RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 15:15:25)

Dobro je imate jos fore [sm=smiley36.gif]

jao znam sta je kupovanje pelene za dvoje ...al bi bilo veselo za troje [sm=smiley29.gif]

IVA 11 -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 15:17:45)

Mi i u prirodi piskimo, pored drveta. [sm=jezicek.gif]

dijana1* -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 15:29:46)

Anajid [sm=smiley36.gif]
Vuk je xy puta do sada piskio na tepihu, cak je jednom i kakio [sm=smiley36.gif] meni ne smeta operem i idemo dalje. To je samo tepih.
Vuk nece na nosu, sedne malo ali nista ne uradi, sinoc kada sam ga krenula kupati poceo je da piski ispred kade, ja sam ga brze podigla i piskio je na wc solji. Jutros sam mu skinula pelenu i opet je piskio i sada isto pred spavanje. Smesno mu je dok gleda kako piski i samo se pipka [sm=smiley36.gif] a najzanimljivije mu je kada pusti vodu. . Rekla sam mu ako piskis pustices vodu a ako ne piskis nema pustanja vode [sm=smiley36.gif]
Sve mi se cini da cemo preskociti nosu, a za kaku nemam pojma sta da radim[sm=zmeden.gif]

Jel moze neko da mi kaze koliko otprilke treba da kupim gaca ?

dijana1* -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 15:34:45)

IZVORNA PORUKA: New Mom

IZVORNA PORUKA: dijana1
Ajmo da napravimo grupu pa da zajedno krenemo u ovu avanturu [sm=smiley36.gif]

dijana1, madre, Snelle, New mom... Ko još kreće?[sm=smiley1.gif] Mislim, čija deca?[sm=smiley36.gif]

Nm, Snelle hajmo zajedno da krenemo, znam da cce vvam biti tesko, ali kada prve napravite korak bake i deke sigurno nece odustati. Mozda ce iim biti krivo dan - dva ali kada vide kako lepo napreduje pruzice i oni podsku. Bolje i da negoduju par dana ali da se sto pre resite pelena.
Objasnite im da idu topli dani, da ce im biti prevruce itd.........

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 15:41:47)

IZVORNA PORUKA: dijana1
Jel moze neko da mi kaze koliko otprilke treba da kupim gaca ?

Oko 10 tak , ali zavisi i ako je super vreme brzo se suse i manje [sm=smiley1.gif]

Mi nismo ni jedne kupili, sve smo nadobijali, tek sad kad ih nosi i u vrtic kupila sam jos par kom da bude fensi [sm=jezicek.gif] posto sam cula da tamo prave modnu reviju gaca [sm=smiley36.gif]

marince1 -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 15:51:06)

Mi krenuli juce i neznam sta da kazem...
Svaki put kao malo pisne u gace,a malo u nosu.Upiskio se skroz nekoliko puta,a napravio je najmanje 5,6 laznih uzbuna [sm=smiley13.gif]

IVA 11 -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 15:55:39)

Oko 10-20 dijana[sm=smiley1.gif]

marince1 -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 15:59:11)

IZVORNA PORUKA: minna

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

minna sta ako ne budu hteli?
Pa oni treba da ih podrze da ih oduce, nama je vrtiic jaaaaaaakao mnogo pomogao!
Tamo je sve gledala od druge dece, dosta njih je pre Tare skinulo pelenu pa su i meni dali motivaciju da krenemo

pa verovatno nece hteti, jer su mi jos pre rekli mora pelena, upisace nam tepih[sm=smiley29.gif] a na pocetku su pricali kako odvikavaju i oni tamo, tako da sam i ja mislila da ce nam biti lakse kad ono... A ne znam da li je neko iz njegove grupe poceo...
Ja cu im u petak reci da mi krecemo, i skinucu ga odmah u petak popodne kad dodjemo kuci, pa ce do ponedeljka bar nesto da ukapira. Mada on sad vec kad je go i ako krene da piski i ja snimim on stane i ceka ili trci ka nosi...

i kod nas je takva situacija,dok ne nauci u vrticu mora da nosi pampers

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 15:59:37)

Ja sam Lenki u startu kupila 20 komada,a sad kad krene u vrtic ako bude trebalo dokupicu jos koji komad [sm=smiley36.gif]
Dajte klincima sansu,i ne nervirajte se oko stalnog upiskavanja i kakanja svaki prvih par dana,skontace posle 4,5,7 dana sta im je ciniti.
Ja cu da navijam svakodnevno!

bokicans -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 16:06:26)

IZVORNA PORUKA: JMPM

Stefan je pre dva meseca izbacio nocnu pelenu [sm=smiley36.gif]. Tj. svako jutro je bila suva pelena i piskio je na nosu. U vrticu je piskio pelenu a kod kuce u nosu...nikako nece u vrticu da sedne i da piski, samo kaze "imam ja kuci nosu, piskicu kuci". I kada dodjemo iz vrtica celo popodne od 14h bude u gacicama, suv. Od subote je po ceo dan u gacicama, trazi da piski, nije se ni jednom upiskio, ali je zato u nedelju popodne kakio u gace, bljaks [sm=smiley36.gif]. Isplakao se sto se to desilo, ali dobro i to je proslo. Nego, juce u vrticu nije piskio do 14h dok nisam dosla po njega! Gace suve, stavili mu pelenu za spavanje, na kraju i pelena suva. Cim sam dosla po njega odveo me tamo u wc da piski.
E sad, u cemu je tu fazon, jel to znak da se stidi tamo ili sta? Prvo nikako nije hteo tamo da sedne na nosu, sada sedne i place, ne piski. Kako pomoci detetu u tom slucaju?

Jao pa nemam pojma, da kazes da ces kupiti jednu nosu za vrtic ili tako nesto?Srce mojel epo ,ma zar par dana ce poceti i u vrticu da piski [sm=bravo.gif]

ivaj -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 16:36:24)

Iako po pravilu to ne sme da se radi,danas sam Jeci ponovo stavila pelenu.Hocu da vidim sta se desava i da li ce i tako piskiti na svakih 4,5 sati.
Ako je stekla neku averziju,odlozicu svakako,nije frka da se mora.
A ako vidim da je i pelena opet dugo suva,navlacimo opet gace[sm=smiley1.gif]

dijana1* -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 16:45:07)

Tako sam i mislila oko 20 kom.
Vuk je piskio u wc solju pre spavanja, probudio se i pelena je bila suva. Posle nekih 15-tak min stavila sam ga na wc solju i opet je piskio. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
[sm=bravo.gif]
Ja sam presretna, bar se nesto desava [sm=smiley1.gif]

marince1 -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 19:44:58)

Mi smo danas lose prosli.Trazi nosu na svakih 5 minuta ,posedi 5 sekundi i kaze da je piskio,a nije.
Na kraju se upiski na sred dnevne sobe placuci [sm=smiley19.gif]

To mi je uradio 2 puta za poslednjih 4 sata [sm=smiley19.gif]

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 23:11:44)

Bravo dijana! [sm=bravo.gif]

marince, to je normalno sve. Ja sam prvi dan imala 15 upišanih gaća, 2-3 trenerke, i 5 šorceva! [sm=smiley36.gif] Drugi dan manje, a posle još par dana par vlažnih gaćica kada samo pusti pa trči na nošu.

anajid [sm=bravo.gif]

Inače, mi ne nosimo pelenu već više od mesec dana [sm=smiley36.gif], i večeras, već skoro zaspao, na pola koplja i otvori oči, kaže "Mama piški gaće!", kažem, neka, imaš pelenu za spavanje! Tek se on rasplakao, hoće na nošu, ubeđuje me da će kakiti (ja mu ne verujem [sm=smiley36.gif]), ali sam ga na kraju odvela na nošu. Piškio je kao velik, ne možete verovati koliko količinski, + je kakio, i to količinski kao odrastao čovek. [sm=smiley36.gif]

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 23:16:30)

Mare [sm=bravo.gif] srce pametno! Nego Tash jel to prvi put uradio veceras ili radi vec neko vreme. A evo zasto pitam-L se tako ponasa pa recimo po dve tri noci za redom i ujutru joj bude suva pelena,onda jedan dan tek-tek zapisne pelenu i to najverovatnije malo pre nego sto ce ustati(pretpostavljam da je tako jer kad tada ujutru sedne na nosu i ne odradi bas zavidan posao) Jesu li to naznake i za skidanje nocne?

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 23:20:54)

Nije to radio, naime, on neće uveče da spava pa lovi na tu foru, ali je odustajao kad kažem da ima pelenu. Kanda je večeras prigustilo. [sm=smiley36.gif]
I njemu je pelena ujutru ili suva ili tek pišnuta. Kad to pišne, nemam pojma jer noša bude puna nakon ustajanja.
dal je naznaka za skidanje noćne? Nemam pojma, Luka je imao preko 4god kad je mm odlučio da je dosta pelene za noć. Ja da sam se pitala, nosio bi je do braka. [sm=smiley36.gif] Problem je bio što sam par puta pokušala da ga odviknem od noćne, ali on se nije budio ako se upiški nego je mokar spavao, a ja se plašila da ne nazebe.

JMPM -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 23:24:16)

IZVORNA PORUKA: bokicans

Stefan je pre dva meseca izbacio nocnu pelenu [sm=smiley36.gif]. Tj. svako jutro je bila suva pelena i piskio je na nosu. U vrticu je piskio pelenu a kod kuce u nosu...nikako nece u vrticu da sedne i da piski, samo kaze "imam ja kuci nosu, piskicu kuci". I kada dodjemo iz vrtica celo popodne od 14h bude u gacicama, suv. Od subote je po ceo dan u gacicama, trazi da piski, nije se ni jednom upiskio, ali je zato u nedelju popodne kakio u gace, bljaks [sm=smiley36.gif]. Isplakao se sto se to desilo, ali dobro i to je proslo. Nego, juce u vrticu nije piskio do 14h dok nisam dosla po njega! Gace suve, stavili mu pelenu za spavanje, na kraju i pelena suva. Cim sam dosla po njega odveo me tamo u wc da piski.
E sad, u cemu je tu fazon, jel to znak da se stidi tamo ili sta? Prvo nikako nije hteo tamo da sedne na nosu, sada sedne i place, ne piski. Kako pomoci detetu u tom slucaju?

Jao pa nemam pojma, da kazes da ces kupiti jednu nosu za vrtic ili tako nesto?Srce mojel epo ,ma zar par dana ce poceti i u vrticu da piski [sm=bravo.gif]

Nisam pametna za ovo...evo danas isto nije piskio dok nisam dosla po njega u 2.

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 23:24:31)

Da,dakle svi se isto ponasaju sa tim hvatanjem na foru [sm=smiley36.gif]
Mislim da cu jos malo da sacekam sa nocnom,mada sam sad u tripu zbog vrtica,da ne preteram i to i vrtic pa da se sve ne sk..a.

Anoniman -> RE: Skidamo pelenu! (5.6.2012 23:26:44)

Ja ne planiram da žurim sa noćnom. Tačno da je skine i dogodine u ovo vreme, meni ne smeta.
Naravno da ako par meseci pelena bude suva da ću je skinuti, ali moraće JAAAAAAAAKO da me ubedi da se u to upuštam. [sm=smiley36.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Skidamo pelenu! (6.6.2012 8:39:33)

IZVORNA PORUKA: Tash

večeras, već skoro zaspao, na pola koplja i otvori oči, kaže "Mama piški gaće!", kažem, neka, imaš pelenu za spavanje! Tek se on rasplakao, hoće na nošu, ubeđuje me da će kakiti (ja mu ne verujem [sm=smiley36.gif]), ali sam ga na kraju odvela na nošu. Piškio je kao velik, ne možete verovati koliko količinski, + je kakio, i to količinski kao odrastao čovek. [sm=smiley36.gif]

I Tara vise ne podnosi pelenu, cim je stavimo za spavanje, cupa , vuce, i kad joj se piski trazi da piski na nosu nece u pelenu
A sto se tice nocne...hmmmm , njoj je ujutru puuuuuna, al ona pred spavanje se nalije mlekom bas. Necu da joj ukidam mleko da ne bi piskila, to mi je isto kao ajde nemoj da jedes da ne bi kakio [sm=smiley29.gif]
Ne zuri mi se sa nocnom!

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (6.6.2012 8:44:13)

Anck i Danilo pije mleko pre spavanja, ali je od skoro počeo da traži nakon popijenog mleka da piški u nošu. Jutros je prvi put posle duže vremena pampers bio pun, čak mu i prešlo. Mislim da se probudio pre nas i nije hteo da nas budi. Cica moja mala [sm=smiley1.gif]

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (6.6.2012 8:46:18)

Nisam pametna za ovo...evo danas isto nije piskio dok nisam dosla po njega u 2.

Možda se stidi kao i Danilo. A da probaš da ti sa njim ujutru odeš u toalet ili gde već to rade u vrtićiu i da mu pokažeš šta i kako. Možda će mu biti lakše da prvi put to obavi sa tobom i kad nema milion dece oko njega

minna -> RE: Skidamo pelenu! (6.6.2012 8:50:30)

Vi koji ste vec skinuli pelenu, da li im ujutru odmah skidate nocnu i nudite na nosu, cim se probude? Jesu odmah krenuli da traze sami ujutru?
Jao koji smor, tako volim da mu pustim crtani i odspavam jos 10ak min. Nama je nocna uvek prepuna, iako piski pred kupanje, ali popije mleko pred spavanje.

marince, koliko on ima sada? Onda mu stavljas za vrtic, a skidate cim se vrati kuci? Kako tamo reaguje, jel prijavi nesto vaspitacicama?

Modessty -> RE: Skidamo pelenu! (6.6.2012 8:55:39)

minna nama Danilo sam traži da piški u nošu čim se probudi. Jutros je eto bio izuzetak. I uveče kad popije mleko pre nego odemo u krevet on traži da piški u nošu. Nije to bilo odmah nakon skidanja pampersa. To je do skoro, kad je valjda ukapirao da je bolje da bude suv i bez pelene [sm=smiley1.gif]

minna -> RE: Skidamo pelenu! (6.6.2012 8:58:23)

Tako sam i mislila, verovatno im treba dok malo ukapiraju, pa onda krenu da traze... Nadam se da cu stici da mu dodam nosu u pocetku, moracu da se nateram da ustanem odmah

Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>