Didy -> RE: Skidamo pelenu! (20.7.2011 23:41:42)
|
Magde, moje iskustvo ti je što manje nervoze, to se brže skine pelena. Ja sam Stefanu skinula u petak posle podne kad je došao iz vrtića i već u nedelju je piškio samo u nošu, ne u gaćice. U ponedeljak sam rekla vaspitačicama da skidamo pelenu i poslala im samo jednu za spavanje i pet presvlaka (šorts i gaćice), ali se on nije nijednom tamo upiškio (jednom kad im je bila neka druga vaspitačica, valjda se zastideo da traži, ali i to je pustio samo malo u gaćice, a ostalo u nošu). U početku nije sam tražio, već je čekao da ga stavim na nošu ili ponudim (trpeo je), sad već traži sam, mada ga ja i dalje ponekad ponudim, više iz navike. Mi smo bili u toj prednosti što je on naučio da traži nošu da kaki od 1. rođendana, nije hteo u pelenu, verovatno je zato išlo tako brzo. I što ga nisam forsirala, već sam čekala da bude zreo. Mislim da bih izludela da je mesec dana zapišavao sve po kući. Mada, tvoja devojčica je već velika... Ili stisni zube i izdrži ili joj vrati pelenu pa probaj za koju nedelju ponovo ako ti se čini da nema pomaka sada. Možda reaguje još uvek na bebu ili je u nekoj fazi, pa joj je opterećenje.[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|