RE: Vakcine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

bea83 -> RE: Vakcine (22.7.2013 10:44:33)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
stavljam obloge kad ga dovoljno svrtim da sedi u mestu 10 minuta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Ne ometa ga da trči ko maratonac, da se pentra, skače, šutira loptu, tu mu ništa ne smeta, al zato noću jedino jahanje po mami i ljuljanje može da pomogne za tu bol [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Moiraina -> RE: Vakcine (22.7.2013 10:53:49)

Moj je sam držao obloge [sm=jezicek.gif] Doduše, on je tada bio stariji, npr. pred spavanje gleda crtani i sam drži i samo me obavesti kada više nije dovoljno hladno i da mi da opet pokvasim [sm=smiley36.gif] S tim što on tada ni nije mogao baš da divlja, šepao je i kada hoda, ali taj najgori deo je kratko trajao. Posle nedelju dana se videla samo tačkica.

Ivanka 75 -> RE: Vakcine (22.7.2013 12:53:56)

IZVORNA PORUKA: bea83

Ja samo da javim da smo sa revakcinom Pentaxima prošli ko bos po trnju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ima ogroman pečat koji menja boje od crvene do bordo a danas vidim da je i malo teget, tvrdo je, naduveno, očigledno prilično bolno jer ne spava od petka kako treba, a temperaturu je imao 37.2, ništa posebno al dovoljno da ga na sve ovo još i unervozi

To se i kod nas desilo. Tvrdo ko kamen. Samo obloge, trajaće desetak dana...

majtoj -> RE: Vakcine (25.7.2013 19:11:46)

pokusavam da dodjem do sto vise misljenja, u poslednje vreme sve vise sumnjam u ispravnost vakcina, zapravo generalno u njihovu potrebu, cula sam za dosta slucajeva dece sa povecanom zivom u organizmu sto dovodi do zaostajanja u razvoju, ponekad i do ozbiljnih bolesti, decu sam vakcinisala jer su lekari tako rekli, mada mi se cini da oni vise rade zbog plate a ne "za nas". Vrlo cesto sam dovela u pitanje njihove potrebe da prepisu antibiotik i bila sam u pravu pa pretpostavljam da je isto i sa vakcinama...

Leax -> RE: Vakcine (25.7.2013 23:12:50)

IZVORNA PORUKA: majtoj

pokusavam da dodjem do sto vise misljenja, u poslednje vreme sve vise sumnjam u ispravnost vakcina, zapravo generalno u njihovu potrebu, cula sam za dosta slucajeva dece sa povecanom zivom u organizmu sto dovodi do zaostajanja u razvoju, ponekad i do ozbiljnih bolesti, decu sam vakcinisala jer su lekari tako rekli, mada mi se cini da oni vise rade zbog plate a ne "za nas". Vrlo cesto sam dovela u pitanje njihove potrebe da prepisu antibiotik i bila sam u pravu pa pretpostavljam da je isto i sa vakcinama...

Draga majtoj radim kao m.sestra i zaista si u pravu da ima raznih lekara(neki su savesni i strucni a neki na zalost ne) ali ovo za vakcine nisi u pravu jer lekari nemaju zaista nikakvu korist da li ce neko dete biti ili ne vakcinisano . A od nas, roditelja zavisi da li smo u mogucnosti da kupimo pentaxim ,jer nam je drzava siromasna pa ga nema u okviru besplatnog vakcinisanja, ili cemo se opredeliti za besplatnu varijantu vakcine koju nam je omogucila drzava. Ima lep clanak o tome na RR koji mozes procitati ovde

Peace* -> RE: Vakcine (16.9.2013 12:09:09)

IZVORNA PORUKA: Peace*

Masklačkić, pade mi na pamet jedno pitanjce: Luka recimo nije imao reakciju na BCG, ma ni mesto uboda. Ostale vakcine isto ništa, tek revakcina Pentaxima malko crvenila. Na MMR curi nosić. Međutim, predškolska revakcina na DT je žestoko buknula, i rekli su mi da ga ni slučajno ne revakcinišem sa 14 (kada je po kalendaru vakcinacije), jer pre 17te ne treba da primi ponovo DT. Šta iz toga zaključujemo? Konkretno to pitam zbog ovoga što si napisala:

I da li ima normalan odgovor na vakcinaciju na primer. To je po meni najbolji pokazatelj kako mu radi imuni sistem. Da li su prisutna antitela u dovoljnom titru protiv bolesti na koje je vakcinisan kao sto bi trebalo da bude...

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Peace mislila sam na specificnu reakciju na vakcinaciju. Rosita je spomenula niske igG , mislim da je to relevantno samo u slucaju da je nizak titar antitela koje bi moralo da bude. Znaci ako je dete redovno vakcinisano, organizam bi morao da generise odredjeni nivo antitela na bolesti protiv koje je vakcinisano. E sad, ti kazes mali je burno reagovao, to moze znaciti da je odgovor specifican bio jak u kom slucaju bi kod njega vec sada bilo prisutno dovoljno antitela da cetvrti boost nebi bio ni neophodan ili je prosto nespecificno reagovao na vakcinu sto se isto desava , neki od adjuvanata itd. U principu mnoge od revakcinacija su suvisne ali je program sastavljen tako da ako se ispostuje sva deca koja ih prime budu zasticena. Na primer posle prve doze MMR vakcine vecina dece ce razviti trajan imunitet na morbile zauske i rubeole, ali se druga doza daje da bi se bilo sigurno da je tako kod svih vakcinisanih. U protivnom moralo bi posle prve doze proveravati ko je imun a ko nije a to je skupo i zahteva vremena. Lakse je reci svima da se jos jednom vakcinisu.

A kako se radi ta provera antitela? Naime, razmišljam da uopšte ne dajem Luki revakcinu MMR.
Jel to može u privatnoj nekoj laboratoriji?

Maslacak15 -> RE: Vakcine (16.9.2013 13:41:13)

Vrlo prosto, samo nadjes lab koji ima testove. Za rubeole , male boginje morbile i zauske. Vadjenje krvi i odredjivanje igG titra. Ako ima iznad neke vrednosti rezultat smatra se da je imunitet prisutan. ISto kao sto se torch testom gleda za antitela protiv CMV virusa, toxoplazme itd ista stvar samo za druge bolesti. Evo vidim samo za primer mozes sve da zavrsis u labu biomedica privatno. Sad sam videla. Kosta oko 1300 dinara po antitelu. Nije reklama sigurno ima i po drugim laboratorijama tako da nije vazno gde samo ima. I proveris dali je dete imuno. Ako jeste nema nikakve potrebe da mu dajes novu rundu MMRa a to mozes sigurno da upotrebis i kao validan dokaz kod lekara da te ne primoravaju na revakcinaciju.Pozdravljam te.[sm=smiley1.gif]

Peace* -> RE: Vakcine (16.9.2013 15:09:52)

I, recimo da se ispostavi da sada ne treba da primi, ponavljam na godišnjem nivou, pretpostavljam?

Hvala ti puno! [sm=smiley31.gif]

Maslacak15 -> RE: Vakcine (16.9.2013 20:11:58)

U principu ako je prisutan imunitet onda nebi morao uopste da je primi. Ko jednom prelezi boginje zasticen je ceo zivot. Isto bi trebalo da vazi i za vakcine. Ako je posle prve ture vakcinacije njegov organizam razvio zadovoljavajuci odgovor to moze da mu bude dovoljno. Ali mozes da kontrolises u nekom duzem intervalu, na par godina na primer.

Maslacak15 -> RE: Vakcine (16.9.2013 20:13:55)

evo i jednog citata :

Ninety-five percent of those who receive the MMR or monovalent measles vaccine at 12 months of age or older are immune after the first dose. After the second dose, 99.7% of those immunized are protected. Immunity is lifelong.

Znaci druga doza se daje fakticki samo zbog 5% dece koja ne razviju odgovarajucu zastitu posle prve.

Peace* -> RE: Vakcine (17.9.2013 10:19:34)

Hvala.

Mislim da ću onda da odradim analizu.

Zemunka85 -> RE: Vakcine (17.9.2013 11:07:11)

Da li se nama odlazu sve vakcine dok smo na profilaksi?

Jeca.V -> RE: Vakcine (17.9.2013 16:29:45)

Mi smo bili na profilaksi malte ne od rodjenja do prvog rodjendana i normalno primili sve vakcine.

mali_mis -> RE: Vakcine (17.9.2013 23:01:16)

Bebac danas primio: diteper, polio, hib, i hep-b. Jadnicak mali, plakao je iz sveg glasa, cak je i suzu pustio (prvi put) [sm=smiley19.gif]

Azra_ -> RE: Vakcine (17.9.2013 23:44:36)

Nas čeka mmr! Sa pentaxinom završili, još ova za sada. Iskreno, razmišljam se da li i da ga vodim, a ako ga odvedem da insistiram da kupimo, Priorix, da ne prima državnu. Dr nam kao prošli put rekla da ona nije imala loša iskustva sa mmr-om, ali kao na nama je odluka, ona je za mmr.[sm=zmeden.gif]

Zemunka85 -> RE: Vakcine (20.9.2013 12:01:14)

HM. Da li se to odnosi i na mmr. Imamo redovnu kontrolu 1.10. ne mogu da docekam, imam tonu pitanja
IZVORNA PORUKA: Jeca.V

Mi smo bili na profilaksi malte ne od rodjenja do prvog rodjendana i normalno primili sve vakcine.

Jeca.V -> RE: Vakcine (20.9.2013 12:15:17)

MMR smo primili sad u ponedeljak,a svakako nismo na profilaksi jer sad imamo skoro 17 meseci[sm=smiley1.gif]

Peace* -> RE: Vakcine (20.9.2013 13:05:58)

Šta je profilaksa?

Peace* -> RE: Vakcine (20.9.2013 14:55:39)

Hvala.

Mislim da ću onda da odradim analizu.

Apropo ovoga... Pričala sam juče sa alergologom-imunologom, ona je rekla da ne filozofiram nego da vakcinišem dete. [sm=smiley1.gif]

Ana RR -> RE: Vakcine (20.9.2013 15:26:15)

Šta je profilaksa?

Kada dete pije antibiotik u nekoj manjoj dozi svakodnevno (i dugo) zbog urinarne infekcije.

Peace* -> RE: Vakcine (20.9.2013 15:27:38)

Hvala. [sm=smiley1.gif]

vukosava -> RE: Vakcine (12.10.2013 19:14:02)

Protivnici vakcina, evo jedan informativni clanak cemu one zapravo sluze klikni

Azra_ -> RE: Vakcine (20.10.2013 13:09:53)

Mame , gde se daje MMR? U rame, nogu...? Trebalo bi u sredu da odemo do savetovališta, pa ako je KS ok, dr će predložiti da primi MMR. Ostaje na nama da insistiramo da kupimo Priorix, ili da poslušamo dr i primimo mmr, jer , kako ona kaže, za 15ak godina rada nije imala loše iskustvo. Nisam pametna.[sm=zmeden.gif]

Ana RR -> RE: Vakcine (20.10.2013 13:31:54)

Azra, kod nas u dz daju u rukicu. Mi smo kupili Priorix, tako sam bila u startu odlučila, dr je dala zeleno svetlo i to je to.

Azra_ -> RE: Vakcine (20.10.2013 13:47:40)

Rame, podlaktica...?

Naša nema ništa protiv Priorix-a, mada, ako roditelji sami ne insistiraju, ne spominje je. Za Pentaxin nam je sama rekla da je bolje da kupimo ako smo u mogućnosti. Verovatno ću insistirati da kupimo. Valjda ne mogu biti reakcije gore nego kod mmr-a što se dešavaju. A i sva ta galama koja se digla oko te vakcine...[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>