Ivanka 75 -> RE: Skidamo pelenu! (10.5.2013 17:17:12)
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa problem je sto on nema sanse da sedne na nosu, kao da ima neku averziju, ja pokusavam ali on pocne da histerise kada ga priblizim nosi. nece ni stojecki da piski, nikako. danas smo bili u set_nji preko 2 sata i nijednom se nije upiskio, sto je kao uvau posle onog piskanja na pet minuta, ali kada smo dosli kuci nije hteo da piski. stavila sam ga na jedvite jade na wc solju, sa raznim trikovima, ali nije piskio. i posle pet minuta je poceo da piski na sred sobe i ja sam dotrcala da bih ga stavila na nosu a on je prestao da piski i tako jako histerisao da nije bilo sanse da piski na nosu, ma ni da joj pridje, bas je bilo gadno. a stvaaarno nismo nasilni, ne znam sta ce biti kod nas.... a nudim ga stalno, da hoce da sedne, stvarno mi ne bi bio problem ni na 15 minuta da ga stavljam, ali on ne zeli. Ovo je i meni bio problem sa Ivom. Onda sam pred novu godinu počela da je stavljam na šolju, cepkali toalet papir ubacivali u šolju kroz noge,,, koliko smo ga samo potrošili [sm=smiley36.gif] to je trajalo nekih 5 dana, nijednom nije ni piškila ni kakila u nošu. Sve u pelenu, tada joj još nisam skinula gaćice. Napravismo pauzu za Božić zbog putovanja (znači samo pelene i ništa više, nisam nudila ni nošu niti je stavljala na šolju), posle toga se razbole pa i tu pauza koja se otegla do 10 februara kada sam rekla e nećeš više! Skinula pelenu i nisam je vraćala više! Sve bilo gotovo za nedelju dana. Od deteta koje je histerisalo kada mu se ponudi noša do brzinskog skidanja pelene. Iako su mi svi prebacivali kako je velika da bi sve radila u pelenu ja nisam htela da forsiram dok ne vidim da je spremna. Kad je savladala strah od šolje (prvo) pa od noše sve je bilo lako. Kad je pristala da sedne na nošu tad sam joj skinula pelenu. A do tada 2 puta pokušavala na po 7 dana i bez uspeha, sa 20 meseci, 24 meseca i konačni uspeh sa 28 meseci. Jovice, ako imate dvorište igrajte se kao da polivate travicu i cveće. možda mu bude zanimljivo pa nek piški stojeći.
|
|
|
|