer je jaaaaakooo gorka. 

Direktna veza do poruke: 2050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  80 81 [82] 83 84   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here