Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 31.3.2012 7:45:49
|
|
|
|
tixy1
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Ja mislim da prvorotke nemaju sanse da razaznaju sta je pokret bebe a sta pokret creva...meni se nesto mrdalo i u 15 i u 16 i u 17 nedelji itd...ali mogu da kazem da sam definitivno znala da je u pitanju pokret bebe tek u 22 nedelji recimo... S obzirom da me je lupkala tako blizu kože, sigurna sam da nisam pogrešila.
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 31.3.2012 13:35:02
|
|
|
|
leamalamut
|
Tixy , ja sam pre neki dan osetila tri male vibracije jednu za drugom i jednu pored druge , ko u redu , nekih 3-4 prsta ispod pupka ali s leve strane i mislim da je to prvo pomeranje
Muškarac je uspeo da izmisli i pripiše ženi sve odlike karaktera koje ona,u stvari nema, čak koje su više njegove nego ženine.Tako, muškarac misli da je žena slaba i zbunjena,a ona je izvanredno gipka,smela,dosledna,i uvek zna šta hoće i koliko može
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 31.3.2012 16:31:42
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ja sam osetila nedvosmisleno bebu sa punih 17 nedelja Nedelju dve kasnije je moglo vec da se vidi kako mi podrhtava/poskakuje stomak kad lezim a ledjima. od 20 te nedelje sam ga osecala "stalno" , ocu reci u kontinuitetu tokom celog dana sigurno vise od pet puta dnevno. Ritkanje aktivnog malise mi je najlepsa uspomena na trudnocu iako sam do kraja mislila da mi slezina nece preziveti
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 31.3.2012 17:57:40
|
|
|
|
JAmy
|
17-18 nedelja,i ako je prva trudnoca... Mene je podsjecalo na crijevnu peristaltiku,ali sam od pocetka znala da je ''nesto drugacije'' i da je to ipak bebica Sa 20 nd to su bili pravi udarci (mada do 24nd lagani),i vec tada i tata je mogao da ih osjeti,pa cak i vidi,jer sam bila dosrta mrsava i imam tanak trbusni zid...Sve u svemu,preslatko je.....
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 2.4.2012 8:21:09
|
|
|
|
tixy1
|
Pa da, jasno mi je bilo odmah da je to drugaciji pokret od pokreta creva, ja sam majstor za peristaltiku, haha. A i posteljica mi je na zadnjem zidu, pa mi je mrvica blize napred.
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 2.4.2012 11:21:01
|
|
|
|
Maslacak15
|
Naravno da moze da se oseti.Sve je individualno. Ja sam se dvoumila i ranije, vec od 14.e 15 e nedelje , ali nisam bila sigurna. Sa napunjenih 17 je bilo definitivno i jasno pomeranje. Nema to veze sa crevima bas nikakve..barem ne po meni. Zavisi verovatno i gde je beba, polozaja materice u odnosu na ostale organe, mesta gde je posteljica, koliko je zena osetljiva i pre svega koliko je beba aktivna i velika. Moj decak je sa 17 nedelja bio veci od mnogih beba sa 19, tako da sama ta cinjenica moze da objasni da sam ga relativno rano osetila
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 27.6.2012 8:10:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam sinoć osetila ovo moje čudo Naime, Mihajla sam osetila u 16.nedelji, drugarica mi se porodila, pa smo bili na časti i kako je muzika svirala, tako se bebac počeo tupkati. Verovali ili ne, juče se još jedna drugarica porodila-isti scenarijo. Čim je počela harmonika, nešto mi mi zatitralo u stomaku-15. nedelja ovaj put. Najveća je ironija što niko od nas ne sluša privatno takvu vrstu muzike, ali moje bebe su izgleda obe lakome na narodnjake
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 27.6.2012 8:12:15
|
|
|
|
lesica
|
Pa kad vole deca,veseljaci maleni
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 27.6.2012 10:37:53
|
|
|
|
nina26
|
Ja sam osetila jedan jedini udarac sa nepunih 14 nedelja i niko mi nije verovao osim moje sveki Posle toga nisam pa do 18,19 nedelje sigurno e onda je krenulo lagano, pa malo jace, ali uglavnom me nezno i sada u 22 nedelji lupka, mamino Nina, znaci kod vas ce raditi grand parada kao uspavanka
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 27.6.2012 11:36:05
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: nina26 Nina, znaci kod vas ce raditi grand parada kao uspavanka A što je interesantno, kako se rodio Mihajlo voli više Bajagu, Idole i sl... Valjda harmonika najdublje prodire do materice
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 27.6.2012 12:08:23
|
|
|
|
2002m
|
pre par dana sam pocela da osecam i to u kasnim satima posle 23h,sada se svakim danom javlja sve cesce.Prvi pokreti oko 16 nedelje
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 27.6.2012 14:15:16
|
|
|
|
tijatija
|
Ja sam 17 -ta i jos nista a cetvrta trudnoca, toliko o tome da svako naredno dete mozes ranije ostetiti.
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 21.7.2012 23:37:27
|
|
|
|
Zemunka85
|
Da li vam se nekada desi da se beba "pomera" tako, kao da dahce brzo. Treperenje stomaka. Sta li radi tada? Nije stucanje u pitanju. To je mnoooogo sporije. To prepoznajem. Ovo je bukvalno brzina dahtanja posle npr trcanja i traje par sekundi.
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 29.7.2012 20:55:48
|
|
|
|
jacagoga
|
Kada pocneteda osecate pokrete npr u 17oj, 18, 19 nedelji jl ih dok je tako malo osecate konstantno u toku dana ili u odredjenom periodu, i da li se desava da prodje ceo dan a da ne osetite pokret
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 5.8.2012 12:23:39
|
|
|
|
Zemunka85
|
Da li aktiviranje bebe tj njeni jaci pokreti znace da joj to sto radim/jedem/kako se namestim/muzika koju slusam...u tom trenutku prija, ili naprotiv?
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 5.8.2012 12:42:34
|
|
|
|
sandrina 85
|
Joj ne znam... ne verujem. Znam da kada ti hodas beba onda kulira, lepo joj jer se ljulja, a kada se umiris onda pocne da igra unutra... Ja sam osetila u 17. nedelji pokrete bebe, tj pre neki dan mislim da je bilo 16n+1d . Osetila sam golicanje pored pupka, tako da to je to, sigurna sam :)
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 20.9.2012 13:02:55
|
|
|
|
Shishica
|
Prvi put oko 16-te nedelje.. Sada sam 8-ma nedelja i juce me nesto zagolicalo dole po stomaku, kao onaj prvi osecaj, ali sigurno je bilo sta drugo, samo ne beba.. jednostavno je prerano, ali toliko je licilo da sam se sva zabunila. Cekam strpljivo..
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 20.9.2012 13:15:36
|
|
|
|
jole82
|
U 14 nedelji(13+3..secam se jer je bio ponedeljak)...doduse lezala sam na stomaku i znam da nisu creva, drugacije je...takav isti "osecaj" je bio i kasnije..sto znaci da to jeste bila beba...e sad su to vec udarci... A kad sam pitala na kontroli(14+3) dr da li je moguce da sam osetila bebu...kaze tesko, verovatno su creva, posto je prva trudnoca i posteljica je na prednjem zudu...medjutim pre nego je spustila sondu ja pokazem mesto gde sam upravo osetila kuc...stavi sondu bas tu i kaze jeste...tu su nogice ..i njoj je bilo malo cudno jer je rano, ali eto ipak jeste.. Kick boxerka na mamu
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 30.9.2012 0:40:44
|
|
|
|
Skockica
|
Ja sam zeljno iscekivala prvi pokret bebin tako da nije bilo vece srece kad sam ih u 21. nedelji konacno osetila . Sve je dotad bilo nesigurno i nejasno a tada sam jasno osetila dva blaga udarca u donjem levom delu stomaka. Sledece jutro sam osetila jos dva uzastopna pokreta i kako vreme prolazi pokreti su sve ucestaliji i jaci.Svako jutro kako se probudim stavim ruku na stomak i tada moja mala srecica pocne udarati kao da hoce da kaze tu saaam.Nekad su ti pokreti tako jaki da vidim stomak kako mi se mrdne . Tako da buduce mamice ne treba da se sekiraju ako jos nisu osetile bebca to ce se sigurno dogoditi i bicete sigurne da vam se to vas mali javlja.
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 19.10.2012 13:50:55
|
|
|
|
ivannna
|
ja sam svoju bebicu 1.put osetila u 20.nedelji i jedva sam docekala taj dan,5 dana pred moj rodjendan,divan pokloncic!
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 19.10.2012 14:02:35
|
|
|
|
M.mama
|
IZVORNA PORUKA: nina26 Ja sam osetila jedan jedini udarac sa nepunih 14 nedelja i niko mi nije verovao osim moje sveki Ja sam pre par dana osetila kao podrhtavanje u donjem delu stomaka, nista kao do sada, ni creva ni kao ono krkljanje pre M... Samo tad i nista posle... Dal je moguce?
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 19.10.2012 15:32:04
|
|
|
|
Snelle
|
Moguće je! Ja sam juče osetila, dakle u 14+3.
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 19.10.2012 16:52:45
|
|
|
|
bice devojcica
|
Ja sam osetila negde u 20-oj nedelji i to onako vise kao neko leprsanje u stomaku
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 21.11.2012 19:11:44
|
|
|
|
buba.marica
|
ja sam danas verovatno osetila bebicu ali mi deluje jako slabašno pa ne mogu da protumačim da li su creva, neki nežniji bol ili bebac ... potpuno neobično, nisam sigurna a tako jedva čekam da me ritne jako da budem sigurna i spokojna ovako osluškujem sva dešavanja i čekam da se mrdne
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 17.12.2012 15:54:35
|
|
|
|
janabons
|
JA sam juce osetila moju bebu Nisam bila sigurna da je to to,ali kada se kasnije opet ponovilo i danas,jeste to je to. Mislila sam da nije rano,jer za dva dana ulazim u 16 nedelju.ali vidim da su i neke od vas ranije osetile,a i beba miide nedelju dana unapred po uz Bas sam happy,jedva cekam malo jace udarce ,pa da budem sigurna MAmino
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?