|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer...
7.3.2010 21:46:05   
New Mom
Oko 17. nedelje sam imala osećaj golicanja, ali prvo bebče, pa ne znam. Naravno, svi su rekli da tripujem, da je to suviše rano. A prvi dan 19. nedelje, dok sam ležala i blenula u tv, kinula sam... i dobila povratan udarac. Veoma jak i vidljiv. Valjda da iskaže svoje neslaganje što sam je prodrmala iz dremeža. user posted image

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Cvorak)
Direktna veza do poruke: 276
12.3.2010 17:14:26   
magnetic
Citala sam negde da kada majka oseti da se beba,mrda,meskolji,udara.......treba maziti stomak.Na taj nacin mazite i bebu.Zapravo se odnositi prema njoj kao da je napolju.I eto ja sada stalno mazim svoju bebu preko stomaka,ljubi je majkauser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 277
25.3.2010 13:39:16   
Zoka81
Ja mog bebana jos ne osecam ili mozda ne znam da prepoznam sta je beba a sta creva i sl...user posted image
U 22 nedelji bi vec trebala polako da me sutira ili?

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 278
25.3.2010 14:06:51   
bebablue

IZVORNA PORUKA: Zoka81

Ja mog bebana jos ne osecam ili mozda ne znam da prepoznam sta je beba a sta creva i sl...user posted image

Meni je beba od pocetka lupkala, nekad se stvrdne stomak sa leve ili desne strane, ali retko, kao da se tu gura, ali od starta kako je osetim lupka me, nisu bili ni leptirici, ni strujanje,nista od toga.

(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 279
25.3.2010 14:36:25   
A.N.A.

I ja sam moju curicu jako kasno osetila prvi put. Kazu da se beba oseti tacno na polovini trudnoce... Ja je osetila tek u petom mesecu -i sad razmisljam -eto razloga sto sam usla u deseti mesec user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zoka81)
Direktna veza do poruke: 280
26.3.2010 1:02:42   
Zoka81

IZVORNA PORUKA: A.N.A.

I ja sam moju curicu jako kasno osetila prvi put. Kazu da se beba oseti tacno na polovini trudnoce... Ja je osetila tek u petom mesecu -i sad razmisljam -eto razloga sto sam usla u deseti mesec user posted image user posted image user posted image

Ti si dobra.... Pa sta cekas vise ajd na poradjanjeuser posted image user posted image

(odgovor članu A.N.A.)
Direktna veza do poruke: 281
13.4.2010 16:30:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: cipiripi

Hello 

tebe hocu da nahvatam
jel se pokrenula beba?

Jeste, ali nešto baš blago. Danas sam bila u tripu da se nisam dosta ugojila i da beba zato ne mrda. Ko će ženi udovoljiti!? Ma... znaš kako, iz prve trudnoće pamtim pokrete pred kraj, i onda mi je ovo sve mnogo smešno, i sve sam nešto nezadovoljna jačinom pokreta. Ma budala! A bila sam kod dr u ponedeljak (prošli) i dr je rekla da je beba toliko nemirna da je to smešno, jedva je uspela da je premeri.

tashe...meni su zene sa rr rekle da ako je na prednjem zidu da se slabije oseca....

Beba ili posteljica? Posteljica mi je na zadnjem. Onda se slabije oseća?
Jer, baš sam gledala i Izveštaje iz prve trudnoće, i tada mi je posteljica bila na zadnjem zidu, i zaista se sećam samo jednog baš jakog i bolnog udarca, ostalo je bilo više meškoljenje. Međutim, ja sam se udala kada sam bila 4,5-5 meseci trudna i nekako pamtim pomeranje... e, sada, da li je to bilo isto kao i ovo sada, ili nije... nikada neću saznati!

IZVORNA PORUKA: eugenija

Danas sam bila u tripu da se nisam dosta ugojila i da beba zato ne mrda.

Sećam se da smo pominjale kišu kada smo govorile o tim bebinim nepomeranjima.
Kod nas pada već dva dana, ne znam kako je tu..

Evo tvoje temice, ne za tebe, već ako nekog još više o ovome zanima klik

(odgovor članu Buba76)
  Direktna veza do poruke: 282
13.4.2010 16:32:03   
Anoniman

onda sam se ja zbunila ... i meni je na zadnjem zidu i kad sam to rekla...receno mi je da se beba tad vise oseca... 

Pa da, i meni je više logično da ako je na zadnjem zidu da se onda pre i jače oseti.
No, opet zavisi verovatno od same bebe, nemamo šta da osetimo ako je bebac miran. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 283
13.4.2010 16:42:49   
pahulja76
ja sam 19.ned.5.dan i jos ne osecam da se beba mrdauser posted image a na svakom uz-u mi kazu da je jako nemirnauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 284
13.4.2010 18:43:16   
Cvorak
Pahulja, biće da te beba ne gađa u stomačni zid nego ka unutrašnjosti user posted image

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 285
13.4.2010 19:53:33   
Snezana.m
Mislim da sam bila 18-ta ili 19-ta nedelja. Osetila sam lagano treperenje i blag udarcic. 

(odgovor članu Cvorak)
Direktna veza do poruke: 286
13.4.2010 20:06:27   
pahulja76

IZVORNA PORUKA: Cvorak

Pahulja, biće da te beba ne gađa u stomačni zid nego ka unutrašnjosti user posted image

mozda u rebra oko zeluca jer zadnjih 5 min. sam imala "strasan bol" u tom delu, nisam mogla da disem user posted image a tek kad se nasmejem bilo je strasno user posted image

(odgovor članu Cvorak)
Direktna veza do poruke: 287
30.4.2010 11:45:06   
Bebuška

IZVORNA PORUKA: pahulja76

ja sam 19.ned.5.dan i jos ne osecam da se beba mrdauser posted image a na svakom uz-u mi kazu da je jako nemirnauser posted image user posted image user posted image

Evo ,ovo se i meni dešava.
Ja još od 15+3 povremeno osjetim kao neko stezanje,grčenje u stomaku kao neki damar i dalje je tako a na UZ beba se fino pomjera.

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 288
30.4.2010 11:52:33   
marija32
To je sve normalno, jer je bebana mala da bi je osetili, ali ce pravo da vas sutira uskoro :-) Pogotovu se slabije oseti ako je posteljica na prednjem zidu.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Bebuška)
Direktna veza do poruke: 289
30.4.2010 12:04:24   
Bebuška
Hvala MArija i ja se nadam da će biti uskoro šuteva.user posted image

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 290
24.5.2010 12:32:01   
nala
Nisam vam prijavila jucerasnje jutarnje sutiranje. user posted image user posted image user posted image Osecala sam blago lupkanje cele prosle nedelje ali mu nisam dala znacaja, u stvari, nisam bila sigurna da je to to.A juce onako smorena lezim, kad ... lupa li lupa, a onako nisko. I nocas sam se u 2h probudila od bebinog skakanja, a sada samo ponekad sve onako blago. Necete verovati, dok sam pisala prethodnu recenicu, bi neki jaci sut.(ako se u ovom periodu to moze tako nazvati) jer je malo jace.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebuška)
Direktna veza do poruke: 291
24.5.2010 13:16:00   
dacica
ja sam osetila pre 3dana,i to bas da se pomera,ali moram malo rukom da pritisnem-malo-stomak,pa osetim gde je,ali muzic vice na meneuser posted image da mu ne pritiskam ceru!!!!
osecaj je predivanuser posted image user posted image user posted image user posted image

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu nala)
Direktna veza do poruke: 292
24.5.2010 17:47:36   
nala
Nece joj nista biti ako je mama malo pomiluje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 293
24.5.2010 17:58:53   
jelena038
pred kraj 4. meseca. ne znam ima li veze, tad sam jos bila premrsava..i nosila sam jako nisko.

< Poruku je uredio jelena038 -- 24.5.2010 17:59:43 >

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu nala)
Direktna veza do poruke: 294
24.5.2010 18:10:17   
nala
Devojke, nisam vam rekla juce je bilo 15n.+ 0d. A u prvoj trudnoci je bilo 18n.+0d.

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 295
24.5.2010 21:02:22   
SandraSd
Ja prvi put osetila bebino mrdanje u 19. nedelji! Toliko sam chekala i ochekivala i bila sam mnooogo srecna kad sam shvatila da je to to user posted image Bilo je i pre toga nekog muntanja u stomaku, ali uopshte nisam bila sigurna da je to bebic! Ali kad je moj mali napokon kucnuo tri puta... ma istopila sam se user posted image

(odgovor članu nala)
Direktna veza do poruke: 296
24.5.2010 22:04:01   
ivaj
Sad u drugoj trudnoci u 15.nedelji.Ali cudo jedno kako osecam pokrete nekako visoko,oko i iznad pupka.Mislim da mi nije bilo tako u prvoj trudnociuser posted image
Inace,pokreti su jos uvek retki i slabi.

(odgovor članu SandraSd)
Direktna veza do poruke: 297
25.5.2010 16:15:48   
nala

IZVORNA PORUKA: ivaj

Sad u drugoj trudnoci u 15.nedelji.Ali cudo jedno kako osecam pokrete nekako visoko,oko i iznad pupka.Mislim da mi nije bilo tako u prvoj trudnociuser posted image
Inace,pokreti su jos uvek retki i slabi.

I kod mene su pokreti retki, ali kad se javi to se bas oseti. Imam i malko sala na stomaku user posted image user posted image user posted image , pa mozda zbog toga ne mogu one slabije da osetim. user posted image user posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 298
27.5.2010 12:03:28   
brankicca
Ja osetila pre jedno 4 dana, dan pre nego što ću ući u 17 nedelju. Bilo mi je prelepo..user posted image
Mislim da sam i u prvoj trudnoći osetila tako u 4 mesecu, ne sećam se tačno, bilo je to pre 5 godina...
I mnogo sam svesnija ove trudnoće nego prve, al to je valjda normalno..sad položim ruke na stomak kad osetim nešto, kao "mama te oseća user posted image "

(odgovor članu nala)
Direktna veza do poruke: 299
27.5.2010 14:08:19   
strelitzia
ja sam osjetila prošle sedmice, dakle u 15 nedelji. inače mi je prva trudnoća.
nekih možda tri puta do sada baš kad se smirim potpuno.user posted image
osjetila sam nešto neobjašnjivo, crvići leptirići user posted image još malo pa će to biti izraženije user posted image

< Poruku je uredio strelitzia -- 27.5.2010 14:09:20 >

(odgovor članu brankicca)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
Priče malih junaka: tvrdoglav kao mama, ti...
U 32. nedelji, moja vena je pukla, a posteljica se pokidala. Nikada neću zaboraviti kako stojim u sali u lokvi krvi i ra...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here