RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

madre -> RE: Skidamo pelenu! (11.6.2012 22:42:54)

ne znam sta bih rekla! danas nije bio totalno los dan, mnogo puta je piskio u nosu, cak i jednom kakio, ali mnooogo puta i u gace. par puta je na neki nacin i pokazao da zeli da piski, seo, piskio i vice sebi BAVOOO[sm=smiley36.gif]
ali zato veceras ga gledam, mnogo puta se ispiskio u gace, gleda i nista ne govori[sm=smiley13.gif]
a bas sam se danas ponadala da ide na bolje.
mada, citam da ste prvih sedam dana htele da izludite, a da je posle krenulo na bolje i da je pelena ipak na kraju skinuta[sm=bravo.gif]
ali znate sta, bogi mene uvek kad mu nesto pricam, prati i reaguje, ali kako pomenem nosu, piskenje, kakenje on pocne nesto da prica i pravi se da me ne cuje! zasto to??? kad ga pitam hoce li da piski on cuti ili retko kaze NECU... to me vise nervira nego to sto piski u gacice...
NM, pa tek ste dosli a vec idete iz teme[sm=jezicek.gif]
zene, fino napredujete[sm=bravo.gif]
bravo i za petru[sm=smiley1.gif]

dijana1* -> RE: Skidamo pelenu! (11.6.2012 23:20:06)

Vuk uopste ne trazi nosu, ja ga stavim i on piski. Verujem da ce vremenom sam traziti. Veceras sam ga pustila da vidim sta ce biti, znala sam da treba da piski. On je trcao po parkingu i upiskio se. Samo je bilo mama kini, mama kini. U tom trenutku sam ga snimala pa je i taj cin uleteo u kadar [sm=smiley36.gif]

madre -> RE: Skidamo pelenu! (11.6.2012 23:26:17)

dijana, a kako znas kada ce piskiti?[sm=smiley1.gif] i koliko dugo ga drzis na nosi? ja ne bih da preterujem sa stavljanjem na nosu, jer je jedva prihvatio da sedi na njoj, pa se plasim da je ne zamrzi pre pocetka[sm=smiley36.gif]
a sto se tice mokrih gaca, bogiju ne smetaju, on obozava da je mokar, bilo gace, bilo majica, ma sta god[sm=smiley36.gif] on bi se po ceo dan prskao, tako da mu to mozda i prija... ali to je meni jos jedna otezavajuca okolnost!

dijana1* -> RE: Skidamo pelenu! (11.6.2012 23:49:37)

Madre od prvog dana piski na sat ipo otprilike, stavim ga na nosu i u roku od 2-3 min piski. Na solji odmah piski.
I Vuk obozava vodu, po ceo dan nesto prosipa i prska, ali cim pokvasi nesto od garderobe odmah kaze mama moko, mama kini. Tako i za gacice.
Sada samo mora da nauci da kaki na nosi i da trazi nosu, tj. da mi kaze kada mu se piski. Polako imam zivaca, celo leto je pred nama [sm=smiley36.gif]

Shishica -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 8:43:01)

Bravo za decu i mame [sm=bravo.gif] Ipak to sve vodi ka gacama [sm=smiley1.gif]

Mi imamo svasta.. motivacije su recimo da ako piski u gace nestace struja (jako place kad se ugase kompjuter i tv kad nestane struja), zna da ako stvarno nestane doci ce ako piski u nosu, tako se desilo dva puta. Dobije poklon ili gleda nesto sto voli i tako.

Juce smo isli do doktora i grada i nije upiskala gace [sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 9:54:17)

koliko gacica treba da se ima kad dete krene da piski kao na nosu jer se sigurno i gace overe neki put,ja sam sad u kupovini gacica [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]i potkosulja jer ce to nositi leti.bodice necemo uzimati vise.
a ici ce i u vric oni mi rekose da treba mnogo presvlaka kad se skidaju pelene,ne znam sta spada u mnogo.

cockic -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 9:55:36)

e i primetila sam da kad ga tusiram u toku dana kad god zavrsi tusiranje zatvori tus kabinu i piski to se desava svaki pu kad ga kupam.tesim se da cu mu lako skinuti pelenu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 9:56:36)

Ja sam kupila 15 gaćica i ima nekoliko šorceva (po kući mi je samo u gaćicama). Prvi dan je sredila 9gaćica i 6 šorceva.

cockic -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 10:00:01)

jao znaci meni treba sigurno duplo jer ce i u vrtic da ide kad bude ucio na nosu.nema veze bitno da se ja spremim sa tim gacama svakako ce mi i posle trebati.mesto pelene gace.hvala NM [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

madre -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 10:44:58)

ja sam kupila bar 20 komada... mislila sam da sam preterala, ali nisam[sm=smiley1.gif]
evo sad je i kakio i piskio u nosu, ali to kod nas nista ne znaci.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 11:12:01)

Znaci madre , kako ne znaci [sm=smiley1.gif]
Ja sam zadovoljna , 2x nosa ( jednom trazila , jednom sam je nudila)
2x gace
Za sada , danas je 6ti dan [sm=smiley1.gif]

AndreaK -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 11:46:18)

uh, sto sam ja bila stroga i zivcana po tom pitanju, a sad znam da nije bilo razloga...mislila sam ako mi dete zna "sve" da mora da zna i to...ali se on inatio, tako da smo prosle godine muku mucili sa tim, tada je imao nepune dve godine, a sada sa 2,5 skinuo je pelenu u roku od nedelju dana.
Stavljam je samo nocu jer suprug ne bi da rizikuje ali bih je ja i tu ukinula jer se on budi ujutru i , sto je danas bio slucaj, budi nas, ako treba i u 6 da ga stavimo na nosu da kaki...pa i piski.

Tek je nesto vise od mesec dana kako smo skinuli pelenu i uopste nemamo problem sa upisanim gacicama odnosno sorcevima.

Moj savet je...ipak ne forsirati...moze da se postigne kontra efekat. Sto je bio moj slucaj... prosle godine sam batalila i sacekala ovu, i kao sto rekoh nikakvih problema nisam imala.

Trbica -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 12:41:47)

Ja imam problem sa svojim detetom [sm=smiley13.gif] Hoce da sedi na nosu, zna cemu nosa sluzi, prica i obavlja komplikovanije radnje ali kad dodje do toga da joj se piski, ona lepo skine ves i ode iza kreveta da to obavi pa se onda vrati na nosu?!? Ne znam kako da resimo to, niti ona hoce da prica o tome zasto to radi... Da li je neka od vas imala ovakav problem i ako jeste kako ga je resila?

bojanica7 -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 13:19:55)

madre, i mene nervira kad mi kaze da nece da mi kaze da joj se piski [sm=smiley36.gif]

juce dvaput piskila na nonu (oba puta posluzena) i dvaput u gace. prezadovoljna [sm=bravo.gif]

a danas triput u gace... al zato sto je nisam nudila. igrala se na igralistu... cim se probudi, stavljam je na nosu.

minna -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 13:35:32)

Svi super napredujete! [sm=bravo.gif]

V je pre neki dan dok je jeo trazio da kaki, kakio u nosu, jedva sam ga zadrzala da ostane da sedi, jer nema vremena[sm=smiley36.gif] (cak i kad piski u nosu vec krece da trci dok jos nije zavrsio)... I kako se iskakio tako je skocio sa nose, pogledao kaku i krenuo da vice ne, ne, ne!!
Posle kad god sam ga ponudila da piski na nosu bezao je i vikao neeeee. Tako da sam prestala da mu je spominjem jer je ionako jos u peleni.

tekta -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 14:24:00)

kako da naviknem srecka da kaki u nosu?! najradije kaki cuceci,napolju ili hoce u kupatilo na plocice. ajd ok, ja cu to sve posle srediti ali kakko ce kad krene u zabaviste. za nosu uvek moramo da se ubedjujemo kad manje kad vise.... piskenje ok, evo dva dana ga cuva rodjaka po 2sata i neupiski se, trazi i ona ga nudi ali kakenje bas i neide, bar ne u nosu.

tekta -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 14:29:16)

Trbice jesi li probala da joj stavis nosu iza kreveta?

tekta -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 14:33:55)

IZVORNA PORUKA: AndreaK

uh, sto sam ja bila stroga i zivcana po tom pitanju, a sad znam da nije bilo razloga...mislila sam ako mi dete zna "sve" da mora da zna i to...ali se on inatio, tako da smo prosle godine muku mucili sa tim, tada je imao nepune dve godine, a sada sa 2,5 skinuo je pelenu u roku od nedelju dana.
Stavljam je samo nocu jer suprug ne bi da rizikuje ali bih je ja i tu ukinula jer se on budi ujutru i , sto je danas bio slucaj, budi nas, ako treba i u 6 da ga stavimo na nosu da kaki...pa i piski.

Tek je nesto vise od mesec dana kako smo skinuli pelenu i uopste nemamo problem sa upisanim gacicama odnosno sorcevima.

Moj savet je...ipak ne forsirati...moze da se postigne kontra efekat. Sto je bio moj slucaj... prosle godine sam batalila i sacekala ovu, i kao sto rekoh nikakvih problema nisam imala.

u pravu si, i mi smo tako prosle godine, pa evo sad se odvikavamo ned.dana. a jel ga nudis ili sam trazi?

dijana1* -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 14:51:36)

Vuk se jutros probudio i pelena je bila suva, stavila sam ga na nosu i odmah je piskio. Sada sve cesce piski na nosu a manje u solju. Opet sam ga stavila bez pelene da spava i nadam se da ce biti suv [sm=smiley1.gif]
Tekta to je i nama problem, nece da kaki na nosi. Samo da mi je da jednom kaki pa da vidi kako izgleda mislim da bi onda hteo.

madre -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 15:04:23)

ja sam od onih mama koje su priznale svom detetu da je prohodalo tek kad je poceo da trci! sto mislim da nije dobro, promenicu to... jer ja u startu ocekujem da piski i kaki u nosu i sam je trazi, ako ne uradi to ja pricam da nema nikakvog napretka, sto nije tacno[sm=smiley1.gif]. sto se danasnjeg dana tice, bili smo dosta napolju, piskili par put u travicu i jednom kakili[sm=bravo.gif] ali smo se i dva puta upiskili. jutros je takodje piskio i kakio u nosu, to sam vec napisala. ne ide lose,a bice jos bolje[sm=smiley1.gif]
jos uvek ne trazi sam nosu...

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 15:10:59)

Bravo madre! Čitam redovno ovu temu i dajete mi snage i volje da i ja krenem u pohod [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 15:13:22)

IZVORNA PORUKA: madre
jer ja u startu ocekujem da piski i kaki u nosu i sam je trazi, ako ne uradi to ja pricam da nema nikakvog napretka,

Od tih sam istih. Bila je suva subotu i juče i do sada danas, ali ako ne traži svaki put, za mene to nije to.

madre -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 15:14:50)

i meni je super izgledalo dok sam citala[sm=jezicek.gif] ne brini, bicu je ovde i kad ti dodjes[sm=smiley36.gif]
nisam napisala da mu pelenu stavljam i za dnevno spavanje...

madre -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 15:17:19)

NM, ali ti nemas konkurenciju[sm=jezicek.gif] vi jos malo izlazite iz ove teme, samo ti jos nisi svesna[sm=bravo.gif] bravo, bravo stvarno!

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (12.6.2012 21:22:09)

Užasan dan. Piškila je nekih 7 puta u nošu, ali je oko pet u roku pola sata se 3 puta upiškila u gaćice. Naravno, nije tražila nošu, samo me vikala kad je to već uradila.
I gde je tu napredak ako moram uvek da je nudim i vijam? Eto šta se desi u sat vremena gde nisam to radila.[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sledeća stranica >   >>