|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura
31.7.2010 22:18:29   
dr boba
Dobrodosla Jaco!
Da, po spermogramu bi se reklo da postoji infekcija,to pokazuju ph i prisustvo leukocita.
50e je zaista previse za spermogram! Mi smo najskuplje placali 2000 din., u Beogradu u jednoj ordinaciji. Imate u Novom Pazaru laboratoriju dr Ramovica, tamo je spermogram oko 1000 din. i jako su pouzdani.
Sto se tice briseva, tvoj muz ih moze dati i u bolnici kod drzavnog urologa koje onda salju u Higijenski zavod  gde se od skora te analize rade i besplatne su uz uput. U privatnoj bi vas kostale ( na hlamidiju, miko i ureaplazmu) min 3000 din., toliko je u Bg-u, u proseku.
Pozdrav, srecno!user posted image

(odgovor članu Jaca75)
Direktna veza do poruke: 2001
5.8.2010 15:32:26   
Mari86
Mazo pa super je nalaz..bravo mila...user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu dr boba)
Direktna veza do poruke: 2002
5.8.2010 15:33:26   
Maza82
Jesi vidjela draga? E, sada da vidimo kako ja stojim user posted image

svako zašto, ima svoje zato......

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 2003
7.8.2010 15:12:49   
marija andrijana
evo nalaza posle 3 mesecne terapije

Spr - Broj sprematozoida 4.0 10*9/L 20 - 250
Spr - Broj spermatozoida 12.8 10*6/V > 50
Spr - Progresivno pokretni spr.a) 0.04 1 > 0,25
b) 0.05 1 > 0,10
Pokretni c) 0.04 1
Nepokretni d) 0.87
Spr - Leukociti 1.24 10*9/L < 1
Spr - Vitalnost 0.33 1 > 0,5
SPERMOCITOGRAM
Spr - Normalne forme 0.48 1 > 0,6
Spr - Abnormalne forme 0.52 < 0,4
GLAVA 0.20 < 0,3
VRAT 0.23 < 0,2
REP 0.09 < 0,2

gori je nego sto je bio. mm je pio klomifen i ezerex, vit e, c i folnu.
smanjio se broj sa 11 na 4 mil, i pokretljivost je jos losija (skoro da je nemma)... i leukociti su se povecali! kako sve to?
razocarala sam se totalno! user posted image stvarno sam ocekivala poboljsanje.
sta da radimo? kod dr. imam zakazan pregled 16.8. uh! unervozila sam se i gubim polako nadu.
devojke, dajete savet...

(odgovor članu Maza82)
Direktna veza do poruke: 2004
7.8.2010 17:21:52   
Anoniman
Draga, mislim da tvoj muzzic ima neku infekciju tj. upalu i zato su mu poviseni leukociti, a spermogram losh...Nemoj da se traumirash..Kod urologa i on ce resiti stvaruser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marija andrijana)
  Direktna veza do poruke: 2005
8.8.2010 0:48:41   
marija andrijana
Videcemo za nedelju dana...
Hvala na podrsci i utesnim recima.
Nadam se da je tako.

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2006
8.8.2010 0:52:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marija andrijana

Videcemo za nedelju dana...
Hvala na podrsci i utesnim recima.
Nadam se da je tako.

user posted image
Ovde je bilo raznih problema, ali vecina devojaka je vec dosla do cilja..Glavu gore..
Tvoj muzzic sigurno ima neku upalu..

Direktna veza do poruke: 2007
8.8.2010 0:53:07   
Anoniman
Marija Andrijana podrzavam Verolino sto ti je napisala, samo nadjite dobrog urologa da mu odredi terapiju i brzo cete doci do dobrih rezultata user posted image

Direktna veza do poruke: 2008
8.8.2010 12:38:51   
marija andrijana
:) hvala!

mozete li da mi preporucite nekog dobrog urologa u Bg.?
inace, mm vec ide kod dr. Vinke Vukotic

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2009
11.8.2010 12:08:53   
Tinana
Bas sada kada su mi plodni dani mm se razboleo i dobio je da primi 5 injekcija penicilina.Da li to sto je pod antibioticima moze da utice na kvalitet njegovih spermica????

Nije srećan onaj koji mnogo ima,već onaj kome malo treba!!!!!!!!!!!!!!!

Direktna veza do poruke: 2010
11.8.2010 12:13:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tinana

Bas sada kada su mi plodni dani mm se razboleo i dobio je da primi 5 injekcija penicilina.Da li to sto je pod antibioticima moze da utice na kvalitet njegovih spermica????

Ne zelim da budem baba-Roga, ali sad sam guglala i kazu da anabolicki steroidi i antibiotici ubijaju spermiceuser posted image Jbga..Sta ces- covek se razboleo...A mozda se koji i provuche...user posted image

(odgovor članu Tinana)
  Direktna veza do poruke: 2011
11.8.2010 12:19:37   
Tinana
E,nisam ja te srece.Nema veze,mozda sledeceg meseca!user posted image

Nije srećan onaj koji mnogo ima,već onaj kome malo treba!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2012
11.8.2010 12:34:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tinana

E,nisam ja te srece.Nema veze,mozda sledeceg meseca!user posted image

Bas mi je krivo..Ali vi svejedno muc-muc...Ne zna se nikad...user posted image

(odgovor članu Tinana)
  Direktna veza do poruke: 2013
30.8.2010 9:00:30   
nadja n
Devojke upomoc!!
Dobili smo jutros nalaze spermorama i spermokulture,nazalost rezultat je katastrofa:
2 miliona u 1ml
2 miliona u celom ejakulatu
0.40 proresivno pokretnih i
0.10 nepokretnih

koliko sam ja upucena,ovo je jako malo spermatozoida ali mi se cini da je pokretljivost ok?
Moje pitanje je sledece:Koliko je bitna kolicina,tj moze li se sa ovom kolicinom ocekivati trudnoca?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2014
30.8.2010 9:01:29   
nadja n
Ispravka 12 milona u celom ejakulatu

(odgovor članu nadja n)
Direktna veza do poruke: 2015
30.8.2010 9:10:25   
Ana RR
Draga, u principu može, ali ako postoji mnogo više progresivno pokretnih.

Nije to toliko strašno, mm je imao 9 mil pa je popravio na 25 i tako je već neko vreme.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nadja n)
Direktna veza do poruke: 2016
1.9.2010 20:49:10   
neodustajem
pozdrav svima,
ja sam nova na forumu i pisem prvi put...dosta pratim i citam po forumima pa sam resila i da se uclanim, zato sto mm i ja imamo problem!user posted image u braku smo 3 godine i imamo po 26 godina...na srecu ili zalost vec smo u prvoj godini otkrili da mm ima mali broj i slabo pokretljivost spermatozoida, tacnije 3-5 u vidnim polju slabo pokretnih...kad kazem 3-5 mislim na komade a ne na milione, sto me posebno plasi jer ovde vidim da ima puno zena sa problemom slicnim mom koje imaju milione spermatoyoida a ipak su u problemu...elem do sad smo promenili dva urologa u bg-u Savu Micica koji je mm operisao varikokelu garantujuci poboljsanje rezultata za 60% , i naravno nista od toga, primao je menopur injekcije, pa klomifen i ne znam sta sve i nista...a da napomenem da je Micic dao injekcije bez predhodno uradjenih hormonskih nalaza, napamet...kad se samo setim...grrr nakon toga smo otisli kod dr Jeremica po preporuci nasih komsija koji imaju bebu 4 insemenacija im je uspela.on je bio malo detaljniji nego micic ali nakon klomifena-opet rekao je da nam niko sa ovakvim spermogramom nece raditi vto i predlagao nam da uradimo insemenacija sa donatorom...nama je to bilo strasno-izvinjavam se ako zvucim ruzno ima puno parova koji to rade-tako da smo odustali od njega...to je bilo prosle godine, resili smo od tad da napravimo malu pauzu tako da ako Bog da sad planiramo da se prijavimo za besplatnu vto pa sta bude...necemo odustati,ustvari tek smo na pocetku...ako neko ima slican nalaz kao nas neka napise svoje iskustvo znacilo bi puno...hvala u napred i radujem se sto sam ovde...

(odgovor članu dr boba)
Direktna veza do poruke: 2017
1.9.2010 20:59:45   
Ana RR
Dobro nam došla user posted image

Žao mi je što prolazite kroz takve stvari, od sveg srca se nadam da će vam vto podariti bar jednu bebicu user posted image

Prelistaj ovu temu od početka, tu smo dosta pisale o preparatima koji poboljšavaju spermogram, a nadam se da će se u međuvremenu javiti još neka od cura.

Ljubac od Anči user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu neodustajem)
Direktna veza do poruke: 2018
2.9.2010 17:04:00   
InaV
Cao svima. Nova sam na forumu, ali sam dosta citala. Muz i ja smo u braku vec 2 godine i nikako da zatrudnim.Ja imam PCOS, muz uradio spermogram i evo rezultata, pa vas molim da mi neko protumaci. 
Broj sppermatozoida 20, progresivno pokretnih 35,pokretnih umestu 10,nepokretnih 55, leukociti15 do 20, normalne forme 44, abnormalne forme 56. Ja sam uradila briseve na hlamidiju, mikoplazmu,ureaplazmu i negativni su. Cekamo spermokulturu.
Unapred hvala

(odgovor članu dr boba)
Direktna veza do poruke: 2019
2.9.2010 22:09:47   
Verus
InaV broj sperme je dosta nizak...20 miliona-moram proveriti ostalo u detalje, pa cu uskoro nadam se da ti napisem.

Citaj na forumu o povecaju br. sperme kod muskaraca, ima prirodnih preparata/vitamina koje moze piti.

Jel vam neki lekar pomaze?  Jesi li bila na bebi pilulama da se malo "uredi" PCOS i tvoj ciklus?

(odgovor članu InaV)
Direktna veza do poruke: 2020
3.9.2010 15:33:58   
Ana RR
20 miliona je donja granica, ali bitnija je pokretljivost. Na tome morate da poradite.

MM ima isti problem, ja sam dosta pisala o tome, imaš na prvim stranama ove teme.

Slobodno pitaj sve što te zanima, tu smo da pomognemo user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 2021
6.9.2010 20:40:37   
dacca
Zene, pa ovo je sprdnja:

u avgustu 2009 godine, nalaz 27 mil (lab. 1.) ja nosila uzorak
januar 2010, nalaz 91 mil (lab. 2) svjez uzorak
sept 2010 DANAS 18 mil (lab. 1) svjez uzorak

Pa .bes mu mater, sta je OVO?????????????????????????????

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2022
6.9.2010 20:45:45   
Ana RR
Dacco, to se nama dešavalo, promenimo laboratoriju i rezultati nebo i zemlja..

Iskreno, moje mišljenje je da i samo davanje uzorka kod njih prouzrokuje stres, to prvenstveno utiče na količinu tj. zapreminu. MM svaki put kaže da u čašici jedva bude nešto dok kod kuće napravimo poplavu user posted image

Ponovite analizu, ali ako je pokretljivost zaista dobra onda je 18 mil i više nego dovoljno user posted image

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 2023
6.9.2010 20:49:11   
dacca
Zivih 70 (>50%)
nezivih 30 ( <50 %)
prog brzo 12 (> 25%)

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2024
6.9.2010 20:59:08   
Ana RR
A morfologija?

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 2025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  79 80 [81] 82 83   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here