|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura
16.1.2010 22:52:09   
dacca
mm je napravio spermogram nakon 6 mjeseci! Ali svih 6 mjeseci je pio nesto od toga. Mislim da je najbolje nakon tri mjeseca raditi novi spermogram, zbog spermogeneze!

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 776
16.1.2010 22:52:59   
cipiripi
draga idite i kod urologa da mu uradi ultrazvuk testisa i prostate.
spermogeneza je na 72 dana..mozda je bilo rano za kontrolu spermograma.

user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 777
16.1.2010 22:54:10   
dacca
Cipiripika je u pravu. Prvo urolog, pa onda ...

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 778
16.1.2010 22:56:18   
griti
Ma da, u ponedeljak hitno kod doce! I sigurno ste u pravu, prerano je uradio ovaj drugi nalaz. A kaže jadan, nije mu ni bilo do pražnjenja, kao da je nešto predosećao! user posted image Muškarci su čudo. Puno vam hvala, cure

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 779
16.1.2010 22:58:35   
Ana RR
Dobro nam došla Griti user posted image

Iskreno, ja ne znam zašto misliš da mu rezultat nije dobar user posted image

65 miliona je odlično, a ni 30 miliona uopšte nije loše jer je donja granica 20 mil.

Ima sasvim dovoljno pokretnih i normalnih formi, jedino su leukociti malo povećani, ali ako je bio prehlađen skoro to je verovatno od toga.

U svakom slučaju, ja ne vidim problem.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 780
16.1.2010 23:03:08   
cipiripi
aglutacija,leukociti,.. moze biti neki zapaljenski proces..koji ubija spermice..vidis da su mu duplo pali user posted image
jel znas mozda kolika mu je ph?

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 781
16.1.2010 23:04:09   
griti
Hvala na dobrodošlici, divne ste user posted image
Pa šta ja znam, njemu je doktorka opšte prakse kao bacila pogled na nalaz i rekla da je loš, kao treba to da bude oko 100 miliona, više pokretnih, aglutinacije ne sme biti i slično. On se uplašio prilično, počeo da drami, ima 40 godina pa se brine. Moraću malo da ga oraspoložim!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 782
16.1.2010 23:05:25   
griti
Sad sam pogledala, ph mu je 8,5 i 9. Baš povišeno.

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 783
16.1.2010 23:05:35   
dacca

Sta, MORA da bude 100 000 000?

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 784
16.1.2010 23:05:44   
cipiripi
naravno user posted image
ne trebas da mu nabijas nervozu, jer ako vidi da se ti osecas lose zbog toga, bice mu gore.. user posted image
ne daj se user posted image

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 785
16.1.2010 23:06:18   
Ana RR
Draga moja, moj muž je imao 9 miliona.. tako da ne brini.. ako postoji neka upala to će se izlečiti. Sve što je preko 20 mil je dobro, naravno pod uslovom da ima dovoljan broj pokretnih i normalnih formi.. ne sekiraj se user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 786
16.1.2010 23:07:00   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: dacca

Sta, MORA da bude 100 000 000?

Ne mora draga! Treba da bude između 20 i 250 mil.

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 787
16.1.2010 23:07:12   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: griti

Sad sam pogledala, ph mu je 8,5 i 9. Baš povišeno.

ja sam baba vanga user posted image
vidis sve prati jedno drugo.. ocigledno ima neki proces..
da mi ne bi ovde doktorisale, pravac kod urologa po pravu dijagnozu, i obavezno UZ, a posto kazes da ima 40 godina, moguce da je prostata..to se resava brzo. user posted image

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 788
16.1.2010 23:08:04   
dr boba
Draga Griti, dobrodosla!
Mm i ja smo u istom problemu, s tim sto je njegov spermogram mnogo losiji, nikada nije bio u referentnim vrednostima. I nama se desilo da posle terapije vitaminima,mineralima i Proxeedom, koji se preporucuju za poboljsanje spermograma njegovi rezultati budu losiji od onih kada nije bio pod terapijom. Paradoksalno, ali se desava. Brisevi, spermokultura, hormoni, uz nalaz ok.On je sada na terapiji klomifenom koji je ordinirao urolog pa cemo videti, javljam...
E sada, mislim da jeste malo poranili, proces spermatogeneze traje 70-75 dana, tako da ste trebali da sacekate jos 10-ak dana, a to sto ste radili na bebi ne bi trebalo da utice, naravno ako ste ispostovali pravilo 3-5 dana apstinencije pre davanja uzorka. Takodje, da bi se dobila prava slika o broju leukocita, preporucuje se da mokri pre davanja uzorka. Ne znam koliko sam ti pomogla, ali savetujem, ako nije do sada, da poseti urologa koji ce obaviti kompletan pregled i iskljuciti moguce uzroke takvog stanja. Mada, mislim da 65 miliona nije tako los rezultat, blizi je donjoj granici, ali mi sanjamo tu cifruuser posted image . Nadam se da je sa tobom sve ok sa ginekoloske strane...
Zelim vam puno uspeha, da sto pre ugledate vase user posted image i povuces nas sve za nosiceuser posted image

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 789
16.1.2010 23:10:47   
griti
Dacca, sigurno da ne mora nego je ta uvažena doktorka samo lupila odokativno - barem ja tako mislim. Ma ko zna kakvi su spermogrami svih onih muškaraca koji svaki dan prave decu a ne padne im na pamet da se testiraju!
Hvala vam na podršci, nešto sam se smorila večeras jer smo bili kod prijatelja, oni bez problema dobili dvoje slatke dece pa se rastužim kad vidim koliko je to zna biti problem! user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 790
16.1.2010 23:12:40   
dacca
Mm je bila Ph 9, jako prisutna aglutinacija i viskozitet. Ali da ne bi lutali pravac urolog, i naravno bez ikakvog nagadjanja!

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 791
16.1.2010 23:14:25   
dr boba
slazem se, pravac urolog!

(odgovor članu dacca)
Direktna veza do poruke: 792
16.1.2010 23:17:50   
griti
Hvala, javiću vam šta mu je rečeno. Sad je uključio i sveži sok od cvekle da pije, njegova majka tvrdi da je time izlečila početni stadijum kancera, možda mu i to pomogne.

(odgovor članu dr boba)
Direktna veza do poruke: 793
16.1.2010 23:20:07   
cipiripi
mozda...a mozda i ne..
ne zelim da ti unosim dodatnu nervozu, samo mislim da bi bilo ispravno da ode kod urologa .
kad mi mozemo da radimo sve zive moguce i nemoguce analize mogu i oni user posted image
kakva je tvoja situacija? ako imas i ti neki problem..pisi u nekoj od temauser posted image

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 794
16.1.2010 23:23:36   
griti
Ja bila na opštem gin. sistematskom, sve ok, skinuta mi neka mala ranica sa grlića i to je to. Menstruacije redovne, nekad na 30 a nekad i na 36 dana, ali ginekolog kaže ok. Videćemo... da vas onda povučem za nosićeuser posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 795
18.1.2010 8:25:40   
zvezdica009
Da li neko moze da mi kaze da li se i u ns u medlabu na primer mora zakazivati za spermogram, i da li je spermogram i spermokultura jedno te isto? MM treba da ide da uradi taj spermogram i tu spermokulturu kao i da se vidi da li ima bakterije hlamidiju ili neku drugu bakteriju. Da li se to sve gleda iz tog spermograma ili kad odemo tamo mora da naglasi da hoce i te bakterije? I da li moze neka da mi kaze koje se obicno sve bakterije gledaju kod muskarca?

(odgovor članu griti)
Direktna veza do poruke: 796
18.1.2010 8:29:55   
2002m
iz jednog uzorka rade i spermogram i spermokulturu(bakterije,gljivice).
Pogledaj na prvoj stranici, sigurno ima sve objasnjeno.

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 797
18.1.2010 9:43:22   
zvezdica009
da li neke briseve treba da radi i da li to u laboratoriji mora da naglasi ?

(odgovor članu 2002m)
Direktna veza do poruke: 798
18.1.2010 9:47:29   
Mari86
IZVORNA PORUKA: zvezdica009

Da li neko moze da mi kaze da li se i u ns u medlabu na primer mora zakazivati za spermogram, i da li je spermogram i spermokultura jedno te isto? MM treba da ide da uradi taj spermogram i tu spermokulturu kao i da se vidi da li ima bakterije hlamidiju ili neku drugu bakteriju. Da li se to sve gleda iz tog spermograma ili kad odemo tamo mora da naglasi da hoce i te bakterije? I da li moze neka da mi kaze koje se obicno sve bakterije gledaju kod muskarca?

Zvezdice mila,mora da se zakaze...koliko ja znam nisu jedno te isto...
Mora da naglasi sta zeli da radi,ne bi bilo lose da uradi ultrazvuk ako ima svog urologa,a u Novom sadu ima dosta dobrih!user posted image user posted image

< Poruku je uredio Mari86 -- 18.1.2010 9:48:33 >

Dobro se dobrim vraća :)

Direktna veza do poruke: 799
18.1.2010 15:06:08   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: zvezdica009

Zvezdice user posted image

Spermogram se odnosi na sam nalaz sperme koji obuhvata sve karakteristike.
Spermokultura se odnosi na pojedine bakterije koje se nalaze u spermi.
Hlamidija, mikro i uro se radi iskljucivo iz briseva, bolno je..tako kaze mm i vazno je da ne mokri 2h pre davanja uzorka.
Sto se tice spermograma i spermokulture radi se iz istog uzorka i trebao bi da vidi kad je dr/laborant koji radi ta ispitivanja tamo u lab jer sperma ne sme dugo da stoji, obicno bude tamo ujutru, bar je tako kod mene u BG.
Bisevi se ne zakazuju.

Nek uradi:

-spermogram i spermokulturu
-bris uretre
-hlamidiju, mikro i ureo.

Isto vazi i za tebe da uradis hlamidiju , mikro i ureo kao i ostale briseve koji se rade kod zena jer je neopodno da oba partnera imaju nalaz.

user posted image

Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here