RE: Zdrava i lepa kosa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Lepota i moda

Poruka

isidora88 -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 9:53:28)

ja koristim revlon uniq one, ne masti kosu (stavljam samo na krajeve, ako se stavlja na celu kosu ili utrljava u koren naravno da sve masti), i koristim sampon od koprive.
[img]http://www.dodaj.rs/f/s/5a/4TbtMIPH/uniqonevsd.jpg[/img]

jedino sto mi treba jeste neko cudo da mi se osa ne uvija kada je vlazno vreme, za to jos nisam pronasla cudesan preparat[sm=smiley13.gif]

Torbica -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 17:18:14)

Danas sam kupila ovaj od Peace! Ovo je prvi preparat koji kad se stavi na krajeve - ne umasti ih. Svaki me je dosad slepio, nisam mogla da docekam sutra da operem kosu, da probam.
TNX [sm=bravo.gif]

anci kv -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 17:54:06)

ja koristim Bloom argan oil,120ml,duuugoo traje,nešto najbolje što sam koristila za suvu kosu,maže se svaki dan,ne masti,hrani kosu i daje sjaj i mnogo dobro miriše.
Al zato mu je i cena mnogoooo

Torbica -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 18:09:21)

Ne znam za to. Najskuplje sam platila oko 1000 dinara kod frizerke za neko od tih, ali mi je mastio kosu, eno ga skoro pun stoji...

Verolina -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 18:22:16)

IZVORNA PORUKA: anci kv

ja koristim Bloom argan oil,120ml,duuugoo traje,nešto najbolje što sam koristila za suvu kosu,maže se svaki dan,ne masti,hrani kosu i daje sjaj i mnogo dobro miriše.
Al zato mu je i cena mnogoooo

Koliko je i gde se nabavlja? Ja imam kosu preko polovine ledja, gustu i kovrdzavu, ubi me, ali necu da je sisam , a skroz se tesko odrzava[sm=smiley29.gif]

gagana83 -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 19:25:43)

IZVORNA PORUKA: Peace*

A proizvod kojim sam odusevljena je ulje za kosu Macadamia, ja pustam kosu i dugo se nisam šišala, od kad koristim ovo ulje uopste mi kosa ne cveta i ne kida se.

Meni nije odgovarala. Mastila mi se kosa jako.

Meni je odlicno, ali ja imam bas suvu kosu.

anci kv -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 19:48:01)

IZVORNA PORUKA: Verolina

Koliko je i gde se nabavlja? Ja imam kosu preko polovine ledja, gustu i kovrdzavu, ubi me, ali necu da je sisam , a skroz se tesko odrzava[sm=smiley29.gif]

30e,kupujem kod mog frizera,sžutra ću da ga pitam ko je distributer i gde ima u bg,pa ti javljam

Verolina -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 20:22:01)

Vazi[sm=smiley27.gif]

daca77 -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 20:46:17)

IZVORNA PORUKA: isidora88

jedino sto mi treba jeste neko cudo da mi se osa ne uvija kada je vlazno vreme, za to jos nisam pronasla cudesan preparat[sm=smiley13.gif]

Isidora, kada budes pronasla, obavezno javljaj, jer i ja isti problem imam.

Anck Su Nmaun -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 20:53:35)

IZVORNA PORUKA: isidora88

ja koristim revlon uniq one,

Najbolji je ali i skup doduse. Ali sve zavisi koji je Vas tip kose!
Moja frizerka se zalila kako je uzela neke kristale i suvise je masno pa ne koristi i ja kupi to od nje, meni je malo jer moja kosu upija kao blesava [sm=smiley36.gif]

isidora88 -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 21:04:29)

hocu daco.
zao mi je sto se vise ne proizvodi jedini preparat koji mi je bio super,sunsilk ljubicasti se zvao ali ga nema godinama[sm=smiley13.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Zdrava i lepa kosa (28.5.2014 8:09:45)

Isidora , [sm=smiley36.gif] joojjj isto misljenje imamo. I ja sam ga koristila, kosa mi je bila prelepa od njega...,steta sto su prestali da ga proizvode [sm=smiley13.gif]

isidora88 -> RE: Zdrava i lepa kosa (28.5.2014 8:50:13)

to je jedino sto mi je ispravljalo kosu da se ne kovrdza po vlaznom vremenu.
juce sam oprala kosu(uvek se feniram na ravno) i jutros posle spavanja kosa mi je sva u fronslama i kovrdzama[sm=smiley13.gif]

Peace* -> RE: Zdrava i lepa kosa (28.5.2014 10:48:41)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Danas sam kupila ovaj od Peace! Ovo je prvi preparat koji kad se stavi na krajeve - ne umasti ih. Svaki me je dosad slepio, nisam mogla da docekam sutra da operem kosu, da probam.
TNX [sm=bravo.gif]

E baš mi je drago da ti se dopada i da ti odgovara. [sm=smiley1.gif]

anci kv -> RE: Zdrava i lepa kosa (28.5.2014 16:37:18)

IZVORNA PORUKA: Verolina

Verka,ima na Slaviji,frizerski salon i frizer shop,čini mi se da reče kod Cvrla[sm=zmeden.gif]

Leptiric123 -> RE: Zdrava i lepa kosa (2.6.2014 13:28:39)

Isidora 88 imala sam isti problem i resila sam ga remington presom.Nema te vlage koja je moze uviti...osim ako te bas ne potopi neki pljusak pa bude potpuno mokra.

Torbica -> RE: Zdrava i lepa kosa (2.6.2014 13:37:20)

IZVORNA PORUKA: Peace*

IZVORNA PORUKA: Torbica

TNX [sm=bravo.gif]

E baš mi je drago da ti se dopada i da ti odgovara. [sm=smiley1.gif]

Јеdan veliki poljubac za tvoj savet i ovo tvoje čudo! Odličan je! Zaslužila si kafu, neuhvatljiva ženo! [sm=jezicek.gif]

Peace* -> RE: Zdrava i lepa kosa (2.6.2014 13:42:21)

[sm=smiley4.gif] [sm=smiley31.gif]

branki* -> RE: Zdrava i lepa kosa (29.7.2014 21:08:53)

ja moram nsto da uradim sa svojom kosom,uzas je.ne znam sta joj je,u poslednje vreme se farbam na mesec i po do dva,presu koristim samo za siske,za celu kosu mozda 1 do 2 put mesecno,ne susim je fenom.toliko je tanka da je to strasno i sporo raste,uopste i ne raste,uvek je ista.sampone menjam.i regeneratore.
da li moze ricinusovo ulje na kosu,je l to bese za jacinu i rast?je l pomaze?da je oporavim bar sad dok ne radim ako joj ima spasa uopste[sm=smiley13.gif]

big mum -> RE: Zdrava i lepa kosa (29.7.2014 21:44:35)

IZVORNA PORUKA: branki

ja moram nsto da uradim sa svojom kosom,uzas je.ne znam sta joj je,u poslednje vreme se farbam na mesec i po do dva,presu koristim samo za siske,za celu kosu mozda 1 do 2 put mesecno,ne susim je fenom.toliko je tanka da je to strasno i sporo raste,uopste i ne raste,uvek je ista.sampone menjam.i regeneratore.
da li moze ricinusovo ulje na kosu,je l to bese za jacinu i rast?je l pomaze?da je oporavim bar sad dok ne radim ako joj ima spasa uopste[sm=smiley13.gif]

Malo skrati kosu,izvuci tamnije pramenove da odmoriš kosu od jakih farbi.Nešto tipa KLIK Samo u dužoj verziji.
Normalno pakovanja za suhu i oštećenu kosu i to bi trebalo biti dobro.
Sad je do tebe jesi li spremna za taj korak.Pokušaj probaj.Ako ti se boja ne bude svidjela uvjek je možeš prefarbati a dužina će narasti.
Malo se poigraj sa svojom kosom ,sretno[sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Zdrava i lepa kosa (30.7.2014 8:40:06)

big mum,ti si frizer tako?
zar ova frizura koju si stavila ne zahteva stalno feniranje,a ja to ne mogu ako je tako.je l mislis da je glavni uzrok ove moje kose(ima tu i genetike,tata mi ima jako slabu kosu,ali trenutno je moja stvarno uzas,nije bas da je uvek bila ovakva)to sto koristim plavu farbu za kosu i sto je ne sisam redovno?ja sve mislim kao sta ta farba 1 u mesec i po ne moze mnogo da steti,pritom farbam samo izrastak.i jesu te farbe za plavuse agresivnije od ovih drugih boja?

big mum -> RE: Zdrava i lepa kosa (30.7.2014 10:00:43)

Da ja sam frizer,
Ova frizura ne zahtjeva feniranje,koliko sam razumjela imaš dugu kosu i ne bi je puno skraćivala.I ne trebaš,nisam mogla naći sliku u dužoj verziji.
Mislila sam taj oblik grizure samo u dužoj verziji.Dovoljno je da staviš par velikih viklera,ili malih viklera ako želiš blage kovrdže.Što je po meni još ljepše kad imaš pramenove.
SLIKA

Da puno manje bi štetila svoju kosu ako bi je tretirala sa manje agresivnim farbama tj hidrogenima.Izvlačenjem tamnijih pramenova ćeš dodatno zaštiti svoju kosu jer ćeš je rjeđe farbati.Za održavanje su dovoljni preljevi za kosu.
Mi smo u salonu koristili KEUNE .Oni imaju jako dobre SEMI preljeve.Međutim njih nema u maloprodaji.Oni takođe imaju dobre maske za suhu i oštećenu kosu.Njih ima u maloprodaji(žuta linija prozvoda)
I naravno šišanje je obavezno jednom mjesečno.
Normalno čestim šišanjem nećeš postići gustinu (to je čista genetika) ali će ti i ta tako rjetka kosa biti zdrava i ljepša.
Nema efekta imati kosu do pola leđa a ispucala do ramena.Izgleda otrcano i neuredno.

branki* -> RE: Zdrava i lepa kosa (30.7.2014 10:56:48)

big mum,ja te ugnjavih,ali kad imas vremena ti odgovori,jer ja stvarno retko idem kod frizera i to samo da mi skrati krajeve.sama se farbam,sama feniram,tj presujem,jedino za neke prilike me frizer sredi.znaci ovako,da kupim masku za suvu i ostecenu kosu,zuta keune,tako?i sta da kazem frizeru,sta hocu?smedje pramenove,nijansiranje,kako se to zove?sta su to prelivi za kosu?evo sad sam bas prala kosu,uzas,duzina mi je malo ispod ramena,a znas li da imam unutra pramenove koji su do vrata samo,verovatno od prese[sm=smiley13.gif]

Trcosava -> RE: Zdrava i lepa kosa (30.7.2014 10:58:29)

Meni kosa opet nenormalno opada. Ja više ne znam šta da joj radim. Mislim da mi se gustina prepolovila!!!

Malo je bojle bilo kad sam koristila onaj fitoval šampon, al nemam ga više i evo opet opada užasno. Uvek sam imala gustu mladu kosicu (ja to zovem papreje) sad više nemam. Farbala sam se zadnji put pre jedno 3 meseca sigurno. Dakle nit se često farbam, ne feniram se (znači ne vučem kosu čestkom), perem je jednom nedeljno... Poludeću. Mislila sam prvo da su hormoni, pa nisu oigledno.

big mum -> RE: Zdrava i lepa kosa (30.7.2014 11:36:07)

Ma ne gnjaviš me, nije problem odgovoriću ti.

Prvo izbaci presu(bar sad dok ne radiš )ona jako isušuje kosu.Zaista nemaš potrebe za njom.
Da KEUNE maska za suhu i oštećenu kosu,imaš je u svakoj malo boljoj parfimeriji.Kod nas je ima u DM-u.Jes malo skuplja ali je baš dobra ,ne stavlja se puno i duže traje.

Kod frizera kažeš da želiš tamnije pramenove na foliju.Gustinu i boju odredi sama.Ako želiš tamniju boju gušće ,svjetliju rjeđe pramenove .Uzmi nijanser i konsultuj se sa frizerom koja bi ti boja lijepo stajala uz lice i tvoju postojeću.

Kad se izvuku pramenovi onda se stavlja preljev.Preljevi su ti nijanseri.Ne sadrže hidrogene i s tim ne traju dugo.Par pranja čisto da osvježe boju.

Postoji novi način nijansiranja zove se OMBRE ili OMBRE

To je ono nijansiranje gognjeg ili donjeg djela kose.Zaista lijepo izgleda pogotovo kad se navije na viklere.

Ta frizura ne zahtjeva često farbanje i feniranje.Kad je opereš uviješ u peškir da pokupi višak vode naneseš pjenu do pola dužine i naviješ na 6-7 viklera.
Šiške uviješ sa četkom i ćao.Imaš lijepu frizuru danima.Kad se isprlja podigneš u neobaveznu punđicu nek visi par pramičaka.Zaista lijepo izgleda.

Trco imeni je kosa divljala u trudnoći.Inače je kovrždava a u trudnoći se ravnala i mastila.Najvjerovatnije zbog 'ormona[sm=smiley36.gif]
Poslije se sve vratilo u normalu.
Evo me sad kao lav[sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>