|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura
8.7.2010 23:39:58   
marija andrijana
UZ rade u TTC-u i mislim da je 3500
pozz

(odgovor članu marija andrijana)
Direktna veza do poruke: 1926
9.7.2010 21:23:30   
pari
Bili smo mm i ja kod dr Vinke Vukotić, mm je uradio ponovo spermogram kod nje i onda smo sa rezultatima išli kod nje na pregled. Zamislite ovaj spermogram je bio potpuno drugačiji od spermograma koji smo uradili pre nedelju dana u laboratoriji dr Ristić! Ovaj putje broj jako mali ali je pokretljivost dobra, dok je onaj prethodni bio obrnut!
Sad su sledeće vrednosti:
broj spermatozoida 7.5mil/ml, ukupan broj 25.5mil, progresivno pokretnih a)0.27, b)0.14, pokretnih 0.17, nepokretnih 0.42, leukociti 0.02, vitalnost 0.71, vol.ejakulata 3.4, ph 7.4, konzistencija normalna, normalni oblic 0.43, patološki oblici 0.57.
Na pregledu je sve bilo ok, UZ isto ok, poslala je mm na bris pa da vidimo...
Šta vi mislite? jel se ovo nekom desilo, da budu tako različiti rezultati spermograma u zavisnosti od laboratorije?

sitnice i emocije čine život...

Direktna veza do poruke: 1927
9.7.2010 21:27:25   
lidija 011
Desilo se mm...prvi je bio katastrofalan(radjen u Konzilijumu), a drugi normopermijauser posted image (radjen na uroloskoj klinici KCS)
Ako nesto znaci, prvi put je radjena i spermokultura, a drugi put samo spermogram...ubuduce cemo raditi odvojeno...

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1928
9.7.2010 21:28:11   
lidija 011
i vaznija je pokretljivost od brojauser posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 1929
9.7.2010 22:04:51   
marija andrijana
jeste vaznija pokretljivost od broja!

evo dokaza i, samim tim, jedne pozitivne vesti koju mi je juce drugarica rekla:
njen m je prvo imao 5 mil, a solidnu pokretljivost - dali su mu terapiju.
posle terapije, rezultati su bili gori 2 mil, a pokretljivost je ostala solidna; 
promenjena je terapija...
rezultat tj. broj je u jednom trenutku pao na 0,8. - totalna katastrofa. Tad su odlucili da idu na vto.
Pred poctak priprema za vto, resili su da se opuste i otputovali su na par dana.
Mojoj drugarici je tamo pozlilo. Uzasno se osecala pa su zbog toga prekinuli putovanje i vratili se kuci. Posle par dana je saznala da je treci mesec!!!! user posted image Sad ih u toj klinici vode kao fenomen!

Jos uvek sam pod utiskom i jako sam srecna zbog njih!!!
Nadam se da ce i na vas ova prica da utice pozitivno...
Mene je skroz ohrabrila, iako je kod mm i mali broj, a i slaba pokretljivost!

Direktna veza do poruke: 1930
9.7.2010 22:14:15   
lidija 011
Tri put ura za tvoje prijateljeuser posted image user posted image user posted image ...naravno da nas je ohrabrila user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1931
9.7.2010 22:18:40   
marija andrijana
valjda cemo sve uskoro biti user posted image

Direktna veza do poruke: 1932
9.7.2010 22:21:23   
1zvezdana1
JOJ PA TO JE PRELEPO PREDIVNO SVE NAJBOLJE IM ZELIMuser posted image user posted image user posted image

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

Direktna veza do poruke: 1933
9.7.2010 22:21:51   
1zvezdana1
CUDA SE IPAK DESAVAJUuser posted image

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

(odgovor članu 1zvezdana1)
Direktna veza do poruke: 1934
9.7.2010 22:23:56   
lidija 011
IZVORNA PORUKA: marija andrijana

valjda cemo sve uskoro biti user posted image

nije "valjda", nego sigurnouser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 1935
9.7.2010 22:28:13   
1zvezdana1
user posted image SIGURNO

Direktna veza do poruke: 1936
9.7.2010 22:34:30   
marija andrijana
hvala!
tako je!

jedva cekam da prodje ovih mesec dana do sledeceg spermograma, da vidim kako smo se pokrenuli! user posted image

(odgovor članu 1zvezdana1)
Direktna veza do poruke: 1937
9.7.2010 22:43:51   
Cvetana
a sto radite spermogram na mesec dana kad je spermatogeneza 72-73 dana ?

Direktna veza do poruke: 1938
9.7.2010 23:01:08   
marija andrijana
znam, znam... tolko je ostalo, vec je proslo mesec ipo dana od prethodnog

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 1939
9.7.2010 23:02:53   
Cvetana
aaaaaaaaaaaaaa, sorry user posted image

Bice sve ok, mi smo uspeli da sa 9 mil popravimo na 13, malo se smanjio broj pokretljivih ali je na ukupan broj to ok. Sredicemo sve, prima injekcije i pije vitamincice ...

< Poruku je uredio Cvetana -- 9.7.2010 23:05:21 >

Direktna veza do poruke: 1940
10.7.2010 8:14:23   
pari
Sad mi je lakše!
A i divna vest od marije andrijane :) ima nade!
izgleda da definitivno nema pravila...treba verovati,biti uporan i bićemo user posted image

Kakva se terapija obično radi za povećanje broja?

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 1941
10.7.2010 10:40:33   
Cvetana
Zavisi, pari, vrati se malo u nazad pa ces videti sta nasi voljeni piju. E vitamin, c vitamin, karnitine, selen, cink...to mozes sama. Takodje bi trebalo da koriguje ishranu, voce, povrce, pogotovo zeleno, kostunjavi plodovi, ne uske gace samo bokserice, da prestanje ili bar smanji pusenje i unos alkohola i kafe........
Hormonsku terapiju nemoj sama, treba da idete kod urologa koji ce sve da pogleda i pregleda, pa da vam preporuci sta dalje.

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1942
10.7.2010 11:46:20   
pari
Mm je prestao da puši pre dve godine, alkohol ponekad,samo kad izađemo, nosi bokserice ali one uzane, uz telo, da li to nije dobro? Vitamine ćemo krenuti odmah, a kod urologa idemo sledeće nedelje da mu prepiše terapiju, nećemo na svoju ruku. Javljam...

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 1943
10.7.2010 11:58:41   
Cvetana
Bolje da nosi one siroke, one sto nose dede, moj se buni, al sta cu mu ja...........user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1944
11.7.2010 7:41:26   
marija andrijana
Joooj to sa boksericama....
Urolog koji je mm operisao varikocelu je rekao da nosi uske zbog cvrstog drzanja t, a svuda citam da treba da nosi siroke. Siroke mu, naravno, smetaju. Posto mu niko od dr to nije rekao, to i ne prihvata.
Ne znam kako da ga nateram, mada mi je i zao, jer kad nosi siroke, kaze da ga bole.
...i sta ja sad da radim?

user posted image user posted image user posted image hahahah... opet cu da mu sastavim listu pitanja, kad bude isao na kontrolu.
Tako sam prosli put, posto ne mogu da izadjem sa posla.user posted image

(odgovor članu Cvetana)
Direktna veza do poruke: 1945
12.7.2010 14:03:20   
Mari86
Uzas kao sto sam i rekla...
samo 0.5 broj spermica pokretljivost od 1-3 % user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

Direktna veza do poruke: 1946
12.7.2010 14:04:20   
Ana RR
Uh...user posted image  žao mi je Mari.. jel pije nešto sad?

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1947
12.7.2010 14:08:11   
Mari86
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nista nije pio mesec dana i odmah se srozalo skroz user posted image

Bio je kod urologa ponovo Andriol i Klomifen sa tom terapijom je bilo 29 miliona,
i krece sa nekim preparatima na bazi aloje to nam je Cipi preporucila user posted image
Pa sta sad da radimo..navikli smo da se borimo..ponovo sve od pocetka krece user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1948
12.7.2010 14:09:39   
Ana RR
Ma sve znam, veruj mi... držim fige user posted image  ako se jednom popravilo, popraviće se opet user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1949
12.7.2010 20:57:17   
Cvetana
IZVORNA PORUKA: Mari86

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nista nije pio mesec dana i odmah se srozalo skroz user posted image

Bio je kod urologa ponovo Andriol i Klomifen sa tom terapijom je bilo 29 miliona,
i krece sa nekim preparatima na bazi aloje to nam je Cipi preporucila user posted image
Pa sta sad da radimo..navikli smo da se borimo..ponovo sve od pocetka krece user posted image

Mari draga to MORA da bude dobro i bice dobro. Samo napred i nemojte da posustajete i moje je na terapiji, prima injekcije svaki drugi dan i jede sve one kostunjave plodove i vitamine i ja verujem da ce biti ok. Mi smo pre ove hormonske terapije samo koristili vitamine i karnitine i pomerilo se od 8 na 13 mil, sve je to jakoooooooo sporo, ali bice bolje. I ne posustajte !!!user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here