RE: Vakcine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Azra_ -> RE: Vakcine (4.7.2013 14:58:01)

Naša dr traži kks pre mmr-a. Za ostale vakcine nije tražila. Da, Anči, reče mi dr da neće sada zbog vrućine da mu daje mmr.

Ivanka 75 -> RE: Vakcine (4.7.2013 15:00:49)

IZVORNA PORUKA: Azra_

Naša dr traži kks pre mmr-a. Za ostale vakcine nije tražila. Da, Anči, reče mi dr da neće sada zbog vrućine da mu daje mmr.

Naša je tražila pre svake vakcine. kad je I. imala 1.5 godinu, treba da primi MMR, uradimo KS leukociti mnogo povećani, dr kaže ili će biti nešto ili ništa, ali bolje da ne prima vakcinu. Nakon 7 dana I. se razboli, visoka T, opet KS, CRP iznad 10.
Dr kaže "zamislite šta bi bilo da smo joj ubacili i još 3 virusa pored svega ovoga"! Nisanm smela ni a zamislim.

Uradite KS da biste bili sigurni da je B zdrav da primi MMR.

Snelle -> RE: Vakcine (4.7.2013 15:21:10)

Mi smo prošle srede primili prvu dozu DiTePer-a, pri čemu onu što se daje u nogicu nisu imali [sm=zmeden.gif] tako da je dobio samo onu što se pije i onu što se daje u rukicu. Kad sam pitala kad će dobiti tu koja ide u nogicu rekli su kad stigne. Nisam znala da ove dve mogu da se dobiju bez te treće, mislila sam da te tri idu obavezno zajedno u kombinaciji. I šta sad? Meni tu ništa nije jasno [sm=zmeden.gif]

Ana RR -> RE: Vakcine (4.7.2013 21:28:13)

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ja moram da pitam : zasto KKS ( to je invazivna dg ) ako nema nekih simptoma ?
kapiram ja strah i isve ali daj

Tako nam je tražila dr. Ali nismo radili dok je bio mali, prvi put smo radili kks sa 6 ili 7 meseci, i to je ono što se obavezno radi. Posle toga je primao valjda revakcinaciju pentaxima, pa posle mmr, tada smo radili kks. Jbt, uopšte se ne sećam ni koje vakcine je sve primio, kad sam pre sve zaboravila [sm=zmeden.gif]

Ana RR -> RE: Vakcine (4.7.2013 21:29:52)

Snelle, ne znam, mi smo pentaxim primali, ali već je neko pisao da je imao istu situaciju. Valjda će primiti kasnije.

Azra_ -> RE: Vakcine (5.7.2013 1:17:19)

Ma za mmr obavezno kks. Ništa nije strašno da se dete bocne. Evo, nama se javila reakcija od poslednje doze Pentaxina. 2 dana nakon vakcine dete dobilo T. Ranije, kad je primao Pentaxin nije bilo nikakve reakcije.

bea83 -> RE: Vakcine (5.7.2013 9:09:03)

Nama nisu tražili ni pre MMR-a krvnu sliku
a vadili smo je na primer pre pet dana dok je bio pod visokom temperaturom 39.5 i osipom a kks je bila savršena, ništa nije odskakalo niti bilo smanjeno, kao da je savršeno zdrav

Sanchy -> RE: Vakcine (5.7.2013 11:25:31)

Cula sam da vlada nestasica mmr vakcine?

majared -> RE: Vakcine (17.7.2013 13:45:47)

Mi smo mu kupili i dali INFANRIX. Rekla bih da odgovara tom Pentraxsimu jer je protiv difterije, tetanusa, pertusisa, poliomijelitisa i influenzae tip b

Leax -> RE: Vakcine (17.7.2013 22:31:06)

Mozda to zavisi od opstine do opstine . Mi smo je primili pre nedelju dana, kada nam je bila i zakazana, jer sada je veliki deckonja napunio godinicu [sm=smiley1.gif]

Peace* -> RE: Vakcine (18.7.2013 11:25:15)

Luka prima predškolske vakcine.
Juče je primio DT i popio Polio.
MMR-a nema.

Peace* -> RE: Vakcine (19.7.2013 9:55:35)

Ljudi, Luki je otekla ruka od ramena do šake a stavljamo hladne obloge sve vreme. Tako mi ga je žao, izgleda kao bilder.
Dr je juče rekla da uključim Aerius sirup, 5ml 1x na dan.

Peace* -> RE: Vakcine (19.7.2013 12:09:09)

Vodila je keva Luku kod alergologa, to je taj neki Altimerov, Altimenov (tako nešto) fenomen. To je i Marko imao kod revakcine Pentaximom. Dešava se kada u organizmu imaš više antitela na određenu komponentu vakcine. Propisala mu je 10mg Pronison-a (kortiko) 3 dana uzastopno, kontrola u ponedeljak.

Ana RR -> RE: Vakcine (19.7.2013 13:04:20)

Svašta.. Ja još nisam odvela Marka kod dr da se dogovorimo oko Prevenara, a evo za 10 dana puni 2 godine. Mada, ova druga dr kaže da nema veze sa godinama i da svakako nije poželjno da je primi sad tokom leta već na jesen. Nisam pametna..

bea83 -> RE: Vakcine (19.7.2013 13:08:02)

mi primamo revakcinu Pentaxima za dva sata i sad me je baš uhvatila frka, pogotovo što je petak popodne [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ivanka 75 -> RE: Vakcine (19.7.2013 13:12:14)

IZVORNA PORUKA: bea83

mi primamo revakcinu Pentaxima za dva sata i sad me je baš uhvatila frka, pogotovo što je petak popodne [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ne brini, svako dete je priča za sebe. Moja devojčica je primila u sred leta revakcinu, nije imala reakciju, samo joj je bilo crvenilo oko 5cm oko uboda (mislim da je sestra pogodila krvni sud). Jeste trajalo 10ak dana ali nije imala temp. Ako je detetu jak imunitet onda nemaš šta da brineš.
Obavezno stavi hladnu oblogu na mesto uboda.

Ana RR -> RE: Vakcine (19.7.2013 13:12:39)

Bea, biće sve ok [sm=smiley1.gif] ne daj bože da bude neke reakcije, tu su dežurni lekari. Ne brini [sm=smiley31.gif]

Leax -> RE: Vakcine (19.7.2013 13:22:05)

Draga ne moj da se jedis u napred. Niko od nas nezna na sta sve moze da odreaguje nas organizam pocevsi od vakcina , inekcija, lekova pa do prehrane . Stavi malcu odma hladan oblog i bez obzira na vikend imas dezurnu sluzbu za ne daj Boze
IZVORNA PORUKA: bea83

bea83 -> RE: Vakcine (19.7.2013 13:24:28)

Sve znam al mi nije prijatno,jer ne vozim a sama sam skoro ceo vikend, mm radi pa mi ova vakcina petkom baš i nije legla. Nadam se da će biti ok, do sad nije reagovao ni na jednu. Stavljam oblog uvek, samo sad će ga biti teško držati na jednom mestu sa tim oblogom
Hvala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Peace* -> RE: Vakcine (19.7.2013 13:24:43)

bea, nadam se da te nisam ja uplašila. Nije mi to bio cilj, već samo da zapišem da se i to može desiti, pa bez drame, samo otići kod dr. Što moja keva kaže "U naše vreme se ovo nije lečilo, sada daju kortiko da otok brže splasne." Biće to sve dobro. [sm=smiley31.gif]

I to što ne voziš... Ja vozim pa kad je stani pani uvek idem taxijem jer ne volim da vozim pod stresom, niti mi je prijatno da bebu stavim u sedalicu i milion godina tražim parking. Jednostavno zovem taxi i letimo u DZ.

bea83 -> RE: Vakcine (19.7.2013 13:28:02)

Ma nisi Tasho ti, imam ja moje tripove koji su mi već napravili razna scenarija u glavi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Al praviću se normalna i biće sve ok[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Peace* -> RE: Vakcine (22.7.2013 8:45:20)

Luki se smirila ruka posle 3 dana kortikosteroida.
Ali sam sada shvatila šta se ustvari desilo. Naime, on je imao više antitela u organizmu i zbog toga je došlo do reakcije. To je crvenim upisano u njegov karton. Zašto je bitno? Zato što je on sada ovom vakcinom zaštićen narednih 10 godina (u skladu sa reakcijom), što je do njegove 17te godine, a po redovnom kalendaru vakcinacije, sledeća revakcina je sa 14 god (kako su mi rekli). Dr kaže da ne sme da primi tu vakcinu, već prvo treba da se proveri testom nivo antitela.
Ovakvo saznanje meni posebno puno znači jer je Marko kasnio sa vakcinacijom. Tipa, Luka je poslednji Pentaxim primio sa oko 17m, a Marko sa malo jače od 2,5god. Dakle, sa njim ću morati da vidim šta ćemo sa predškolskom vakcinom.
Samim tim, postavljam pitanje, šta se dešava sada kada se MMR odlaže što više (jer to dr samoinicijativno tako odluči bez obzira na Zakon), i kakve će biti reakcije predškolske MMR vakcine?

bea83 -> RE: Vakcine (22.7.2013 8:49:12)

Ja samo da javim da smo sa revakcinom Pentaxima prošli ko bos po trnju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ima ogroman pečat koji menja boje od crvene do bordo a danas vidim da je i malo teget, tvrdo je, naduveno, očigledno prilično bolno jer ne spava od petka kako treba, a temperaturu je imao 37.2, ništa posebno al dovoljno da ga na sve ovo još i unervozi

Peace* -> RE: Vakcine (22.7.2013 8:51:28)

[sm=smiley31.gif]

Obloge stavljaj. Tako je bilo i Marku. Modro, otečeno do lakta. Al nije imao temp.

Moiraina -> RE: Vakcine (22.7.2013 10:34:20)

Moj je od četvrte doze Pentaxima imao ogroman otok na butini (od prepone do kolena), i da, jeste prilično bolno, on je to primio sa 2,5 godine kad je već uveliko znao da kaže kada ga nešto boli, čak je i šepao dok je hodao. Doduše bez temperature. Hladni oblozi i proći će, nama je bilo bolje posle 3 dana, prošlo je u potpunosti za nedelju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>