RE: Zdrava i lepa kosa (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Lepota i moda

Poruka

Trcosava -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.4.2014 7:52:13)

Opet ja i moja kosa.

Moja kosa se prepolovila! Pijem i fitoval kapsule i koristim fitoval šampon. Kako znam da mi se prepolovila - tako što kad je skupim u jednu šnalu - 'punđa' može da stane u nju. Pre to nije bilo šanse. Farbam se jednom u 2 meseca, te tako ne mislim da je do farbe.

Imate li neki predlog????

Planiram i da odem do lekara, mada mislim da će mi ona preporučiti vitamine.

Brand new mama -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.4.2014 8:07:30)

Moze da bude nedostatak gvozdja,anemija...stres...hormonski disbalans...

Trcosava -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.4.2014 8:34:37)

BNM ja tipujem na hormone, jer da je do vitamina odrazilo bi se valjda i na nokte i lice?

Torbica -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.4.2014 9:00:13)

Trco, moja je dosla sebi, doduse osisala sam se na paz i koristim onaj organski Zdravi pramenovi, cak ne bude masna, 4-i dan je perem. Iskoristila sam jedan savet pa da podelim. Svako drugo pranje razmutim jednu kafenu kasicicu meda u litri vode i posle pranja isperem kosu sa tim, to ne ispiram. Cini mi se da mi je malko ojacala od toga.

[img]http://www.dodaj.rs/f/2H/yg/2qwEqzys/img0196.jpg[/img]
Ovo jeste prvi dan od pranja, ali mi je ovakva tri dana, nekako bogatija. [sm=smiley1.gif]

Trcosava -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.4.2014 9:39:34)

Torice, perem kosu na 7 dana. Jedino što mi je pomagalo je Lorealova maska za kosu. Kad nju stavim mi ne opada sigurno 4 dana. Sve drugo kako prođem rukom kroz kosu, meni ostane brdo dlaka. Ne ispada samo kad je operem. Zato opadne tona kad je perem. Šišala sam se ranije na kratko (pre jedno 2 godine) - taj je još više opadala jer moja kosa je takva da mroam da stavljam nešto na nju. A ovde ne mogu svako jutro da perem kosu jer je ledara u kući 8 meseci godišnje.

Definitivno moram kod lekara i da uradim i kompletnu krvnu sliku. Ovo mi se sve dešava od onog indukovanog. Ginekologinja nije htela da me šalje ni na kakve pretrage hormona.
Godinu dana mi opada kosa najstrašnije.

Brand new mama -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.4.2014 10:16:14)

ne mora da znaci da mora da se odrazi i na nokte i kozu...ali najvjerojatnije ti je hormonski.Prijateljica ovdje je imala blighted ovum(valjda se tako kaze) i od tad ima uzasne probleme sa kozom-akne na sve strane.A sa druge strane-kosa joj se popravila i dobila sjaj

Anck Su Nmaun -> RE: Zdrava i lepa kosa (12.5.2014 8:47:23)

Ja sam malo experimentisala letos sa bojom i sad su mi suvi krajevi a ne bih previse da skracujem..jel neko probao onaj Botoks za kosu??? Interesuje me da li stvarno ozivi kosu ili je to samo dok ne izadjes iz salona!?[sm=smiley13.gif]

Klarita -> RE: Zdrava i lepa kosa (24.5.2014 10:45:54)

[img]http://www4.slikomat.com/13/0524/5t2-kosa.jpg[/img]

Kako god susila, cetkom ili bez, papilotne stavljala, znaci nista, moja kosa se ne da. Uvek je kao peglana i uvek i svuda imam istu frizuru, sem ako je frizer sa 1001 snalom ne podigne u pundju[sm=zmeden.gif]

nata11 -> RE: Zdrava i lepa kosa (24.5.2014 12:57:30)

Lepa ti je boja. Koju farbu koristis?

Klarita -> RE: Zdrava i lepa kosa (24.5.2014 13:32:49)

Onda kad je slikano koristila sam farcom, ali se ne secam koji broj, 8c, 10c[sm=zmeden.gif] nisam sigurna. Skoro sam ih opet nasla u Liliju, pa sam se farbala, ali jos nisam "ubola" pravu boju.

vikiveki -> RE: Zdrava i lepa kosa (24.5.2014 13:45:32)

Klarita meni se baš sviđa tvoja kosa ,ja jako volim ravnu kosu i koliko puta sam je peglala ali nema šanse da je isrpravim....

Trcosava -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 8:03:52)

I opet ja i kosa [sm=jezicek.gif]

S obzirom da sam trudna, da pijem i vitamine - valjda mogu da isključim hormone i nedostatak vitamina.

Ostaje šta? Farba? I dalje se farbam na 2 meseca (ranije u Bg sam se farbala skoro na 3 nedelje). Čini mi se da je ovaj fitoval makar nešto uradio - raste nova, ali ostalo i dalje opada. Oćelaviću.

Molim firzere da mi daju neku ideju.

Nešto mi u glavi da mi je neko nekad rekao da je to zbog farbanja, odnosno zbog farbanja u crvenu. Da crvena najviše uništava kosu. A ja sam crvena, paaa.... sa pauzama od oko sve ukupno 4 godine od 7 razreda. Dakle skoro 20 godina. Kažem, bile su tu pauze, ali kad se sve one skupe - 4 godine. Zadnjih 5 godina sam crvena, tj više - zadnjih 7 godina.

Anck Su Nmaun -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 8:19:16)

Ma daj nemoze ti crvena vise osteti kosu od plave [sm=zmeden.gif] Prvi put to cujem.

Trcosava -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 8:36:15)

Poenta je u boji valjda. Jer tebi plava kao plava ne uništava kosu, već jači hidrogen ili blanš. A ovo mi nešto u glavi da sama crvena boja šteti. E sad, ja nisam ona vrišteće crvena (mislim moja kosa je tamna i ne bi izvukla tu boju bez blajhanja, a toliko ne žudim baš) ali kažem, ostade mi u glavi da crvena šteti. Sad ću baš da pitam i frizerku gde idem.

Ivanka 75 -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 8:50:00)

Posto sam presla u plavuse kosa mi je malo suvlja nego obicno - to znaci da je i dalje luda, na sve strane, bez reda kao da sam cupava. Samo frizer moze da je ukroti.
Stavljam regeneratore, ona "anti fizzy" cuda na nju ali bez uspeha. Juce sam uzela neki pantene sampon sa keratinom, devojka kaze da je odlican za neukrotivu kosu.
Pa, videcemo.

nata11 -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 9:07:43)

Ja moju moram da skratim ovih dana, ovako vise ne ide krajevi su mi kao metla. Neckam se vec dugo da promenim boju ali nemoguuu.. volim plavu... [sm=smiley13.gif]

Peace* -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 9:18:43)

Žene, meni je kosa do pola leđa, a ne možete da verujete kako je zdrava. Sve se to dešava od kada koristim Fructis neki... ne znam ni kako se to zove, staviću dole sliku. To sa pipicom, stavlja se na mokru kosu, na krajeve. Prošle godine sam to koristila i na moru, pred plažu samo prevučem preko krajeva (tada na suvu kosu), i posle 20 dana mora frizerka je odsekla pola cm jer sam ja insistirala a ona je tvrdila da nema potrebe.
Sem toga koristim Head n shoulders, i Elseve žuti balsam.

[img]http://www4.slikomat.com/13/0526/f9-Garnie.jpg[/img]

To što hoću da je odsečem je zbog toga što me sad već nervira. [sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 11:04:44)

Peace, moja kosa je tanka i slaba, kad god sam probla neki od tih Fructis, Pantene morala sam da je perem na drugi dan, jako mi se masti. A mnogo mi se dopalo sto si napisala!

Trcosava -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 11:46:16)

Tašo, koristiš samo to sa pipicom od Fruktisa ili kompletnu liniju?
Inače, meni krajevi uopšte nisu ispucali niti se rascvetali, ali da mi je suva kosa - jeste
Par dana se vrti neka reklama za šaumu, ozbiljno se razmišljam da uzmem.

Frizerka je opovrgla ono za crvenu boju, kaže da je verovatno od hormona i zbog nešišanja.
Bilo kako bilo, ošišah se pa da vidimo kako će biti. I dalje mi se čini da je kosa mnogo suva. Počela sam da kupujem raznorazne maske
balea - izenanđujuće dobra (uzela sam one mini, za 2 pranja)
gliss kur - isto malo - za probu, ali mi nije nešto
još neki balea, pakovan kao balzami u farbi
imam neku masku jericho, ali mi nije nešto

do sada je najbolja mi bila revlonova, ali za rehidrataciju. Kosa se sija i nije mi ispadala. Ova za farbanu kosu je isto ok, ali bolja je ona za rehidrataciju.

Наташица -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 11:54:13)

ја свећ одавно перем обичним коприва шампоном косу. повремено, ако се појави перут оперем хед&шолдерсом. стављам глис маску за врхове и задовољна сам. коса ми је боља. нисам се ошисала годину и 3 мјесеца и још ми је здрава. мораћу је мало превентивно очишати сама.

Peace* -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 12:13:00)

Samo to sa pipicom.
Od Pantena oćelavim, od Fructis šampona i regeneratora mi se kosa masti na dva dana, a ovo je za mene otkriće.
Prvu sam dobila, pa kao aj da probam, i stvarno sam se oduševila.
Redovno korstim već malo jače od godinu dana.

Torbica -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 13:52:56)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Samo to sa pipicom.
Od Pantena oćelavim, od Fructis šampona i regeneratora mi se kosa masti na dva dana, a ovo je za mene otkriće.
Prvu sam dobila, pa kao aj da probam, i stvarno sam se oduševila.
Redovno korstim već malo jače od godinu dana.

[sm=jezicek.gif] joooj...
E da znas da cu uzeti to sa pipicom, hvala ti, [sm=smiley31.gif]

Ivanka 75 -> RE: Zdrava i lepa kosa (26.5.2014 16:01:50)

Meni kosa ne opada, ali posto je talasasta i neukrotiva nervira me kad ne mogu da je isfeniram kako ja hocu-uvek ide po svom- ne znam da feniram.

gagana83 -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 0:15:37)

Ja koristim balzam iz ove Garnier kolekcije sto je Tasha(Peace) postavila sliku i odlican je.
A za farbanu i ostecenu kosu birajte sampon bez sulfata, ima ih raznih, ja uzimam u DM-u deciji Baby Love i mogu da kazem da mi se kosa preporodila. Znaci ne bilo koji deciji, meni je i Kosili agresivan za kosu nego bas Baby Love.
A proizvod kojim sam odusevljena je ulje za kosu Macadamia, ja pustam kosu i dugo se nisam šišala, od kad koristim ovo ulje uopste mi kosa ne cveta i ne kida se.

Peace* -> RE: Zdrava i lepa kosa (27.5.2014 8:24:17)

A proizvod kojim sam odusevljena je ulje za kosu Macadamia, ja pustam kosu i dugo se nisam šišala, od kad koristim ovo ulje uopste mi kosa ne cveta i ne kida se.

Meni nije odgovarala. Mastila mi se kosa jako.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>