Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 11:38:45
|
|
|
|
minavb
|
Ja imam neke leptirice povremeno, ali sam ubedjena da su to moja creva.
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 11:46:18
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ja imam neke leptirice povremeno, ali sam ubedjena da su to moja creva. Ja nisam verovala u te leptirice i cekala sam udarac. Mislim da se to odigralo tamo krajem petog meseca jer smo je skoro ceo dan mazili (mazila je njena seka od tetke, koja je opcinjena "bebom-sekom"). Kada je to vece pocela da bije, a joj, stomak mi je skakao. Ne prestaje od tada...
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 11:52:20
|
|
|
|
bebuska
|
Eto kako je kod svakog razlicito... Ja vec 5 dana svakodnevno osjetim moju bebicu i meni to ne lici ni na krcenje crijeva ni na leptirice ni na nista slicno...Meni su to udarci kao sto vjerujem da cu ih osjecat i kasnije samo jace sad su mnogo mnogo njezni i lagani da vjerujem da neko ko se vise krece ne moze ni da ih osjeti...Ja puno lezim i mirujem mozda sam zato ovako rano pocela da ih osjecam...
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 12:03:35
|
|
|
|
minavb
|
Onda ce ovaj moj mangup definitivno da bude vaterpolista a ne fudbaler posto uopste ne sutira, samo se vrti u vodi.
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 12:07:42
|
|
|
|
lothroniell
|
Mina ne brini! Uostalom vaterpolisti izgledaju 10000 puta bolje od fudbalera... Salu na stranu, svako od nas drugacije definise i opisuje bebine pokrete, osetices i ti udarce ne brini!!!
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 12:15:41
|
|
|
|
bebuska
|
IZVORNA PORUKA: minavb Onda ce ovaj moj mangup definitivno da bude vaterpolista a ne fudbaler posto uopste ne sutira, samo se vrti u vodi. Mozda je samo mirnija beba...Mislim da je sto puta napisano na ovom forumu pa cu i ja stoprvi put: Trudnoce ne treba poredit, svaka trudnoca je drugacija, svaka zena i svaka beba...
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 12:22:26
|
|
|
|
minavb
|
Ja bih da moja djipa.
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 12:27:41
|
|
|
|
bebuska
|
Djipace... Pa ja ne znam ni jednu mamu koju nije beba isutirala dok je bila u stomaku... Budi strpljiva pisaces ti za koji dan opet na ovu temu al drugacije...
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 12:34:37
|
|
|
|
minavb
|
Jedva cekam
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 12:40:45
|
|
|
|
indy_25
|
Minavb ne brini evo ja kad sam bila trudna sa sinom on me je tako jako sutirao pisala sma vec negdje da mu se i oslikavali djelovi tijela a ova druga beba bas kao i tvoja samo pliva u vodi uopste nije toliko aktivna i nikad me jako ne udara. Tako da znas da su sve trudnoce razlicite a i bebe.
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 16:18:05
|
|
|
|
bojana87
|
ja sam primetila da mi se bebac javlja kada se skroz smirim. Do sada su to bili leptirici a sada od sinoc me neki grc s vremena na vreme uhvati i bude mi skroz tvrd donji deo stomaka jel ima neko slicno iskustvo
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 16:54:00
|
|
|
|
Snelle
|
Bojana, meni to liči na Braxtonove kontrakcije. Sasvim normalna i nezabrinjavajuća pojava kod trudnica. Imaš, ja mislim, temu negde na forumu.
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 6.2.2010 17:01:25
|
|
|
|
bojana87
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Bojana, meni to liči na Braxtonove kontrakcije. Sasvim normalna i nezabrinjavajuća pojava kod trudnica. Imaš, ja mislim, temu negde na forumu. to nisu ove opasne? Jer ja sam zbog kontrakcija na odrzavanju od 7.nedelje Ja sam kontala da se to bebac cudno namesti ili da je to grc zbog sirenja materice Jer to mi se vec 1 desilo da me je grc isti takav u preponi sa leve strane uhvatio i da je bilo jako tvrdo,zvala lekarku ona mi rekla da se materica siri
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 7.2.2010 7:35:48
|
|
|
|
Snelle
|
Ne Bojana, ne brini se, to su lažne kontrakcije. I dešava se skoro svi ženama, neke ih uopšte ni ne osete. I za njih je karakteristično da se stomak na trenutak zgrči, pa opusti. Zato i, prema tvom objašnjenju, mislim da se radi o tim kontrakcijama. Samo opušteno, nije to ništa opasno, potpuno normalna pojava
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 7.2.2010 15:17:54
|
|
|
|
Nessa
|
I ja imam iste te "greceve" sa desne ili leve strane stomaka u zavisnosti od toga kako se beba namesti Bila sam kod gin. ali ona kaze da mi je grlic zatvoren i da je moguce da je obican grc kao sto su poceli da mi se javljaju u nogama i da pijem magnezijum.Preporucila mi je vodu sa magnezijumom umesto tableta.Inace mene stegne i popusti za sekundu a dr. je rekla da je opasno samo ako krene da se javlja u odredjenom vremenskom razmaku ili ako stegne i ne popusta po nekoliko min.Pocela sam da pijem vodu za Mg i vec tri ,cetri dana nemam tih "grceva" ni u nogama a ni materica mi se ne grci.
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 17.2.2010 16:07:42
|
|
|
|
Daca88
|
Ja sam pocela da osecam moju bebicu ...Prvi put na tacno 17 nedelja!Javlja mi se svaki dan,ali samo uvece.Uvece kad legnem onda pocne da se meskolji i kad stavim ruku tamo gde osecam meskoljenje osetim kako poskakuje,i stomak mi se drmuska .A da li je ok da je za sada osetim iskljucivo samo uvece,a tokom dana nista
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 17.2.2010 16:12:24
|
|
|
|
bebuska
|
Pa vjerovatno si preko dana aktivnija pa ne osjetis, ja vise lezim pa ga cesce osjetim mada naidje dan kad mi se mozda samo jednom javi...Ne brini jos su oni mali da bi ih osjetili stalno, kad budu malo veci cesce ce nas sutirati...
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 17.2.2010 16:32:30
|
|
|
|
Verus
|
Daco, ja je cak i dan danas osetim vise uvece, ILI kada legnem...Ako se krecem, osetim samo kada bas jaako sutne...jeli ti dr. rekao gde ti je locirana placenta? Ako je anterior, tj. napred, onda ce proci cela trudnoca a osecaces bebu puno slabije nego zena koja ima placentu posterior, ili na zadnjem zidu. Meni je na prednjem, zato sam je uvek osecala slabije-ali kad osecas kasnije kada te zvekne, mozes zamisliti kako je jako, cak i pored te debele placente IZVORNA PORUKA: Daca88 Ja sam pocela da osecam moju bebicu ...Prvi put na tacno 17 nedelja!Javlja mi se svaki dan,ali samo uvece.Uvece kad legnem onda pocne da se meskolji i kad stavim ruku tamo gde osecam meskoljenje osetim kako poskakuje,i stomak mi se drmuska .A da li je ok da je za sada osetim iskljucivo samo uvece,a tokom dana nista
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 17.2.2010 16:35:59
|
|
|
|
Verus
|
bojana, hoce ti grcevi sa strane da budu i ti "okrugli" ligamenti. Sinoc u skolici nam kaze da su oni velicine spajalice za papir, i da se rastegnu 100 puta duze nego sto normalno budu (kako se materica siri). Ja bih zvala odmah lekara jedino ako osetis: bolove u donjem stomaku, kao najgadniji menstruacioni bolovi koje si ikad imala-i ako se sire ka donjim ledjima, tj. krstima i ona pocnu da bole-Tako je mene bolelo kada su bile prave kontrakcije. Vidi temu: Grlic materice u trudnoci i Pritisak u stomaku..... Za ostalo nemoj brinuti, mogu biti bolovi od sirenja.
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 17.2.2010 16:44:30
|
|
|
|
Daca88
|
Verus,posteljica mi je na zadnjem zidu tj.pozadi.Onda bi znaci jace trebala da osecam pokrete .Mada sam cula da se posteljica pomera tokom trudnoce,pa ko zna gde mi je sada.Mada...nije se pomerala do sada posteljica,na svakom pregledu kazu da je pozadi.Tokom dana mi je stomak dosta tvrd,ne stalno.A uvece je uglavnom mek,pa onda osetim pokrete.Tvrd je jedino tamo gde se namesti beba nocu,a danju je cesto ceo tvrd .Na sledecem pregledu cu da pitam.Mada citam razna iskustva,nekima se pomere jako rano,a nekima i posle 20 nedelja.Ja sam sada 18 ned...osetim je od 17 ned...za sada samo uvece,mozda je nocna ptica
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 17.2.2010 17:05:13
|
|
|
|
Verus
|
ne brini, ti si bas rano osetila bebu za prvu trudnocu-ja sam malo "ceskanje" osetila negde u 16oj 17 oj nedelji, pa prodje nedelju dana il imanje, da nista ne osetim....sad je tek osecam kao puno jacu, a sad sam u 32, ne sekiraj se sve ce biti ok, samo im treba vremena da narastu-pa sada je ona mozda teska oko 200gr jos je mala (devojcica je jel tako?)
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 17.2.2010 17:12:38
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
IZVORNA PORUKA: Daca88 Verus,posteljica mi je na zadnjem zidu tj.pozadi.Onda bi znaci jace trebala da osecam pokrete . I meni je na zadnjem zidu posteljica.....Tako sam i ja u 18 nedelji osetila prvi put! a sad da li je zbog zadnjeg zida ili ne, beba je aktivna cini mi se nikad ne spava
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 18.2.2010 2:02:07
|
|
|
|
bratzz
|
Ja sam moju bebu osetila u 18 nedelji i odtada je osecam svaki dan, nekad jace nekad slabije a kad sam je osetila bila sam sigurna da je to ona i nista drugo jer se osecaj razlikuje od svega drugog sto se desava po stomaku.
|
|
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 18.2.2010 12:01:05
|
|
|
|
Daca88
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR pa sada je ona mozda teska oko 200gr jos je mala (devojcica je jel tako?) Pa neznam sta je,sa 11+4 na ekspertnom je dr.rekao da je decak,a to je meni suvise rano. Kada sam bila sa 14 ned.pitala sam a jel sigurno decak,da mi bude ponovo potvrdjeno,onda je rekao da nije siguran. Sa 16 ned.je opet tvrdio da je beba decak,ali je rekao da mi ipak to specijalista na 3D potvrdi,kad isla na drugi EUZ u 21-22 ned. Icu ja sad na obican UZ krajem februara-pocetkom marta,al ne verujem da ce mi reci za pol,jer tamo je sad haos,ginekoloski dobar ultrazvuk su odneli urolozi na koriscenje,a na ginekologiju je donet neki stari ultrazvucni aparat koji pravi skroz nejasne slike . Sa 16 ned.je bila 172 g,a sada je verovatno malo teza.A govorim BILA jer ta beba je zenski rod...dok ne budem znala zasigurno sta je
|
|
RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer... 18.2.2010 12:20:29
|
|
|
|
Tara
|
Mene je moja bebica sinoc posteno izudarala, i to je mm stavio ruku na stomak, ona je bas poludela, isutirala me , i on je prvi put osetio bebicu ovo je prvi put da me ovako isutira, do sad je bio koji sut i plivanje u stomaku ,leptirici sada sam 20 + 5 ,A prvi udarac sam osetila sa 18+5/6 dana Bas sam happy
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?