RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

Snelle -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (22.5.2012 12:10:54)

IZVORNA PORUKA: marince

S' tim sto ima veeejiko k*re,a tataima maaajo [sm=jezicek.gif]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

NM, Lana odlično razlikuje bate i seke, uvek zna ko je bata, a ko seka. Opet, ako gledamo sa nivoa piša, onda definitivno ne zna [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Anoniman -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (22.5.2012 14:01:52)

IZVORNA PORUKA: Snelle

Pre dva dana je Lana prvi put videla kako dečak piški. Bile smo napolju i dok je kumin sin "zalivao travu", ona ga je videla i rekla: "Bata ima rep" [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Prvi put joj ništa nisam rekla, ali kad ga je videla drugi put i isto ponovila rekla sam da to nije rep, već da bata ima pišu i da bate tako piške. Verovatno je prerano za objašnjena, i sigurno joj nije bilo baš jasno to što sam joj rekla, ali tako sam odreagovala u trenutku, nisam baš razmišljala kako da se postavim.

mozda sam negde i pisala, Aki je odavno u jednom skolskom dvoristu sa drugom i drugaricom skinuo gace i onda su se gledali , pa su njih dvojica pobegli , Aki dosao do mene i rekao mama mama , masa nema pisu [sm=smiley36.gif] mada je on oduvek gledao mene golu , nije mu tu nista strano

vukosava -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (22.5.2012 15:13:59)

Ribizla ovo me podseca na Otac na sluzbenom putu scenu sa Mashom hehe

Ja cu mojoj cim vidim da pocnu gore da joj pupe bradavice da objasnim sta je seks i kontracepcija, kupi cu joj sama ako treba i pilule i ostalo. A nek se seksa kad ona misli da treba, nisam ni ja trazila dozvolu od svoje majke.

jelena038 -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (22.5.2012 15:34:20)

IZVORNA PORUKA: vukosava

Ribizla ovo me podseca na Otac na sluzbenom putu scenu sa Mashom hehe

Ja cu mojoj cim vidim da pocnu gore da joj pupe bradavice da objasnim sta je seks i kontracepcija, kupi cu joj sama ako treba i pilule i ostalo. A nek se seksa kad ona misli da treba, nisam ni ja trazila dozvolu od svoje majke.

[sm=smiley20.gif]

vukosava -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (22.5.2012 17:35:39)

Bolje da pretpostavimo da ce da se seksaju cim dobiju tetku iz Rumenke nego da ne pretpostavimo pa da ih iznenadjene vodimo na abortus kad zatrudne sa 15, 16 godina. Ja mislim da ignorisanje situacije da mladi stupaju sve ranije u seksualne odnose doprinosi potencijalnim problemima. Seks nije stvar iz pakla, nego stvar kojom smo svi nastali, prirodna i normalna. Svako zivo bice (vecina) ce se seksati kad tad. Bolje da znaju u sta ulaze i da se zastite na vreme da ne bi bilo posle trauma.

A da imam sina, taj razgovor bih pocela posle prve nocne polucije - to je bar lako primetiti po carsavima...

jelena038 -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (22.5.2012 22:08:01)

Dramski text Staza divljaci (o klinki koja, sezdesetih u Berlinu, zatrudni zato sto je stariji magarac navuce) insistira na tom negiranju roditelja i stalno se kroz njihov dijalog provlace tipicne replike "to ne moze nama da se desi" i sl. kada je to postavljeno na nasoj maloj sceni, bas sam posmatrala publiku (posto su nasi socijalni problemi nalik onima iz berlina tada - narkomanija, uticaj kapitalizma na porodicu i sl.) i necete verovati, ljudi izlaze iz sale i komentarisu "ma daj, nema ovo kod nas, to nama ne moze da se desi".

vukosava -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (23.5.2012 0:05:01)

Ma da, kako da ne. Toga kod nas nema. Mi smo svi nevini do braka (25, 30-te godine)...

Peace* -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (6.3.2014 8:57:47)

Do sada smo imali teoriju "Jajašca iz jajca dospeju u ženin stomak, i nastane beba..."

Juče, izlazimo sa engleskog, moj sin i njegov drugar (7,5 god) se glupiraju, i drugar stavi kišobran ispred sebe i počne da obavlja pokrete, mrdajući guzicu napred nazad, i dozivajući mog sina da vidi, a ovaj viče "Znaaam, sexiraš kišobran!" [sm=smiley22.gif] Uspem da ih smirim, odmeo kući, i pri kupanju naivno postavim pitanje da li zna šta znači "sexati se". Prvo je rekao da, posle ne, i pitao "Pa šta je?"... kud sam i pitala [sm=smiley29.gif] Krenem priču da se činom sexa prave deca, ali da se u tom činu ustvari ostvaruje i zadovoljstvo kod muškarca i žene, te onda muškarci i žene sex upražnjavaju i iz zadovoljstva a ne samo zbog pravljenja dece... "Gde osećaju zadovoljstvo? U glavi? Ramenima?"... Svuda... "Pa kako, kako nastane beba?"... Jajašca iz jajca muškarca dospeju u stomak žene... "Kako dospeju? Ja uopšte ne razumem? Odseku muškarcu jaja i ubace u ženin stomak?"... Neeee, mali si još da bi znao sve. Za sada znaš dovoljno...

I tako žene drage, nisam sigurna koliko brzo ću biti prinuđena da objasnim da žene sem piše imaju još jednu rupu, i da muška piša treba tu da uđe... [sm=smiley13.gif]

Trcosava -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (6.3.2014 9:04:15)

Uf bre Tašo, pa to ti to objašnjavaš??? Valjda treba taja to da mu objasni? I bre zar nije rano??????[sm=zmeden.gif]

Peace* -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (6.3.2014 9:08:52)

Pa i ja mislim da je rano, ali opet... bolje da čuje od mene nego od drugara u školi, bar ja tako mislim.

A taja... Pre nekih pola godine recimo, dok je još pila vodu teorija o dospevanju jajašaca u mamin stomak, me je pitao kako tamo dospeju, dal dečak piški devojčici u usta pa ona proguta (što ja nisam shvatila perverzijom, već dečijom logikom da u stomak stiže samo ono što progutaš), mu je taja objasnio "Ne, sine, to se zove malo drugačije, ali o tom po tom!" [sm=smiley23.gif][sm=smiley9.gif][sm=smiley4.gif]

Anoniman -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (6.3.2014 12:53:24)

joj, peace, tebi verovatno nije bilo smesno, al ja crkoh od smeha [sm=jezicek.gif]

Peace* -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (6.3.2014 13:58:08)

Ma nije meni to strašno, samo nisam sigurna kako da se spustim na njegov nivo, i kako da na određene stvari i dalje ne odgovorim jer smatram da je rano, a da on to ne shvati.

Ana RR -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (6.3.2014 15:15:31)

A da kupiš neku knjigu? Npr klik

Lu -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (6.3.2014 16:04:06)

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Uf bre Tašo, pa to ti to objašnjavaš??? Valjda treba taja to da mu objasni?[sm=zmeden.gif]

A zašto?
Ja sam sigurna da ću mu ja to objašnjavati , tata bi rekao nešto slično kao i muž od Taše, "o tom po tom" a do "po tom" bi bilo već svašta.
R. ne zna još ništa o intimnim odnosima, još uvijek misli da se desi čudo od ljubavi u stomaku, jer sam mu prvo rekla da je nastao od ljubavi.
Čuo je za izraz "sexanje" ali me nije ispitivao o tome i nije mu nešto privuklo pažnju.
Biću iskrena svakako a nije loša ideja poslužiti se literaturom što predloži Ana, da im to na najprimjereniji način objasnimo.

mati -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (6.3.2014 17:31:35)

Tasho svaka ti cast sto si bar pokusala.
Jedno je sigurno, objasnjavali mi ili ne, videce na televiziji ili cuti od druga u skoli, koji ko zna odakle zna neke stvari. Mislim da se deca radjaju sada sa nekim saznanjima...
Mata se recimo stidi kad vidi manekenku ili neku devojku u kupacem, odma spusti glavu i stidljivo se smeje i trazi da promenimo kanal...
Tako kad je video jednom prilikom da smo se poljubili, mm i ja, on se postideo, na sta sam mu ja rekla da "mama proverava da li se tata lepo obrijao", a jednom je mm stavio ruku na grudi, isto se postideo i ja sam mu rekla " tata proverava da li ima meka za batu" i tako... E sad jedino da ne preprica to u vrticu ili kad nam neko dodje...[sm=smiley1.gif] Naravno sve je to normalno ali mi izbegavamo da se intimiziramo pred decom...

Didy -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (6.3.2014 17:46:00)

Mi se ljubimo pred decom i oni uopšte ne reaguju na to, nadam se da su shvatili da je to normalno i da se ne treba stideti toga. Skidamo se i mm i ja pred decom opušteno, kao da je to nešto najnormalnije. Verovatno nećemo još dugo pred Stefanom, ali trenutno još uvek ne razmišljam o tome, tj. ne znam dokle ćemo. Trenutno ne reaguje ni na šta, bavi se nečim što već radi kao da se mi nismo ni skinuli.
Stefan još uvek nema tako neka eksplicitna pitanja kako se šta ubaci i kako se prave bebe, ali ću se truditi da mu uvek odgovorim kad pita na način koji je njemu razuimljiv.
Suma sumarum - planiram da svojoj deci stvorim stav da je seks normalna, prirodna stvar, da nije tabu tema i da se ne treba stideti, sakrivati i jednog dana lagati u vezi sa njim.

Lu -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (7.3.2014 7:21:34)

IZVORNA PORUKA: Didy

Suma sumarum - planiram da svojoj deci stvorim stav da je seks normalna, prirodna stvar, da nije tabu tema i da se ne treba stideti, sakrivati i jednog dana lagati u vezi sa njim.

Slažem se[sm=smiley1.gif]

Što se tiče ljubljenja, grljenja i maženja partnera pred djecom, to je iskazivanje ljubavi među roditeljima koje svako dijete treba da gleda i zna da se njegovi roditelji vole.
Moj R. čak zna reći, "nešto nisam vidio da ste se ti i tata danas poljubili da niste ljuti" ?
To je dokaz da njima ništa ne promiče, nikakva gluma i nikakvo laganje se ne isplati pa tako ni o sexu odnosno intimnim odnosima.

Anoniman -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (7.3.2014 8:20:34)

lu [sm=smiley20.gif]
ja se secam da sam se kao mala stidela kad se teca i tetka poljube jer moji to nikad nisu radili pred nama.
mi se najnormalnije poljubimo ili zagrlimo. naravno, druga je tema to sto cim nas vidi da se grlimo, ubacuje se ona da nas razdvoji i u najboljem slucaju da trazi da se svi zajedno grlimo [sm=smiley36.gif]

Olga75 -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (7.3.2014 10:23:16)

Ksena i kod nas je kad se zagrlimo normalno ubacivanje uz : a mene ste zaboravili [sm=smiley36.gif]
nemam pojma kad deca shvate sta je seks zapravo ( ne mislim za eng rec za pol nego na sam cin da ne kazem snosaj , malo mi to grubo )
mislim da dete treba da vidi da su roditelji "culna bica "da se grle , ljube pa i pljesnu po zadnjici
ali mislim da ne treba da vide i cuju roditelje kad vode ljubav
no to je vec neka druga tema
nekako cu da objasnjavam kad bude pitala i tako

Peace* -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (10.3.2014 9:10:44)

mislim da dete treba da vidi da su roditelji "culna bica "da se grle , ljube pa i pljesnu po zadnjici
ali mislim da ne treba da vide i cuju roditelje kad vode ljubav

[sm=smiley20.gif]

A još danas-sutra ću otoći da kupim neku knjiu, baš sam juče razmišljala o tome. Mislim da je vreme. Samo, nisam sigurna da u tim knjigama piše ono što već ne zna, ne znam dal me razumete.

serpica -> RE: Kada deci objasniti/dozvoliti sex? (10.3.2014 9:16:07)

Ja sam skoro pitala svoju stariju cerku da li ima nesto sto bi htela da zna ali je sramota da me pita? Rekla je da ima ali da jos uvek ne moze da me pita,predpostavljam da je to u pitanju.Rekla sam joj da ne razgovara o tome sa drugaricama da cu ja da joj dam pravi odgovor,jer ko zna ako se docepa interneta to ce tek da bude problem.Recimo,objasnila sam joj kao se radja beba ali ne i kako se pravi,uvek je pitam sta ona misli da vidim koliko je spremna da shvati...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 4 5 [6]