Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 8.7.2010 23:39:58
|
|
|
|
marija andrijana
|
UZ rade u TTC-u i mislim da je 3500 pozz
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 21:23:30
|
|
|
|
pari
|
Bili smo mm i ja kod dr Vinke Vukotić, mm je uradio ponovo spermogram kod nje i onda smo sa rezultatima išli kod nje na pregled. Zamislite ovaj spermogram je bio potpuno drugačiji od spermograma koji smo uradili pre nedelju dana u laboratoriji dr Ristić! Ovaj putje broj jako mali ali je pokretljivost dobra, dok je onaj prethodni bio obrnut! Sad su sledeće vrednosti: broj spermatozoida 7.5mil/ml, ukupan broj 25.5mil, progresivno pokretnih a)0.27, b)0.14, pokretnih 0.17, nepokretnih 0.42, leukociti 0.02, vitalnost 0.71, vol.ejakulata 3.4, ph 7.4, konzistencija normalna, normalni oblic 0.43, patološki oblici 0.57. Na pregledu je sve bilo ok, UZ isto ok, poslala je mm na bris pa da vidimo... Šta vi mislite? jel se ovo nekom desilo, da budu tako različiti rezultati spermograma u zavisnosti od laboratorije?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 21:27:25
|
|
|
|
lidija 011
|
Desilo se mm...prvi je bio katastrofalan(radjen u Konzilijumu), a drugi normopermija (radjen na uroloskoj klinici KCS) Ako nesto znaci, prvi put je radjena i spermokultura, a drugi put samo spermogram...ubuduce cemo raditi odvojeno...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 21:28:11
|
|
|
|
lidija 011
|
i vaznija je pokretljivost od broja
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 22:04:51
|
|
|
|
marija andrijana
|
jeste vaznija pokretljivost od broja! evo dokaza i, samim tim, jedne pozitivne vesti koju mi je juce drugarica rekla: njen m je prvo imao 5 mil, a solidnu pokretljivost - dali su mu terapiju. posle terapije, rezultati su bili gori 2 mil, a pokretljivost je ostala solidna; promenjena je terapija... rezultat tj. broj je u jednom trenutku pao na 0,8. - totalna katastrofa. Tad su odlucili da idu na vto. Pred poctak priprema za vto, resili su da se opuste i otputovali su na par dana. Mojoj drugarici je tamo pozlilo. Uzasno se osecala pa su zbog toga prekinuli putovanje i vratili se kuci. Posle par dana je saznala da je treci mesec!!!! Sad ih u toj klinici vode kao fenomen! Jos uvek sam pod utiskom i jako sam srecna zbog njih!!! Nadam se da ce i na vas ova prica da utice pozitivno... Mene je skroz ohrabrila, iako je kod mm i mali broj, a i slaba pokretljivost!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 22:14:15
|
|
|
|
lidija 011
|
Tri put ura za tvoje prijatelje ...naravno da nas je ohrabrila
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 22:18:40
|
|
|
|
marija andrijana
|
valjda cemo sve uskoro biti
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 22:21:23
|
|
|
|
1zvezdana1
|
JOJ PA TO JE PRELEPO PREDIVNO SVE NAJBOLJE IM ZELIM
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 22:21:51
|
|
|
|
1zvezdana1
|
CUDA SE IPAK DESAVAJU
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 22:23:56
|
|
|
|
lidija 011
|
IZVORNA PORUKA: marija andrijana valjda cemo sve uskoro biti nije "valjda", nego sigurno
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 22:28:13
|
|
|
|
1zvezdana1
|
SIGURNO
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 22:34:30
|
|
|
|
marija andrijana
|
hvala! tako je! jedva cekam da prodje ovih mesec dana do sledeceg spermograma, da vidim kako smo se pokrenuli!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 22:43:51
|
|
|
|
Cvetana
|
a sto radite spermogram na mesec dana kad je spermatogeneza 72-73 dana ?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 23:01:08
|
|
|
|
marija andrijana
|
znam, znam... tolko je ostalo, vec je proslo mesec ipo dana od prethodnog
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 9.7.2010 23:02:53
|
|
|
|
Cvetana
|
aaaaaaaaaaaaaa, sorry Bice sve ok, mi smo uspeli da sa 9 mil popravimo na 13, malo se smanjio broj pokretljivih ali je na ukupan broj to ok. Sredicemo sve, prima injekcije i pije vitamincice ...
< Poruku je uredio Cvetana -- 9.7.2010 23:05:21 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 10.7.2010 8:14:23
|
|
|
|
pari
|
Sad mi je lakše! A i divna vest od marije andrijane :) ima nade! izgleda da definitivno nema pravila...treba verovati,biti uporan i bićemo Kakva se terapija obično radi za povećanje broja?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 10.7.2010 10:40:33
|
|
|
|
Cvetana
|
Zavisi, pari, vrati se malo u nazad pa ces videti sta nasi voljeni piju. E vitamin, c vitamin, karnitine, selen, cink...to mozes sama. Takodje bi trebalo da koriguje ishranu, voce, povrce, pogotovo zeleno, kostunjavi plodovi, ne uske gace samo bokserice, da prestanje ili bar smanji pusenje i unos alkohola i kafe........ Hormonsku terapiju nemoj sama, treba da idete kod urologa koji ce sve da pogleda i pregleda, pa da vam preporuci sta dalje.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 10.7.2010 11:46:20
|
|
|
|
pari
|
Mm je prestao da puši pre dve godine, alkohol ponekad,samo kad izađemo, nosi bokserice ali one uzane, uz telo, da li to nije dobro? Vitamine ćemo krenuti odmah, a kod urologa idemo sledeće nedelje da mu prepiše terapiju, nećemo na svoju ruku. Javljam...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 10.7.2010 11:58:41
|
|
|
|
Cvetana
|
Bolje da nosi one siroke, one sto nose dede, moj se buni, al sta cu mu ja...........
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 11.7.2010 7:41:26
|
|
|
|
marija andrijana
|
Joooj to sa boksericama.... Urolog koji je mm operisao varikocelu je rekao da nosi uske zbog cvrstog drzanja t, a svuda citam da treba da nosi siroke. Siroke mu, naravno, smetaju. Posto mu niko od dr to nije rekao, to i ne prihvata. Ne znam kako da ga nateram, mada mi je i zao, jer kad nosi siroke, kaze da ga bole. ...i sta ja sad da radim? hahahah... opet cu da mu sastavim listu pitanja, kad bude isao na kontrolu. Tako sam prosli put, posto ne mogu da izadjem sa posla.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 12.7.2010 14:03:20
|
|
|
|
Mari86
|
Uzas kao sto sam i rekla... samo 0.5 broj spermica pokretljivost od 1-3 %
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 12.7.2010 14:04:20
|
|
|
|
Ana RR
|
Uh... žao mi je Mari.. jel pije nešto sad?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 12.7.2010 14:08:11
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Uh... žao mi je Mari.. jel pije nešto sad? Nista nije pio mesec dana i odmah se srozalo skroz Bio je kod urologa ponovo Andriol i Klomifen sa tom terapijom je bilo 29 miliona, i krece sa nekim preparatima na bazi aloje to nam je Cipi preporucila Pa sta sad da radimo..navikli smo da se borimo..ponovo sve od pocetka krece
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 12.7.2010 14:09:39
|
|
|
|
Ana RR
|
Ma sve znam, veruj mi... držim fige ako se jednom popravilo, popraviće se opet
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 12.7.2010 20:57:17
|
|
|
|
Cvetana
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 IZVORNA PORUKA: Ana RR Uh... žao mi je Mari.. jel pije nešto sad? Nista nije pio mesec dana i odmah se srozalo skroz Bio je kod urologa ponovo Andriol i Klomifen sa tom terapijom je bilo 29 miliona, i krece sa nekim preparatima na bazi aloje to nam je Cipi preporucila Pa sta sad da radimo..navikli smo da se borimo..ponovo sve od pocetka krece Mari draga to MORA da bude dobro i bice dobro. Samo napred i nemojte da posustajete i moje je na terapiji, prima injekcije svaki drugi dan i jede sve one kostunjave plodove i vitamine i ja verujem da ce biti ok. Mi smo pre ove hormonske terapije samo koristili vitamine i karnitine i pomerilo se od 8 na 13 mil, sve je to jakoooooooo sporo, ali bice bolje. I ne posustajte !!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?