|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer...
6.2.2010 11:38:45   
minavb
Ja imam neke leptirice povremeno, ali sam ubedjena da su to moja creva.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu lothroniell)
Direktna veza do poruke: 226
6.2.2010 11:46:18   
LillyT
IZVORNA PORUKA: minavb

Ja imam neke leptirice povremeno, ali sam ubedjena da su to moja creva.user posted image

Ja nisam verovala u te leptirice i cekala sam udarac. Mislim da se to odigralo tamo krajem petog meseca jer smo je skoro ceo dan mazili (mazila je njena seka od tetke, koja je opcinjena "bebom-sekom"). Kada je to vece pocela da bije, a joj, stomak mi je skakao. Ne prestaje od tada...

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 227
6.2.2010 11:52:20   
bebuska
Eto kako je kod svakog razlicito... Ja vec 5 dana svakodnevno osjetim moju bebicu i meni to ne lici ni na krcenje crijeva ni na leptirice ni na nista slicno...Meni su to udarci kao sto vjerujem da cu ih osjecat i kasnije samo jace sad su mnogo mnogo njezni i lagani da vjerujem da neko ko se vise krece ne moze ni da ih osjeti...Ja puno lezim i mirujem mozda sam zato ovako rano pocela da ih osjecam...user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 228
6.2.2010 12:03:35   
minavb
Onda ce ovaj moj mangup definitivno da bude vaterpolista a ne fudbaler posto uopste ne sutira, samo se vrti u vodi. user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 229
6.2.2010 12:07:42   
lothroniell
Mina ne brini! Uostalom vaterpolisti izgledaju 10000 puta bolje od fudbalera... user posted image Salu na stranu, svako od nas drugacije definise i opisuje bebine pokrete, osetices i ti udarce ne brini!!! user posted image

¸¸ja volim sve što se kreće jer sve što se kreće kreće se po zakonima mirovanja i smrti volim sve istine koje nisu obavezne jer prava istina je stidljiva kao miris.¸¸

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 230
6.2.2010 12:15:41   
bebuska

IZVORNA PORUKA: minavb

Onda ce ovaj moj mangup definitivno da bude vaterpolista a ne fudbaler posto uopste ne sutira, samo se vrti u vodi. user posted image

Mozda je samo mirnija beba...Mislim da je sto puta napisano na ovom forumu pa cu i ja stoprvi put: Trudnoce ne treba poredit, svaka trudnoca je drugacija, svaka zena i svaka beba...user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 231
6.2.2010 12:22:26   
minavb
Ja bih da moja djipa. user posted image  

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 232
6.2.2010 12:27:41   
bebuska
Djipace...user posted image Pa ja ne znam ni jednu mamu koju nije beba isutirala dok je bila u stomaku... Budi strpljiva pisaces ti za koji dan opet na ovu temu al drugacije...user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 233
6.2.2010 12:34:37   
minavb
Jedva cekamuser posted image

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 234
6.2.2010 12:40:45   
indy_25
Minavb ne brini evo ja kad sam bila trudna sa sinom on me je tako jako sutirao pisala sma vec negdje da mu se i oslikavali djelovi tijela a ova druga beba bas kao i tvoja samo pliva u vodi uopste nije toliko aktivna i nikad me jako ne udara. Tako da znas da su sve trudnoce razlicite a i bebe.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 235
6.2.2010 16:18:05   
bojana87
ja sam primetila da mi se bebac javlja kada se skroz smirim.
Do sada su to bili leptirici a sada od sinoc me neki grc s vremena na vreme uhvati i bude mi skroz tvrd donji deo stomaka user posted image
jel ima neko slicno iskustvo

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 236
6.2.2010 16:54:00   
Snelle
Bojana, meni to liči na Braxtonove kontrakcije. Sasvim normalna i nezabrinjavajuća pojava kod trudnica. Imaš, ja mislim, temu negde na forumu.

(odgovor članu bojana87)
Direktna veza do poruke: 237
6.2.2010 17:01:25   
bojana87
IZVORNA PORUKA: Snelle

Bojana, meni to liči na Braxtonove kontrakcije. Sasvim normalna i nezabrinjavajuća pojava kod trudnica. Imaš, ja mislim, temu negde na forumu.

to nisu ove opasne? Jer ja sam zbog kontrakcija na odrzavanju od 7.nedelje user posted image
Ja sam kontala da se to bebac cudno namesti ili da je to grc zbog sirenja materice
Jer to mi se vec 1 desilo da me je grc isti takav u preponi sa leve strane uhvatio i da je bilo jako tvrdo,zvala lekarku ona mi rekla da se materica siri user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 238
7.2.2010 7:35:48   
Snelle
Ne Bojana, ne brini se, to su lažne kontrakcije. I dešava se skoro svi ženama, neke ih uopšte ni ne osete. I za njih je karakteristično da se stomak na trenutak zgrči, pa opusti. Zato i, prema tvom objašnjenju, mislim da se radi o tim kontrakcijama. Samo opušteno, nije to ništa opasno, potpuno normalna pojava user posted image

(odgovor članu bojana87)
Direktna veza do poruke: 239
7.2.2010 15:17:54   
Nessa
I ja imam iste te "greceve" sa desne ili leve strane stomaka u zavisnosti od toga kako se beba namestiuser posted image Bila sam kod gin. ali ona kaze da mi je grlic zatvoren i da je moguce da je obican grc kao sto su poceli da mi se javljaju u nogama i da pijem magnezijum.Preporucila mi je vodu sa magnezijumom umesto tableta.Inace mene stegne i popusti za sekundu a dr. je rekla da je opasno samo ako krene da se javlja u odredjenom vremenskom razmaku ili ako stegne i ne popusta po nekoliko min.Pocela sam da pijem vodu za Mg i vec tri ,cetri dana nemam tih "grceva" ni u nogama a ni materica mi se ne grci.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 240
17.2.2010 16:07:42   
Daca88
Ja sam pocela da osecam moju bebicuuser posted image ...Prvi put na tacno 17 nedelja!Javlja mi se svaki dan,ali samo uvece.Uvece kad legnem onda pocne da se meskolji i kad stavim ruku tamo gde osecam meskoljenje osetim kako poskakuje,i stomak mi se drmuskauser posted image .A da li je ok da je za sada osetim iskljucivo samo uvece,a tokom dana nistauser posted image

ovom prolaznom svetu,mi smo samo osobe vise,
a jedno drugom,mi smo citav svet!

(odgovor članu Nessa)
Direktna veza do poruke: 241
17.2.2010 16:12:24   
bebuska
Pa vjerovatno si preko dana aktivnija pa ne osjetis, ja vise lezim pa ga cesce osjetim mada naidje dan kad mi se mozda samo jednom javi...Ne brini jos su oni mali da bi ih osjetili stalno, kad budu malo veci cesce ce nas sutirati...user posted image

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 242
17.2.2010 16:32:30   
Verus
Daco, ja je cak i dan danas osetim vise uvece, ILI kada legnem...Ako se krecem, osetim samo kada bas jaako sutne...jeli ti dr. rekao gde ti je locirana placenta?  Ako je anterior, tj. napred, onda ce proci cela trudnoca a osecaces bebu puno slabije nego zena koja ima placentu posterior, ili na zadnjem zidu.  Meni je na prednjem, zato sam je uvek osecala slabije-ali kad osecas kasnije kada te zvekne, mozes zamisliti kako je jako, cak i pored te debele placenteuser posted image
IZVORNA PORUKA: Daca88

Ja sam pocela da osecam moju bebicuuser posted image ...Prvi put na tacno 17 nedelja!Javlja mi se svaki dan,ali samo uvece.Uvece kad legnem onda pocne da se meskolji i kad stavim ruku tamo gde osecam meskoljenje osetim kako poskakuje,i stomak mi se drmuskauser posted image .A da li je ok da je za sada osetim iskljucivo samo uvece,a tokom dana nistauser posted image

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 243
17.2.2010 16:35:59   
Verus
bojana, hoce ti grcevi sa strane da budu i ti "okrugli" ligamenti.  Sinoc u skolici nam kaze da su oni velicine spajalice za papir, i da se rastegnu 100 puta duze nego sto normalno budu (kako se materica siri). 

Ja bih zvala odmah lekara jedino ako osetis: bolove u donjem stomaku, kao najgadniji menstruacioni bolovi koje si ikad imala-i ako se sire ka donjim ledjima, tj. krstima i ona pocnu da bole-Tako je mene bolelo kada su bile prave kontrakcije.

Vidi temu: Grlic materice u trudnoci i Pritisak u stomaku.....

Za ostalo nemoj brinuti, mogu biti bolovi od sirenja.

(odgovor članu bojana87)
Direktna veza do poruke: 244
17.2.2010 16:44:30   
Daca88
Verus,posteljica mi je na zadnjem zidu tj.pozadi.Onda bi znaci jace trebala da osecam pokreteuser posted image .Mada sam cula da se posteljica pomera tokom trudnoce,pa ko zna gde mi je sada.Mada...nije se pomerala do sada posteljica,na svakom pregledu kazu da je pozadi.Tokom dana mi je stomak dosta tvrd,ne stalno.A uvece je uglavnom mek,pa onda osetim pokrete.Tvrd je jedino tamo gde se namesti beba nocu,a danju je cesto ceo tvrduser posted image .Na sledecem pregledu cu da pitam.Mada citam razna iskustva,nekima se pomere jako rano,a nekima i posle 20 nedelja.Ja sam sada 18 ned...osetim je od 17 ned...za sada samo uvece,mozda je nocna pticauser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 245
17.2.2010 17:05:13   
Verus
ne brini, ti si bas rano osetila bebu za prvu trudnocu-ja sam malo "ceskanje" osetila negde u 16oj 17 oj nedelji, pa prodje nedelju  dana il imanje, da nista ne osetim....sad je tek osecam kao puno jacu, a sad sam u 32, ne sekiraj se sve ce biti ok, samo im treba vremena da narastu-pa sada je ona mozda teska oko 200gr jos je mala (devojcica je jel tako?)

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 246
17.2.2010 17:12:38   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: Daca88

Verus,posteljica mi je na zadnjem zidu tj.pozadi.Onda bi znaci jace trebala da osecam pokreteuser posted image .

I meni je na zadnjem zidu posteljica.....Tako sam i ja u 18 nedelji osetila prvi put!

a sad da li je zbog zadnjeg zida ili ne, beba je aktivna  cini mi se nikad ne spava user posted image user posted image

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 247
18.2.2010 2:02:07   
bratzz
Ja sam moju bebu osetila u 18 nedelji i odtada je osecam svaki dan, nekad jace nekad slabije a kad sam je osetila bila sam sigurna da je to ona i nista drugo jer se osecaj razlikuje od svega drugog sto se desava po stomaku.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 248
18.2.2010 12:01:05   
Daca88

IZVORNA PORUKA: Verus RR pa sada je ona mozda teska oko 200gr jos je mala (devojcica je jel tako?)

Pa neznam sta je,sa 11+4 na ekspertnom je dr.rekao da je decak,a to je meni suvise rano.
Kada sam bila sa 14 ned.pitala sam a jel sigurno decak,da mi bude ponovo potvrdjeno,onda je rekao da nije siguran.
Sa 16 ned.je opet tvrdio da je beba decak,ali je rekao da mi ipak to specijalista na 3D potvrdi,kad isla na drugi EUZ u 21-22 ned.
Icu ja sad na obican UZ krajem februara-pocetkom marta,al ne verujem da ce mi reci za pol,jer tamo je sad haos,ginekoloski dobar ultrazvuk su odneli urolozi na koriscenje,a na ginekologiju je donet neki stari ultrazvucni aparat koji pravi skroz nejasne slikeuser posted image .
Sa 16 ned.je bila 172 g,a sada je verovatno malo teza.A govorim BILA jer ta beba je zenski rod...dok ne budem znala zasigurno sta jeuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 249
18.2.2010 12:20:29   
Tara
Mene je moja bebica sinoc posteno izudarala, i to je mm stavio ruku na stomak,
ona je bas poludela, isutirala me , i on je prvi put osetio bebicu user posted image
ovo je prvi put da me ovako isutira, do sad je bio koji sut i plivanje u stomaku ,leptirici user posted image user posted image
sada sam 20 + 5 ,A prvi udarac sam osetila sa 18+5/6 dana user posted image
Bas sam happy user posted image user posted image

(odgovor članu Daca88)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
Moćna fotka: kako se pomeraju kosti leđa t...
Ova neverovatna fotografija žene koja se porađa dokazuje koliko je ljudsko telo neverovatno. Pogledajte kako izgleda ana...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here