RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

liliana -> RE: Skidamo pelenu! (12.3.2013 1:55:37)

Joj, ja sam baš muke mučila. To je bilo plakanje i kukanje kad joj pomeneš nošu. A sad sama ide da je donese. Prvo je počela da kaki, pa tek onda da piški, a svi kažu da se deca lakđe naviknu na piškenje. Ma, kodnsa je, vazda, sve kontra![sm=smiley36.gif]

vikiveki -> RE: Skidamo pelenu! (12.3.2013 8:18:05)

I kod nas je sa starijim dečakom bilo problema i muka i kad smo skinuli pelenu dosta mu je trebalo da se nauči na nošu a sada to obavlja na wc šolji[sm=smiley36.gif]

nela79 -> RE: Skidamo pelenu! (12.3.2013 8:49:09)

Matija je poceo da se druzi sa nosom. Vec je nekoliko puta odradio konkretne stvari a ne samo da se igra. Samo neka je krenulo, i cim se vrijeme ustali skidamo se skroz :)

mamapsi -> RE: Skidamo pelenu! (3.5.2013 12:52:36)

Drage mame, volela bih da cujem vase misljenje. Skinula sam cerki pelenu, cisto da vidim sta ce da se desi jer je ona lepo prihvatila nosu, kaki iskljucivo na nosi, piski gde stigne [sm=smiley36.gif],malo nosa malo pelena. Kazem, da vidim sta ce da se desi jer ona ima tek 15 meseci i ja nemam nikakva ocekivanja. Ona "trazi" nosu tako sto se uhvati za pelenu ili gacice i kaze no ali od npr.10 puta 9 puta kaze u trenutku dok piski a jednom se desi da javi na vreme. Za ovih 5 dana bez pelene, upiskila se 4 puta stim sto je ne pustam da trazi vec joj nudim na 2-3 sata koliko i bude suva u proseku. Samo je jednom trazila nosu i kakila u nju [sm=bravo.gif]. Kad se upiiski ne uzbudjuje se previse, cini mi se i da joj ne smeta mokra odeca, mozda zato sto je toplo a mozda treba da je pustim da duze bude mokra. Sta mislite, da nastavim ili da vracam pelenu dok ne nauci da javi PRE nego sto pocne da piski? Ne zuri mi se, samo uzimam u obzir sta je bolje za nju, guza bez pelene uz "ganjanje" na nosu ili da je jednostavno pustim i da cekam.

Pozdrav[sm=smiley1.gif]

minnica -> RE: Skidamo pelenu! (3.5.2013 21:35:49)

Ja bih i dalje skidala detetu pelenu što više u toku dana i nudila nošu, više zbog vrućine i ojeda, ali mislim da je to još rano za definitivno ostavljanje pelena. Dobro je što kaki u nošu. i moja M je dugo pre skidanja pelene kakila isključivo u nošu.

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (3.5.2013 21:44:32)

Mamapsi, pa to je super. Ona tako mala već zna nekako da pokaže da joj se piški. Kako ide lepo vreme, ja lično, bih je ostavila u gaćolinama i ne bih vraćala pelene. Do jeseni (ali verovatno mnogo pre) će malena sjajno sve savladati, a ponovnim vraćanjem pelene se može samo zbuniti.
Zaista, svaka čast.

mamapsi -> RE: Skidamo pelenu! (3.5.2013 23:02:31)

Hvala minnica, hvala lesica,divne ste [sm=smiley1.gif]. Verovatno cu nastaviti ovako jos neko vreme, kapiram da i njoj treba vremena da se navikne, 4-5 dana nista ne znaci. Ma njoj super ide za sada, ona uziva bez pelene, nego je meni mnogo stresno, kad smo u stanu ne, cak i zaboravim da nema pelenu ali kad smo u parku ili kod nekog (a cesto smo van kuce jer je lepo vreme), uhhh, samo gledam kad i gde ce napraviti baricu [sm=smiley36.gif]. Javljam kako napredujemo i hvala jos jednom na podrsci[sm=smiley31.gif]

branki* -> RE: Skidamo pelenu! (3.5.2013 23:05:05)

kad li cemo mi da skinemo taj pampers[sm=smiley29.gif]

vikiveki -> RE: Skidamo pelenu! (3.5.2013 23:50:48)

I ja ovih dana nameravam Stefanu da polako izbacim tj. da skinem pelenu,samo da prodju ovi praznici i krecem u akciju[sm=smiley36.gif]

sneza24 -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2013 12:00:58)

Mi smo Davidu skinuli pelenu pre 10 dana. Sa 3 god i 8 meseci, malo više smo okasnili ali on nije hteo da sarađuje. Prošlog leta je bio stalno u gaćama ali uopšte nije hteo da kaže da mu se piški koliko kod sam ja pričala.
Cele zime sam ga pustala da piški u kadu pre kupanja pa ispustimo tu vodu pa onda pustimo drugu, samo da bi video kako to izgleda.
Prvi dan kad smo mu skinuli pelenu piškio je u kadu kad ga ponudimo. Drugi dan je piškio par puta u kadu posle toga je piškio napolju na beton i onda mu sipamo vodu i on to pomete, to mu je bilo zanimljivo. Već treći dan se sam skidao da piški. Ali uopšte neće da kaki ni na nošu ni na šolju nego kad vidim da mu se kaki ja mu stavim pelenu. Evo zadnjih par dana trpi po ceo dan kad mu se piški i onda kad više ne može da izdrži on se upiški gde stigne. Jutros smo ustali u pola 8 i već se upiškio 2 puta, jednom se piškio samo sekundu pošto sam ga pitala da li hoće da piški.
Pelenu mu više ne vraćam, ali me izluđuje što zna da kaže kad mu se piški a neće nego se upiški gde stigne.
I neznam kako ću ga naučiti da kaki na šolju?

Dada81 -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2013 12:23:29)

Moj eno,kao,isao covek u travu da piski,ali ne skida sorc,kaze- Pa,otisao sam u travu!
Pored svega po kuci,trcim i njega celog da presvlacim,ali sve zna,nismo imali dobru saradnju prosle god.sto rece Sneza,isto je bio u gacicama,a sada stvarno sve zna i ne odustajem! Naravno,ni on jos nije obavio veliku nuzdu u wc solju,nje se nesto bas boji. Nema vise odugovlacenja,bar sa ovim mojim[sm=smiley1.gif]

sneza24 -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2013 20:13:12)

Pisala sam već da se jutros upiškio 2 puta i posle je piškio 2 puta napolju prvi put sam ga ja pitala da li hoće jer sam primetila da mu se piški a drugi put je sam tražio da piški. I posle toga je bio u bašti i tamo se sam skinuo da piški. Jedino je tražio pelenu kad mu se kakilo.

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (4.5.2013 21:55:10)

Mene hvata muka od pomisli na ovo i Nikolaja. Kaći smo prošlog juna skinuli i posle 8 dana je pokontala šta i kako. Od onda se nijednom nije upiškila noću, ali zato preko dana... Često neće da prijavi da joj se kaki, stalno joj gaće umazane... Strašno!
Sve u svemu, naravučenije - sa Koljom pre treće godine ne ulazim u ovo.

Mama.Veki -> RE: Skidamo pelenu! (5.5.2013 16:48:06)

Ah, skidanje pelena [sm=smiley5.gif] Probacemo nesto ovog leta, samo ne znam sta [sm=smiley36.gif] Ne, ozbiljno, mislila sam da mu skinem pelenu i obucem gacice. Neko mi je rekao da tako brze skontaju da nesto ne stima, jer oseca mokro, a sa pelenom nema taj neugodan osecaj... Ne znam, nemam velika ocekivanja, nemam nikakva ocekivanja. Ovako kad ga gledam mi izgleda daleko od spreman za to, njemu ne smeta ni da sedi ni mokar ni pokakan [sm=smiley24.gif] Nudila sam mu nosu ali nece da sedi na njoj. Obucen ce i sesti na nekoliko sekundi, ali cim da skinem skace ko oparen ... Ja bih najvise volela da pravo moze da piski i kaki na wc solji sa adapterom naravno, da ne koristimo nosu, ali... videcemo sta ce ispasti na kraju. Ne znam ni odakle da pocnem... [sm=zmeden.gif]

mamapsi -> RE: Skidamo pelenu! (5.5.2013 21:32:44)

Novost je da je danas bas burno reagovala kad se upiskila. Pocela je da place i nije mi dala da je presvucem.Do sada se to nije desavalo,stavise,uópste nije reagovala na mokre gacice. Da napomenem samo,nikad je nisam grdila ni povisila ton kad se upiski,kazem joj svaki put da je to ne ne,da treba da piski u nosu a ne u gacice.E sad,jel to dobro ili lose da tako reaguje? Na prvi mah sam pomislila super,ipak joj nije svejedno sto je mokra a sada sam zabrinuta da to ipak nije previse stresno za nju :-(. Sta mislite?

jovicaa -> RE: Skidamo pelenu! (6.5.2013 20:03:11)

da li se jos nekome desavalo da kada skine pelenu detetu ono piski BUKVALNO svakih pet minuta ceo dan? ne znam ni da li je ovo normalno, bukvalno cim ga presvucemo upisa se i tako ceo dan...

sneza24 -> RE: Skidamo pelenu! (6.5.2013 22:00:30)

Jovice sasvim normalno dok ne nauči da kontroliše mokrenje.
David je to isto radio prošlog leta kad je bio bez pelena. A sad kaže kad mu se piški mada mu se dešava da malo namokri gaće pa se valjda seti da kaže.

jovicaa -> RE: Skidamo pelenu! (7.5.2013 12:09:31)

da li stavljate pelenu kada spavaju, popodne i nocu?

mamapsi -> RE: Skidamo pelenu! (7.5.2013 12:32:07)

Jovice, a da probas da mu ponudis nosu nakon sto se upiski? Nemam bas puno iskustva i mi smo tek pre nedelju dana skinuli pelenu ali mi se cini iz tvoje price da mozda ne isprazni besiku do kraja jer zna da ne sme da piski u gacice. U svakom slucaju, ko sto neko rece, procice i to, mozda mu je samo zanimljivo jer je golisav, tj.bez pelene. Kada je Lana bila mala zapisavala me je jedno vreme redovno cim joj skinem pelenu pa je presvucem pa je proslo. Srecno i javljaj kako napredujete[sm=smiley1.gif]

mamapsi -> RE: Skidamo pelenu! (7.5.2013 12:35:09)

Sto se tice spavanja i pelene, popodne ne uvece da.

Moiraina -> RE: Skidamo pelenu! (7.5.2013 20:12:11)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

Dnevnu pelenu smo skroz izbacili u septembru (2g 1m), a pelenu za spavanje preko dana u decembru (ovde nam je vrtić dosta pomogao). I posle toga su se dešavale nezgode, ali baš retko. Noćnu pelenu još uvek nosi, planiram uskoro da je izbacimo ali često mu pelena ujutru bude prepuna [sm=smiley13.gif]

sneza24 -> RE: Skidamo pelenu! (7.5.2013 20:52:43)

jovice ja noću još stavljam i još neznam kad ćemo da je izbacimo.
A u tvom slučaju bih i danju još uvek stavljala. David ne spava danju pa nemam pojma da li bih mu stavila. Jedino kad bi piškio pred spavanje možda ne bih, ali videću ako se desi da se uspava preko dana.

tijatija -> RE: Skidamo pelenu! (7.5.2013 21:04:06)

Ja ti savetujem da mu postepeno ukidas nocnu, manje tecnosti i budi ga oko 12 da piski, tako sam ja moju decu, a popodne nisu isli da spavaju dok nisu piskile i nismo imali vecih problema

caca81 -> RE: Skidamo pelenu! (7.5.2013 21:12:00)

Stavi dete da piški pred spavanje (popodnevno), nemoj stavljati pelenu i obavezno stavi mušemu ispod čaršava. Noćnu skidaš kada savlada ovo popodnevno skidanje. Ovo je sve naravno pod uslovom da traži samo nošu u toku dana.

jovicaa -> RE: Skidamo pelenu! (8.5.2013 11:37:18)

nama je danas treci dan i iskreno nisam sigurna da li vidim pomak.
mislim da zna kada piski, ali ne trazi nosu. danas je 2 puta piskio na nosu, ali vise zato sto sam ga ja stavila pa se potrefilo
inace bas i nece da sedi, izbegava, a kada sedne na nosu nece da ustane po pola sata, sve naopako.
i dalje jako cesto piski. od jutros sest puta sigurno.... 2 u nosu i cetiri van nose.
jedino sto smo videli kao neki dobar znak sto je juce kada je krenuo da kaki, znaci vec se skoro skroz ukakio dosao do mm-a kao da trazi pomoc, i mm je skontao da kaki i kaze hajde brzo na nosu, a on ajde, ajde i hteo je da sedne, tako da je zadnja trecina kakanja bila u nosi.
eto to je jedini put da je pokazao neki znak da se nije samo zavukao negde i odradio posao.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>