eugenija
|
Bebuška, jeko lep i sadržajan post si napisala, ali moram reći da se ne slažem. Ima tu svakako korisnih i praktičnih saveta koje treba uvažiti, ALI... Dokle žena mora??? Da se sređuje, da se umiljava, da glumi domaćicu, damu, kurvu, da oprašta, da voli, da pazi, da trpi.. ŠTA JE SA NJENIM OSEĆANJIMA??? Kada da pati? Kada da boluje kada je neko povredi i to PREVAROM? Tugovanje je proces... Gde ona da ga ostvari? Vezana je za malu bebu, sa svojima nije u najboljim odnosima, nigde nikog nema ni da ga pričuva.. Znam kako je gledati kad spava, da se uhvati prilika da se nešto uradi po kući i spremi ručak. Pa da je samo to, da nema drugih problema, kako da žena postigne sve to i još da liči na savršenu vamp ženu i da oprašta redom tuđe grehe i još da skrajne svoja osećanja s puta. To je nemoguće!! NEKA SE ON POTRUDI! Ja ne bi ništa radila! Ja bi brinula o detetu, mazila se s njim i gledala da sebi psihički pomognem, da se ispraznim, da što više plačem da sve to izađe iz mene, da pokažem bes, da pokažem tugu. Ne bi ni kuvala.. gde da kuvam kad sam u procesu tugovanja, kad mi se srce slomilo... Ne daju mi emocije da bilo šta radim ebote... Dakle on treba: - da se potudi, da kleči, da moli, da svaki dan ljubi stopala kojim ta žena hoda, ruke kojim ta žena radi, da joj napiše pismo, pesmu, zbirku pesama, da unajmi avion koji će kružiti oko kuće i na kojem će pisati: Oprosti gadu svom, volim te puno!, on treba da uzme odmor na poslu ili bolovanje, da joj bude podrška, da je teši, da bude uz nju, da se reši ZAUVEK svakog kontakta sa ženama drugim, da je zadovolji u krevetu svaki dan 5 puta, da joj šapuće na uho: ljubljena, da joj priušti masažu, da je odvede na večeru u restoran, da joj spremi romantičnu večeru uz sveće, da ode u crkvu, ispovedi greh, da se pričesti (ovo sve ako je vernik zadnje), da krišom zovne njene prijateljice da uskoče njoj u pomoć. ITD ITD. Nek pokaže ljubav, nek pokaže da mu je stalo da sačuva brak i tako lepu i dobru ženu.. Pa nisu muškarci pelcovani od pokazivanja ljubavi i truda... Odbijam da verujem da sve žena mora da bi sačuvala muškarca, onda to nije ljubav... To je prinudni rad... Dete nema ni godinu dana, on se muva tamo po jezerima i čudima.. pa još kakvu bolest da joj navuče, ma............ ON SE MORA DEBELO POTRUDITI!!! A ona će to njemu sigurno uzvratiti na pravi način, jer ga VOLI... Za ljubav je potrebno dvoje, a mi zaboravljamo šta ona znači i kako se pruža. Nije dovoljno da samo jedno voli i da to pokazuje bezrezervno i nesebično. Treba ceniti sebe, znati svoje vrednosti, čuvati svoje zdravlje, kupiti mudrost od starijih baka ako se može (kako jedna baka ume da kroz samo dve rečenice da pravi savet, to je čudo jedno). Veliko je srce onoga koji istinski prašta. I taj oprost ako se desi, mora da bude iskren, dubok, snažan, da ima svoju težinu. A to je izuzetno teško. Da bi do njega došlo kako treba, druga strana (ona koja je načinila greh) treba da povuuuuučeeee dobar i veliki i najveći deo.... Ali ako njemu nije stalo, i očekuje da se dve žene čepuraju oko njega fakina, ma.. putuj igumane!!!!!! ( i koristi kondomeeee!!!)