serpica -> RE: Vakcine (23.10.2013 17:41:52)
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Peace,sigurnija je u smislu sastava,,Trimovax koja se daje u Dz sadrzi Urabe soj Mumps virusa koji je opasniji u smislu nezeljenih efekata po nekim studijama koje su radjene moze da izazove meningitis,febrilne konvulzije,encefalitis,,Priorix sadrzi precisceniji Jeryl Lynn soj za koji nije utvrdjeno da izaziva ovakve nus pojave pa je shodno tome sigurniji inace vakcinu sa Urabe sojem je lakse proizvesti i jeftinije pa je onba ostala u upotrebi u masi siromasnijih zemalja kao sto je i nase jer i same studije pokazuju da je procenat dece koja obole od gore navedenih bolesti relativno mali(pa se siromasne dryzave tese da nisu toliko opasne) ali meni je svaka verovatnoca kada je u pitanju moje dete velika pa sam licno za Priorix,,sto se tice veze izmedju autizma i ove vakcine dosta je kontraverzi i ne bih dalje da pisem o tome,,ono sto je cinjenca jeste da je po jednoj studiji najveci broj ne vakcinisane dece medju Romima i decom lekara[sm=zmeden.gif],,takodje u poslednje dve godine broj autisticne dece povecao se osam puta sto je vise nego alarmantno ,,naravno to nigde nije kategoricki povezano sa MMR vakcinom ali eto u porodici gde nema genetske predispozicije u zakljucku navode da je uzrok bolest spoljni faktor[sm=zmeden.gif]..u svakom slucaju u Japanu deca se vakcinisu tek nakon napunjene dve godine,ni jednu vakcinu ne primaju ranije ,takodje MMR vakcinu primaju rasclanjenu na njene tri komponente jer smatraju da je kao trovalentna vakcina opasna ,,kod nas na zalost ova vakcina ne postoji u rasclanjenom obliku,,koliko sam se raspitivala,,u svakom slucaju Priorix i posle druge godine,eto prijateljski savet,,ko smatra drugacije ,naravno,njegova odluka,,bez dalje polemike[sm=smiley1.gif]..Torbice[sm=smiley31.gif] Sanchy prica o MMR-u vuce rep jos iz proslog veka,doktor koji je napisao clanak o pomenutoj vakcini izgubio je dozvolu za rad i proteran iz svoje zemlje,mislim da je u pitanju Engleska,a ime dr cu naknadno da napisem da ne bih pogresila pa mozes da vidis i tacno o cemu se tad radilo.Naravno da MMR moze da izazove svasta ali kod dece koja inace imaju poremecaj u razvoju ili neku bolest urodjenu ili stecenu.Zdravo dete koje primi MMR sanse da dobije autizam,slepilo,istrofiju misica ili nesto cetvrto su 0.1%. Opet,sve ovo pisem ne napamet vec iz naucne disertacije o imunizaciji naseg pedijatra koji je vanredan profesor na medicinskom fakultetu.
|
|
|
|